• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek kuş yuvaliga neden girer

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhabalar bildiğiniz üzere kuluçkada bir çiftim var. Bugün ilk yumurtanın 18. Günündeyiz. Şu 2 3 gündür erkek kuşumun yuvaliga girme isteğini fark ettim ve bugün de yuvaliga giriyor ve orada dişinin yanında yatıyor. Bunun sebebi nedir? Normal bir durum mu?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba yavruların çıkmaya yakın zamanda erkeğin bu hareketleri normal heyecan diyelim 😊 yinede iyi takip edelim erkegin karakterini bilmiyorsanız yumurta yemesin 👍

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhaba yavruların çıkmaya yakın zamanda erkeğin bu hareketleri normal heyecan diyelim 😊 yinede iyi takip edelim erkegin karakterini bilmiyorsanız yumurta yemesin 👍
Çok teşekkür ederim. Şuan için yalnızca yatıyor olurda yumurtalara zarar verir diye çıkartıyorum

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
"Burasının üstü açılıyor muymuş" bakışı :D Bence de rahatsız etmeyin eğer yumurta kırmak gibi bir derdi varsa dişi dışarıdayken de yapar. Bazı erkekler öyle neredeyse dişi kadar yuvaya giriyorlar. Bu arada bu kuluçka bittikten sonra daha büyük bir folluklu yuvalık tercih etmenizi öneririm.

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
"Burasının üstü açılıyor muymuş" bakışı :D Bence de rahatsız etmeyin eğer yumurta kırmak gibi bir derdi varsa dişi dışarıdayken de yapar. Bazı erkekler öyle neredeyse dişi kadar yuvaya giriyorlar. Bu arada bu kuluçka bittikten sonra daha büyük bir folluklu yuvalık tercih etmenizi öneririm.
Kuşlar kuzenimde kalıyordu bazı sorunlardan dolayı tekrar ben aldım. Ben aldığımda bu yuvaligi takmislardi ve yumurtaları bu yuvaliga yaptı. Bütün yavrular yumurtadan çıktığı zaman yuvaligi değiştireceğim. Dişi kuşu normalde rahatsız etmiyorum yalnızca bir kaç saniye günlük kontrolü yapıyorum ancak erkeğin içeri girdiğini görünce bir sorun olmasın diye daha sık kontrol ettim. Ancak rahatsız etmesem iyi olacak gibi 😂 çok teşekkür ederim

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Ayyyyyy arkadaşlaaaaar sanırım ilk yavru yumurtadan çıktı... Yuvaliktan küçük ötüşler geliyor ama bugün çok kontrol ettim diye açmakta tereddüt ediyorum...

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Anaçlara mama verebilirsiniz. Yavruyu gözlemleyin kursak doluluğuna dikkat edin. Mama verirseniz daha hızlı besler. Baba kuş yavru kuşu dövüp dövmediğine dikkat edin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah 😊 Günlük mama verin ve takibe devam ediniz

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Sürekli konu açmak yerine buradan sorayım dedim. Evdeki yuvaliga folluk alacaktım ancak bu yuvaligi görünce yuvaligi da almak istedim. Yavrular çıktıktan sonra değişim yapacağım bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama bu konu da dikkat etmem gereken bir şey var mi? Bir de follugun içine talaş mi koymam daha iyi olur yoksa kuş kumu mu? Şuan ki yuvaliga talaş gibi bir şey koymuşlar ama bilemedim

Mert G.

Paylaşımcı
Sürekli konu açmak yerine buradan sorayım dedim. Evdeki yuvaliga folluk alacaktım ancak bu yuvaligi görünce yuvaligi da almak istedim. Yavrular çıktıktan sonra değişim yapacağım bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama bu konu da dikkat etmem gereken bir şey var mi? Bir de follugun içine talaş mi koymam daha iyi olur yoksa kuş kumu mu? Şuan ki yuvaliga talaş gibi bir şey koymuşlar ama bilemedim
Yavrular yeme düştükten sonra değiştirin anne bakmayı kesebilir oyuzden bende var ben yeme düşmelerini bekliyorum .Yuvaligin icine talaş granül ve master cips koyabilirsinix

Üst Alt