• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek Kuşum Yavru Kuşla Çiftleşmeye Çalışıyor.

Maviş Paşa

Tutkulu
6 bucuk aylık erkek muhabbet kuşum kızgınlığa girdi. papağana kur yapıyo 1 aylık yavru kuşla çiftleşmeye çalışıyor. Yalnız bırakmıyorum oyun vs oynarken yanında duruyorum. Ama kuş önce yavaşça yaklaşıyor. Yem veriyor. Ayak atıyor. Çiftleşmeye çalışıyor.

Forumda dişi dediler. Ama erkek diye aldım.
Merak ettiğim şu, bu yavru erkek olsa da kızgın kuş yine çiftleşmeye çalışır mı yoksa dişi olduğu için mi çiftleşmeye çalışıyor acaba ?

Yeşil olan kuş kızgın ama ceresi hala mor. Neden mavi değil ? Ekli dosyayı görüntüle 20536

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Dişilerde ayak atma hareketini yapabilir. soldaki erkek sağdaki dişi gibi duruyor

Maviş Paşa

Tutkulu
Cinsinden dolayı çehresi mor benim iki erkek kuşumun birinin Pembe diğerinin mor

1 aylık olduğuna emin misiniz bsns dahs büyük geldi daha net resmini eklerseniz sevinirim

Tanıdığım üreticiden aldım. 1 hafta olacak. 35 40 günlük sanırım.

Maviş Paşa

Tutkulu
Erkek olsa da dişi olsa da farketmez hatta yavru olması yetişkin olması da bir şey ifade etmez yine kur yapar yine çiftleşmeye çalışır
Banyoluğu var sirkeli ılık su arada girip çıkıyo. Ekşi elma veriyorum. Kızgınlık ne zaman gecer peki sürekli böyle mi duracak ki. Bide kuş 7 aylık olacak konuşmuyor hala. Yavruyu arkadaş olsun diye almıştım

Maviş Paşa

Tutkulu
Evet yavru
Ene yetişkin erkeğin bunu yapması normal
Biraz salmayin birlikte yavrunun cinsiyetti belli olsun
Bağırıyor kendine zarar verir diye çıkartıyorum. Cere tam ne zaman belli olur. Diğer kuşumu 1 aylıkken aldım. 2 aylık olunca yani 1 ay sonra mırıldanıyordu. Dişi kuş mırıldanıyor mu ki ? Belki öyle anlaşılır cinsiyeti

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Banyoluğu var sirkeli ılık su arada girip çıkıyo. Ekşi elma veriyorum. Kızgınlık ne zaman gecer peki sürekli böyle mi duracak ki. Bide kuş 7 aylık olacak konuşmuyor hala. Yavruyu arkadaş olsun diye almıştım
7 aylık kuş zor konuşacaktır artık siz ondan olabilecek yavrulara odaklanın :)

Üst Alt