• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek muhabbet kuşu dişiye saldırdı 😭

limonduman

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. İlk yumurtlama sürecinden dolayı mı bilmiyorum ama kuluçkada yatan dişi kuşu erkek kuş çok feci dövdü. Yumurtadsn kaldırdı. Dişi kuşun ayakları gaga kenarları kanlar içinde kaldı.Zor aldım erkeği dişi kuşun üzerinden.Aldıktan sonra Baya Bi sürede hareketsiz kaldı dişi kuş. Erkeği ayırdım başka kafese. Dişi kuşta suan yumurtaların üzerinde yatıyor. Sizce bu durum dişiye zarar vermiş midir. Bide suan ayırmam dgru mu. Yeniden birleştirmelimiym. Ayrı kalırsa bu durum dişiye ve yumurtalarına zarar verir mi

limonduman

Yeni Üye
Erkek kuşun kafesini başka odaya aldım baya Bi süre sonrada kafesi dişinin kafesinin yanına koydum. Birçok yerde böle yazdıgı için. 4 saati geçkin ayrılar. Kafesleri yanyana getirdimden buyana dişi arada Bi yumurtadan kalkıp erkek kuşa yaklaşıo. Normalde 1 yada 2 kez kalkardı yumurtadan günlük. Erkek kuşta kusma eylemi gösterio dişi kendisine yaklaşınca. Yardım edin nolur cok üzülüyorum bişe olacak diye yada ölür biri diye cok korkuyorum

limonduman

Yeni Üye
Teşekkür ederim ilgin için. Yavrular haftaya çıkmaya başlicak. Bu durum olumsuz etkilemez deilmi. Eger öyleyse dişiyle erkeği aynı kafese koymayacagım artık

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Geçmiş olsun dişiye yavrular çıktıktan sonra gün aşırı yumurta maması verin dişi bakar yavrularına Allah ın izniyle.

Üst Alt