• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek Muhabbet Kuşum Yem Kusuyor.

pufimuhabbetkusu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma
Hastalık Belirti Tarihi
27 Nis 2023
Kullanılan İlaç
Multivitamin, B Vitamini
Arkadaşlar 3 yaşındaki erkek muhabbet kuşum kusuyor, büyük ihtimalle kızgınlıkta olduğu için. İlk defa karşılaştığım bir durum değil, daha önce de kimi zaman suluğuna kimi zaman oyuncağına kustuğu belirli zamanlar olmuştu. Böyle sürekli değil de yılın farklı zamanlarında aralıkarla nadiren olduğu için kızgınlık olduğunu düşünüyorum ama bu durumdan çok sıkıldım hem yem sürekli bitiyor hem de kafesi çok çabuk kirleniyor, üstelik bir de kokuyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Bir çaresi var mıdır da yapayım bir daha kusmasın? Lütfen yardımcı olun, kalıcı bir çözüm arıyorum. Kafesin fotoğraflarını ekledim, içinde resmen bir yem dağı oluşmuş durumda. 🤦🏻‍♀️

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba ona bir eş alın böylece eşine kusmaya devam edecektir. Mümkünse video görebilirmiyiz

pufimuhabbetkusu

Yeni Üye
Merhaba ona bir eş alın böylece eşine kusmaya devam edecektir. Mümkünse video görebilirmiyiz
Video yakalayabilirsem çekerim elbette. Eş almadan bunun bir çözümü yok mudur? 😅 Yavruları olursa vermeye kıyamam bir de evimde kedi de var, bakımı zor olur. Eş almadan kızgınlıktan nasıl kurtulabiliriz?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Video yakalayabilirsem çekerim elbette. Eş almadan bunun bir çözümü yok mudur? 😅 Yavruları olursa vermeye kıyamam bir de evimde kedi de var, bakımı zor olur. Eş almadan kızgınlıktan nasıl kurtulabiliriz?
Video çektiğinizde bekliyoruz. Dışkıları da bir görelim ne olur ne olmaz. O kafes tabanındaki kusulmuş yemler kaç günlük? Hiç bu kadar kusulmuş yemi bir arada görmedim

MUGUET

Yeni Üye
Haftada bir kafesi temizliyorum, bir haftalık. Çok kusuyor. :( Video ve dışkı fotoğrafı en kısa zamanda ekleyeceğim.
Merhaba daha kısa sürelerde kafes ve yemlik,suluk temizliği yapmalısınız. Bu şekilde bir hafta kafes temizliğini bekleterek hem de böyle bir sorunu varken kuşunuzun sağlıksız bir ortamda yaşamasına sebep oluyorsunuz. O kustuğu yemler onun tekrar kusmasınada sebebiyet gösterebilir. Ayrıca bu yem yığınında kuşunuzun sağlıklı yada sağlıksız bir şekilde kakasını yapıp yapmadığını asla anlayamazsınız ve kuşlarımızın sağlığında bize yön gösteren en önemli şeylerden biri kuşlarımızın kakalarıdır.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Eş alsanız daha iyi olur bi kaç kez daha bu şekilde kusma problemi olan kuşlar forumda yazılmıştı önüne geçmek zor malesef

Üst Alt