• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek kuş dişiden kaçıyor

umut1123

Aktif Üye
Erkek kur sesleri falan çıkarıyordu kafa sallama kavga etmiyorlar ama dişiden korkuyor gibi ikiside kızışmış durumda

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Neden yuvalık takmıyorsun

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Al tabi içine siyah çam talaşı veya mısır granürü koy kafeste kalamar kemigi olsun ballı krakeri at

Mert.

Eski Forumcu
Bulabilirsin Mısır granurunu kalamar kemigi mutlaka kum olsun kafesinde gaga taşınida kafese takiliyoyorsa büyük boy al YUVALİGİ

umut1123

Aktif Üye
Bulabilirsin Mısır granurunu kalamar kemigi mutlaka kum olsun kafesinde gaga taşınida kafese takiliyoyorsa büyük boy al YUVALİGİ
Bide havalar sıcak banyo yapmak istemiyorlar bende şu sıkıyorum spreyin içine koydum suyu yağmur gibi üzerlerine damlıyor

Mert.

Eski Forumcu
Evt kuş kumu ama grit olsun o daha faydalı iyi yapıyorsunuz ama içine birşey katmayin sadece su

Mert.

Eski Forumcu
Birde kuşlara biraz zaman tanı daha yeni aldın erkeği bir kaç ay zaman ver birde kuşların daha iyi kisizmasini istiyorsan yuvalı kafese erkeği köy dışı de başka kafese sonra 1 hafta 10 gün ayrı kalsınlar sonra dişiyi erkeğin yanına köy daha çabuk eş olabilir

umut1123

Aktif Üye
Birde kuşlara biraz zaman tanı daha yeni aldın erkeği bir kaç ay zaman ver birde kuşların daha iyi kisizmasini istiyorsan yuvalı kafese erkeği köy dışı de başka kafese sonra 1 hafta 10 gün ayrı kalsınlar sonra dişiyi erkeğin yanına köy daha çabuk eş olabilir
Kafamda zaten AA bunlar eş olsun hemen yumurta alıyım gibi düşüncem yok asla olmaz evet zamanla herşey olacaktır 2. Bı kafes bulup dişiyi oraya ayiricam 1 hafta sonra taubenfit geçip erkeğin kafesine geri koyucam

Mert.

Eski Forumcu
Umut ben sana birşey anlatcam bir kaç ay oldu senin gibi bir kuş almıştım ama disiydi lutino dediler tek renk oldu gu için ama gözü kırmızı değil eve gittim çok korkuyor kendiniz ordan oraya atıyor sonra alışsın diye saldım benim kuslarimla adam akıllı ucmaiyor bile sonra bir erkeğim le eş altim erkek stres oldu. Kafasında tüyler döküldü sonra ayırdım eski eşine koydum sonra 6 aylık erkeğim vardı onu yanına koydum kavga ediyorlardı bizi görünce yere atliyordu senin erkek gibi erkegede alıştı şimdi alışınca kusa eş oldular şuan kur yapıyorlar bu böyle olması 2 3 ay oluyor sadece sabır gerekiyor

umut1123

Aktif Üye
Umut ben sana birşey anlatcam bir kaç ay oldu senin gibi bir kuş almıştım ama disiydi lutino dediler tek renk oldu gu için ama gözü kırmızı değil eve gittim çok korkuyor kendiniz ordan oraya atıyor sonra alışsın diye saldım benim kuslarimla adam akıllı ucmaiyor bile sonra bir erkeğim le eş altim erkek stres oldu. Kafasında tüyler döküldü sonra ayırdım eski eşine koydum sonra 6 aylık erkeğim vardı onu yanına koydum kavga ediyorlardı bizi görünce yere atliyordu senin erkek gibi erkegede alıştı şimdi alışınca kusa eş oldular şuan kur yapıyorlar bu böyle olması 2 3 ay oluyor sadece sabır gerekiyor
Reis benim erkeği aldigimdan beri kuyruğu aşağı yukarı oynuyup duruyor hastalık olabilir mi

umut1123

Aktif Üye

İstersen burdan izleyebilirsin kuyruğu

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
eğer bu kuşları üretmeyi düşünüyorsanız ve yeni kafes alma gibi bir niyetiniz varsa size 45x35 üretim kafesi tavsiye ederim.
Mevcut kafesiniz üretim için hem uygun değil hemde iç hacmi ufak.
bu kuşlar yeni bir araya geldilerse ve sizde bu kuşları yeni aldıysanız çok normal. kuşlar hem yeni ortama hem de birbirlerine uyum sağlamaya çalışacaklar ki bu zaman alır.
eğer yeni kafes alır yada bir yerden bulursanız önce erkekle dişiyi ayırın. minimum 20 gün erkekle dişi ayrı yerde kalsın, sonra erkeğin kafesine yuvalık asın, 10 gün falanda erkek yuvalıklı kafeste tek kalsın, kafese ve yuvalığa hakimiyet kursun, sonra isterseniz dişiyi erkeğin yanına atın, süreyi daha da uzatırsanız daha iyi olur, unutmayın

umut1123

Aktif Üye
eğer bu kuşları üretmeyi düşünüyorsanız ve yeni kafes alma gibi bir niyetiniz varsa size 45x35 üretim kafesi tavsiye ederim.
Mevcut kafesiniz üretim için hem uygun değil hemde iç hacmi ufak.
bu kuşlar yeni bir araya geldilerse ve sizde bu kuşları yeni aldıysanız çok normal. kuşlar hem yeni ortama hem de birbirlerine uyum sağlamaya çalışacaklar ki bu zaman alır.
eğer yeni kafes alır yada bir yerden bulursanız önce erkekle dişiyi ayırın. minimum 20 gün erkekle dişi ayrı yerde kalsın, sonra erkeğin kafesine yuvalık asın, 10 gün falanda erkek yuvalıklı kafeste tek kalsın, kafese ve yuvalığa hakimiyet kursun, sonra isterseniz dişiyi erkeğin yanına atın, süreyi daha da uzatırsanız daha iyi olur, unutmayın
Streamable Video hocam erkeğin kuyruğa bakabilir misiniz acaba bı hastalığı var galiba

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Streamable Video hocam erkeğin kuyruğa bakabilir misiniz acaba bı hastalığı var galiba
dişi sürekli kovalıyorsa ,sürekli hareket ve yorulma kaynaklı da kuyruk sekmesi olabilir. sıkı takip gerekli, eğer sürekli varsa solunum ile ilgili bir sıkıntı olabilir. ancak kuşlar yeni olduğu için beklemek ve izlemekte fayda var, sekme geçici olabilir.