• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Erkek kuşum garip sesler çıkarıyor

mizumono

Aktif Üye
Arkadaşlar merhabalar.
Dün öğleden beri bi erkek kuşumda gözlemlediğim bir şey var. Ara ara boğukça vik vik şeklinde bebek inlemesine benzer sesler çıkarıyor. Sürekli değil ama diyelim başladı mı beş on dakika sürüyor sonra kesiliyor. Bu gece de aynısını yaptı, sanki bu yüzen uyuyamıyor gibiydi bebeğim 😥 Üşütmüş olabileceğine dair forumda benzer yazılar da okudum ama ihtimal vermiyordum, çok dikkat ediyordum oda ısısına... Elimde doksimis var bu arada, son kullanma tarihi de 7/2023,

Bu video dün öğleden sonraya ait buyrun
muhabbet kuşu hıçkırma

Bu video da geceye ait, ses kısık olabilir ama görüntüden bağımsız kulağınıza yaklaştırırsanız o kısık sesi duyabilirsiniz

Streamable Video

Bu da daha az önce çektiğim güncel dışkısı
Streamable Video
Ekli dosyayı görüntüle 36219

Bir de not düşeyim en son kuşum bakteriyel enfeksiyon geçirmişti, bir buçuk ay önce enrofloksasin etken maddeli ilaç kullandık ve bir hafta sonrasında kuşum toparlamıştı, tekrar etmemişti o durum.

Yardımlarınızı bekliyorum lütfen 🥺🥺🙏

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
geçmiş olsun. solunum sıkıntısını benim kuşumdada yaşadım. biz hasta olunca o da hasta oldu. evde hasta olan biri varsa etkilenmiş olabilir. bende şehmus abiden destek alarak doksimis içerikli ilaç kullandım. birde kekik çayı yapın forumda tarifi var. kuşu rahatlatmış olur. dışkısı hakkında üstadlar yorum yapacaktır.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Geçmiş olsun. İkinci videodaki sesi benim kuşumda geçenlerde yapıyordu. Üşütmüş sanırım sizin kuşunuzda. Kekik çayı ve spreyi yapın. Benim kuşumda o gün içinde geçti. İnşallah sizinkide geçer. Eğer buna rağmen devam ederse ilaç kullanırsınız.

mizumono

Aktif Üye
Geçmiş olsun. İkinci videodaki sesi benim kuşumda geçenlerde yapıyordu. Üşütmüş sanırım sizin kuşunuzda. Kekik çayı ve spreyi yapın. Benim kuşumda o gün içinde geçti. İnşallah sizinkide geçer. Eğer buna rağmen devam ederse ilaç kullanırsınız.
Teşekkür ederim, geçmiş olsun size de. Kekik çayını sabahtan yaptım peki spreyi nasıl yapabilirim? Ve nasıl kullanacağım? Yardımcı olabilir misiniz?

mizumono

Aktif Üye
geçmiş olsun. solunum sıkıntısını benim kuşumdada yaşadım. biz hasta olunca o da hasta oldu. evde hasta olan biri varsa etkilenmiş olabilir. bende şehmus abiden destek alarak doksimis içerikli ilaç kullandım. birde kekik çayı yapın forumda tarifi var. kuşu rahatlatmış olur. dışkısı hakkında üstadlar yorum yapacaktır.
@Şehmus BAKIR Şehmus bey bi bakar mısınız, ilaç tedavisine başlanmalı mi?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teşekkür ederim, geçmiş olsun size de. Kekik çayını sabahtan yaptım peki spreyi nasıl yapabilirim? Ve nasıl kullanacağım? Yardımcı olabilir misiniz?
Buraya bakabilirsiniz.