• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Erkek kuşum dişi kuşu kuluçkadan kaldırıyor rahatsız ediyor

Semihzz123

Tutkulu
Merhaba geçtiğimiz günler konu açtım ama erkek kuş az önce akıllı yemliğin altlığını boşaltırken yuvalığa girdi ve dişi kuşu rahatsız etti yumurtanin biri ortaya düştü diğerleri dağıldı biraz ama kırılma yok Allah'tan follugun Yuvarlak yerindeki talaşları anne kuş ellememiş ne yapacağım bilmiyorum erkek kuş ben gördüğünde telaşlanıp direk yuvalığa giriyor rahatsız etmemeye çalışıyorum ama günlük işleride(suluk tazeleme, altlık temizleme) yapmassam hasta olacaklar pislikten, ne yapmam gerekir erkek kuşun kızgınlığı gitmemis olabilirmi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yapacağın bişey yok çok rahatsız etme çünkü kıskanıyor..kavga kanlı olmadığı sürece bişey olmaz

Semihzz123

Tutkulu
Yapacağın bişey yok çok rahatsız etme çünkü kıskanıyor..kavga kanlı olmadığı sürece bişey olmaz
Tamam abi, erkek kuş dişi kuşuma birşey yapabilirmi çünkü dişi kuşuma yavru halinden beri ben bakıyorum onu erkek kuştan biraz daha fazla severim bir zarar gelmesini istemem :)

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Bu tarz davranışsal soruları cevaplamak her zaman sıkıntı, çünkü insan davranışları nasıl değişken olabiliyorsa hayvanlarında davranışları değişken olabilir. Biz genel yorumların ama tersi olabilir, unutmayın.

Semihzz123

Tutkulu
Bu tarz davranışsal soruları cevaplamak her zaman sıkıntı, çünkü insan davranışları nasıl değişken olabiliyorsa hayvanlarında davranışları değişken olabilir. Biz genel yorumların ama tersi olabilir, unutmayın.
Anladım abi benim büyük endişem yumurtalara yanlışlıkla veya bilerek zarar vermesi yumurtalar sağ sola oynadığında talaşın çok büyük etkisi oluyor kırılmasının önüne geçiyor.

Semihzz123

Tutkulu
Ama dişi kuş sağolsun hepsini follugun önüne diziyor üşenmeden bende elleyemiyorum,onun dediği oluyor :D

Üst Alt