• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek muhabbet kuşum çok büyük dışkılıyor, kuyruğunu aşağı yukarı yönde sürekli sallıyor

Aykizi

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Dışkı yaparken zorlanma, büyük dışkılama
Hastalık Belirti Tarihi
25 Nis 2022
Merhaba, yaklaşık 5-6 senedir bizimle olan erkek muhabbet kuşum var. Yaşını tam olarak bilemiyorum çünkü sokakta bulduk. son bir kaç haftadır çok büyük dışkılıyor, dışkı yaparken zorlanıyor ve ses çıkarıyor. Bir veterinere götürdük sağlıklı olduğunu söyledi ve bu sorun için başka bir veterinere yönlendirdi ama o klinik de 250 TL muayene ücreti istedi. İzmir'deyim, 2 klinik daha bulup aradım muayene için 200 TL fiyat verdiler. 180 TL civarı da röntgen ücreti oluyormuş. Bir de uygulanacak tedavisi de ücretli olurmuş. İmkanım yetmedi götüremedim ama kuşum hala aynı. Bir kaç gün poposuna zeytinyağı sürdüm. Poposunda açıklık var. Aradığım veterinerlerden biri karaciğeri büyümüş olabilir o baskı yapıyor olabilir yada karaciğer yağlanması olabilir kuşu görmeden tetkik yapmadan bilemeyiz dedi haklı olarak ama masraflar bir öğrenci olarak beni korkuttu😞 probiyotik başladım bir de bilmiyordum veteriner hekim haftada bir suyuna karıştırmamı söyledi.

Aykizi

Yeni Üye
IMG_20220514_190443.jpgIMG_20220514_190443.jpgbüyük, normal dışkı örneği böyle

Aykizi

Yeni Üye
Bugün de kaka yapışmış poposuna 🥺 veterineri aradım ishalden dolayıdır dedi. İshal değildi ama kakası diğer günlere göre yumuşak sadece. Poposunu nemli pamukla sildim elime alıp çok korktu. Canı mı yanıyor acaba😞 ve götürmek istesem bugün yer yok yarın kapalı, hafta içine kaldı. 380 TL muayene + röntgen için de çok pahalı geliyor. Bi de teşhisten sonra uygulanacak tedavi de ekstra ücretlendirme olacakmış. Ama kuşum için de endişeleniyorum. Faydası olur mu diye de tereddüttetim. Yada zamanla geçer mi kendiliğinden o kadar para vermesem mi diyorum.. kafamda deli sorular😑 kuşum yaşlı da 6 senedir bizimle ve sokakta bulduk biz onu tam yaşını bilemiyoruz. Ölecek diye çok korkuyorum ama öyle bir hastalık hali yok üzerinde. İştahlı, neşeli maşallah. Sadece kuyruğunu sürekli sallaması, zorlanarak kaka yapması, büyük dışkılaması bugün de kakanın popoya yapışmış olması 🥺 bana bir akıl verin ne yapayım..

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Geçmiş olsun. Hayvan hastanesi vardır İzmirde oraya götürün.Özellere göre daha makuldur fiyatı. İzmirde Burak Uçar beyin kliğinide var aradınız mı orayı. Gerçi o da pahalı olabilir ama
@Şehmus BAKIR @Tuğrul Bey konunuzu görünce bilgi verir size. Onların yönlendirmesine göre hareket edersiniz. :)

Aykizi

Yeni Üye
Geçmiş olsun. Hayvan hastanesi vardır İzmirde oraya götürün.Özellere göre daha makuldur fiyatı. İzmirde Burak Uçar beyin kliğinide var aradınız mı orayı. Gerçi o da pahalı olabilir ama
@Şehmus BAKIR @Tuğrul Bey konunuzu görünce bilgi verir size. Onların yönlendirmesine göre hareket edersiniz. :)
Teşekkürler burak uçar beyin kliniği aramıştım öneri üzerine ama 200 + 180 röntgen+ tedavi masrafı çok tuzlu değil mi ya.. 3 yer de aşağı yukarı böyle fiyat verdi. Şimdi dediğiniz hayvan hastanesini aradım ama egzotik hayvanlara bakmıyoruz dedi

Aykizi

Yeni Üye
Mavi olan kuş evet. Ama biz erkek diye biliyoruz. Dişi mi?? Bunu nasıl netleştiririm, nasıl anlarız? Kaç senedir gören herkes erkek diyor yanii. Geçen gittiğimiz veteriner de dişi falan demedi sanki

Aykizi

Yeni Üye
Kanat düşüklüğü görüyorum
Popoda şişlik varmı mavi olan kuş ise dişi
Erkek değil kızgınlık yumurtası olabilir
Poposunda var gibi şişlik, yani popo kısmını attım görsel olarak. Bi de sırtı kambur gibi duruyor. Kanatların arasındaki o mavi kısmı. Kuyruğunu sürekli aşağı yukarı sallıyor

Aykizi

Yeni Üye
Cere rendiginin net bir şekilde görünen resim eklerseniz
Muhtemelen kuşunuz dişi solunum sıkıntısı yoksa muhtemelen yumurta var
Ama dişi kuşlar konuşur mu? Bu çok güzel konuşuyor. Bir de yeşil olanın üzerine çıkıp duruyor. Yeşil dişi diye getirttik çocuğa 😄 bildiğim her şey yalan mıydı 😂😂 ama bir yandan da 3 tane dişi kuş geldi bugüne kadar yanına, hiç çocukları olmadı. Yuvaya girip çıkıyorlar bu yeşille ama sanki mavi ağır geliyor ona ki izin vermiyor, kaçıyor üzerine çıkarken. Yoksa bizim maviş oğlumuz diye bildiğimiz aslında dişi mi 🙄 kafamda deli sorular beni bi aydınlatın, fotoyu da atıyorum

Aykizi

Yeni Üye

Aykizi

Yeni Üye
Peki bu kahverengi cere ara ara oluyor muydu yoksa son zamanlarda mi oldu
Maşallah maşallah 🧿 yumurta sıkışması belirtileri halsizlik ve kısmı ferc geçirme belirtilerini taşır
Hiç dikkat etmedim desem 😞 eski fotoğraflarına baktım şimdi mavi gibi ceresi. Fotosunu da atayım eski çekimlerden Screenshot_2022-05-14-20-32-06-643_com.miui.gallery.jpg

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
En başından dişiymiş kuş. Aynısı bende de oldu 😂😂 eş de almıştım güya.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teşekkürler burak uçar beyin kliniği aramıştım öneri üzerine ama 200 + 180 röntgen+ tedavi masrafı çok tuzlu değil mi ya.. 3 yer de aşağı yukarı böyle fiyat verdi. Şimdi dediğiniz hayvan hastanesini aradım ama egzotik hayvanlara bakmıyoruz dedi
Benim gittiğim iki veteriner var. İkiside muayen için ücret almıyor,tedavi için ücret alıyor sadece. Burada olsaydınız onlara yönlendirirdim sizi. :)

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ağızdan bir damla zeytinyağı damlat aynı şekilde poposunda sür probiyotik 3 gün ustuste kullan degisime bakalım

Üst Alt