• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

erkek sultan papağanı

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
son attığım videonun 2.saniyesine bakar mısınız o ses tek tip ötüş değil benim bildiğim
Aynen emin olmamakla birlikte erkek gibi geldi. O ötüş daha uzun ve çeşitli olmaya başladığı zaman erkek olduğununa emin olabilirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir iki hafta daha geçsin o sırada kur ötüşü duyarsan çekip eklersin kardeşim son videoda fikrim değişti bir name oluşmuş ama bu yeterli değil

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
abi 8 aylık oldu ya hala kelime vs öğrenebilir mi
O kadar olmuş mu 🤔 öyleyse çoktan kur yapması gerekirdi var mı kur hareketleri ötüş harici kafa sallama ve gösterileri? Eşref saatini yakalayıp video yakalarsan bizimle paylas kardeşim bakalım

furricanee

Paylaşımcı
O kadar olmuş mu 🤔 öyleyse çoktan kur yapması gerekirdi var mı kur hareketleri ötüş harici kafa sallama ve gösterileri? Eşref saatini yakalayıp video yakalarsan bizimle paylas kardeşim bakalım
abi nasıl şeyleri çekmem gerekiyor tam anlıyamadım kur hareketi olarak ne yapması gerekiyor

engineer49

Aktif Üye
Kuşunuza günlük olarak düzenli dinletin eğer dinlerken başını yana yatırıp dinliyor gibi yapıyorsa devam edin aksatmadan konuşur büyük ihtimalle çünkü bana erkek gibi geldi

furricanee

Paylaşımcı
Kuşunuza günlük olarak düzenli dinletin eğer dinlerken başını yana yatırıp dinliyor gibi yapıyorsa devam edin aksatmadan konuşur büyük ihtimalle çünkü bana erkek gibi geldi
bunu 2 hafta dinleteyim güncel sesini o zaman atarım teşekkür ederim bilgiler için:)

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kuşun erkek olduğunu anlamanız için dikkat etmeniz gereken hareketlerden bazıları; Kafasını aşağı yukarı sallaması, kafes tellerine gagasıyla vurması, sesinizi/ıslığınızı taklit etmeye çalışması, kur ötüşü yapması

Eğer dişi ise kızgınlık döneminde ciyaklıyormuş gibi ötüp tünekte gövdesini öne doğru eğip kuyruğunu havaya kaldırabilir. Bir diğeri de bir yaşından sonra bırakabileceği muhtemel kızgınlık yumurtaları ☺.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Eğer kuş erkekse dino'nun dediği gibi kur yaparken tellere gaga vurur,kanatları kalp şeklinde açılır vs bence kesin bir şey söylemek için videolar yeterli değil

furricanee

Paylaşımcı
bugün sultanı yuvada yatarken gördüm bian kafesten kaçtı sandım bi baktım yuvalıgın içinde bildiğimiz yatıyor.delikten bakınca bi anda kapıya cıkıp tıslamaya başladı bu dişi oldugunun kanıtıt mıdır?

Üst Alt