• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek muhabbet kuşu yem çıkarıyor

d_71

Yeni Üye
Yaklaşık 10gündür evimizin üyesi. Uyuduğu salıncakta kusarak ayağına yem çıkarıyor. Geri yiyor temizliyor. Neden yapıyor çözümü nedir bilen varsa bize bir yardım edebilirse çok sevinirim.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba hoşgeldiniz kafesinizin kuşunuzun ve kustugu yemin resmini eklermisiniz

d_71

Yeni Üye
Hoşbulduk :) yemin markasını bilmiyorum sanırım açık alınmış. Bize verilen yemi kullanıyorum. Suyuna 10günde 2 kez avisol A ve Avisol B kattım. Ertesi gün değiştirdim. Geldiği gün farketmiştim yem çıkardığını. Salyalı gibi yemler.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Özellikle dikkat ettiğim şeyi belirtmeliyim ki kuşunuzun kafesini boyalı bir kafes olduğu için yanlış görmediysem gagasını kafes demirine sürtüp boyası gagasına geçmiş. Kimyasal olduğu için ister istemez bundan kaynaklı kusma eğilimi göstermiş olabilir.
2.Olarak daha önce kullandığınız yemde değişiklik yaptıysanız o yeni yeme alışamadıgı için kusma eğilimi gösteriyor olabilir. Böyle bir durum varsa eski yeme geri dönün yada sağlıklı yemler tercih edin ve bir süre suyun kuşuna ilaç koymayın saf su içmesi daha iyi olur

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
İnternet üzerinde ve petshoplarda belli markalarda içeriği iyi olan yemler var gold mix garden mix gibi. Ben başlarda kullanıyordum bu marka yemleri ama Şehmus Beyin kendine özel kuşlar için hazırlamış olduğu yem vardı ben kuşlarım için onu denedim kuşlarıma daha iyi geldi.Şimdi o yemlerden satıyor mu bilemiyorum isterseniz kendisine sorun, sizde alırsınız özel karışım yeminden.

Üst Alt