• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

erkek kuşun yem yememe sorunu

leylabüşra

Paylaşımcı
bunu 1 2 gündür fark ettim erkek kuşum benim uzatmam dışında dişinin yanında yeme dokunmuyor. aç kaldığını anlayabiliyorum ve onu kafes dışında beslemeye başladım. başka ne yapabilirim birlikte beslenmelerni sağlamak adına :)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Neden yem yemiyor dişinin yanında. Ama bence aç kaldiginda mutlaka yem yer diye düşünüyorum 🙂

leylabüşra

Paylaşımcı
valla yemiyor. dişiden korktuğunu düşünmeye başladım artık :)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dişi ve erkek kuşunuzu yeni mi aynı ortama koydunuz. Yada söylediniz ben kaçırmış olabilirim. 🙂 eğer yeniyse biraz zaman tanıyın kanlı dövüş olmadığı müddetçe de sorun olcagini sanmiyorum.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Erkek dişiden çok mü küçük? Biraz daha detay bilgi verir misiniz?

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
bunu 1 2 gündür fark ettim erkek kuşum benim uzatmam dışında dişinin yanında yeme dokunmuyor. aç kaldığını anlayabiliyorum ve onu kafes dışında beslemeye başladım. başka ne yapabilirim birlikte beslenmelerni sağlamak adına :)
Hocam bazı kuşlar seçer yemliği onu korkutan bir durum olmuş olabilir içeriye takılan yemlikler deneyiniz. Aç kalmasın aman dikkat edin ☺

leylabüşra

Paylaşımcı
öncelikle erkek kuşum büyük :) ve yaklaşık olarak 1 aydır beraberler :) bugüne kadar hiç problem yaşamadım :) ilkkez yaşıyorum :(

leylabüşra

Paylaşımcı
Hocam bazı kuşlar seçer yemliği onu korkutan bir durum olmuş olabilir içeriye takılan yemlikler deneyiniz. Aç kalmasın aman dikkat edin ☺
abi güveç kabında yere bıraktım dişi kuş dışarıdayken hem yemlikten hem yerden yedi az önce inceledim dişi içerideykende yiyor ama çok değil :)

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merak etmeyin, acıktıkça yiyecektir

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Dal darı varsa verebilirsiniz yada ödül maması verebilirsiniz

leylabüşra

Paylaşımcı
Dal darı varsa verebilirsiniz yada ödül maması verebilirsiniz
hocam inanır mısın daldarı görünce kendini daldan dala atan kuş daldarıyı kafes içinde görünce korkup kaçıyor kafes dışında dişi yokken verince hapur hupur yiyor :) yani çok büyük kavga ettiler desem o da yok :) birbirlerini kaşıyorlar tüylerini düzeltiyorlar birbirlerine yem kusuyorlar :) ama bizim oğlanda tık yok :)

Üst Alt