• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Erkek kuşum garip garip davranıyor

erenn

Paylaşımcı
Sol kafesteki erkek yani benim kendi kuşum kızgınlıkta sağdaki sarı dişi 3 4 gün önce aldım eş diye bulut özellikle sabahın köründe kesin olmak şartıyla gün içinde nadiren böyle davranıyor dişinin yanına mı gitmek istiyor kur yapıyor zaten sürekli 1 kere yanyana koydum ayak atmalar kuyruğa sırta gaga atmalar, gagasına sertçe vurmalar falan yaşandı yani. Sonra ayırdım bugün yuvalıklı büyük kafes alıp koyucam yan yana ikisini. Neyse asıl sorum şu neden böyle davranıyor dişinin yanına mı gitmek istiyor. Kuşu almadan. Önce yoktu böyle şeyleri. Sabahın köründe bu sese kalkıyorum

erenn

Paylaşımcı
Sol kafesteki erkek yani benim kendi kuşum kızgınlıkta sağdaki sarı dişi 3 4 gün önce aldım eş diye bulut özellikle sabahın köründe kesin olmak şartıyla gün içinde nadiren böyle davranıyor dişinin yanına mı gitmek istiyor kur yapıyor zaten sürekli 1 kere yanyana koydum ayak atmalar kuyruğa sırta gaga atmalar, gagasına sertçe vurmalar falan yaşandı yani. Sonra ayırdım bugün yuvalıklı büyük kafes alıp koyucam yan yana ikisini. Neyse asıl sorum şu neden böyle davranıyor dişinin yanına mı gitmek istiyor. Kuşu almadan. Önce yoktu böyle şeyleri. Sabahın köründe bu sese kalkıyorum
Şimdide kafes kapısını kemiriyor sadece çıkmak istediği zamanlar tellere atlar beni çağırdı bağırıp çağırmalar yerinde duramamalar yoktu

hexatorpak

Aktif Üye
Hocam şov yapıyor. Dişiyi etkilemek için hünerleri sergiliyor. Dişi ondan biraz küçükse ve sakinse güzel bir ömür geçirirler.

erenn

Paylaşımcı
Hocam şov yapıyor. Dişiyi etkilemek için hünerleri sergiliyor. Dişi ondan biraz küçükse ve sakinse güzel bir ömür geçirirler.
Birbirlerine yakınlaryaş olarak. bu sabah yine uyandırdı sesleriyle beni ve tam kızacakken baktım dişi ona doğru yaklaşmış dimdik durmuş onu izliyor dinliyor. Ve bugün tesadüfen odaya girdiğimde dişi kuyruğu kalkmış başıda dik duruyodu bence etkileniyor yavaş yavaş çünkü yan yana geldiklerinde oğlum sert bi şekikde öpücük atıyor önce hareketdiz duruyor dişi öpüyor oğlum baya sonra kızıyor gaga atıyor dişi

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yavru istiyorsaniz kuşları birleştirip yuvalık takın. Yüksek bir yere koyup rahatsız etmeyin. Vitamin, su, yem değişimi dışında rahatsızlık vermeyin eş tutsunlar. Ayrıca erkek kuşun ayak atması, gagası ile vurması, kafeste ses çıkartması normal. Dişiyi etkilemeye çalışıyor

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Normal durum kur yapıyor ama aynı kafese koyduktan sonra bi süre gözlemleyin kavga vs gibi durumlar olmasın