• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Erkek mi dişimi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba ötüş videosu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz ☺

wolkan1907

Yeni Üye
Bide sürekli kanat çırpıyor kendine zarar verecek diye endişe ediyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kafesten çıkmak istiyor olabilir ama ortama alışmadıysa çıkartmayın kendine zarar verebilir, ötüş de dişi ☺ Tek kuş ise neden yuvalık takılı ☺

wolkan1907

Yeni Üye
Bana erkek diye verdi Arkadaş ötüşü dişi degilmi emin misiniz yoksa değiştireceğim yuvalikta kafeste takiliydi bugün çıkarttım zaten

Sygoldex

Aktif Üye
Bana erkek diye verdi Arkadaş ötüşü dişi degilmi emin misiniz yoksa değiştireceğim yuvalikta kafeste takiliydi bugün çıkarttım zaten
Kuşun ötüşü videoda tek tip. Ancak ortama yeni geldiyse stres yapmıştır. Stres, tedirginlik anında genelde tüm sultan papağanları böyle öter. Kuş erkekse 1.5-2 haftaya alıştıktan sonra ufaktan melodik ötüşler başlar. Değilse bu tarz tek tip ötüşler devam eder. Ayrıca plastik tüneği kaldırın ve tahta tünek koyun.

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kafesiniz hiç uygun değil. Daha büyük kafes edinmelisiniz. Kaç aylık olduğuda öneli cinsiyet için. 5 aydan büyükse ve Sadece böyle ötüyorsa dişidir. Henüz ürkek. şuan erkek olsada bu kuştan bu şekilde davrandığı sürece melodi bekleyemeyiz. Daha sakin keyifli olması gerekir melodik ötüş için. Biraz zaman verin. Sakin öterken hala bu şekilde ötüyorsa kesin dişidir diyebiliriz. Ama kafesini beklemeden büyütüp tahta tünek kullanın lütfen. Arkadaşınızın yavrusu ise kaç aylık olduğunu net biliyordur. Bu konuda birşey dedi mi?

wolkan1907

Yeni Üye
Kafesiniz hiç uygun değil. Daha büyük kafes edinmelisiniz. Kaç aylık olduğuda öneli cinsiyet için. 5 aydan büyükse ve Sadece böyle ötüyorsa dişidir. Henüz ürkek. şuan erkek olsada bu kuştan bu şekilde davrandığı sürece melodi bekleyemeyiz. Daha sakin keyifli olması gerekir melodik ötüş için. Biraz zaman verin. Sakin öterken hala bu şekilde ötüyorsa kesin dişidir diyebiliriz. Ama kafesini beklemeden büyütüp tahta tünek kullanın lütfen. Arkadaşınızın yavrusu ise kaç aylık olduğunu net biliyordur. Bu konuda birşey dedi mi?

wolkan1907

Yeni Üye
Arkadaşımın kuşu sordum 2-4 aylık kuşlar bunlar dedi erkek sultan papağanı diye iddia ediyor ötüşünden dişi dediler dedim bu karara kim vardiysa helal olsun dedi yıllardır kuş üreticiliği yapıyorum dedi bende biraz daha zaman geçince stressiz şekilde erkek olduğunu ispatlar diye umuyorum kafes konusuna gelincede idare eden duruyor daha büyük ve ferah kafes alacağım