• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Erkek, dişiye yem yedirmiyor. Kovalıyor

Ahseniko

Yeni Üye
Merhabalar. Cennet papağanı ya da Sultan papağanı emin değilim. Kuşları bugün aldım, bakamayan birinden. Renkli kuşun erkek olduğunu sanıyorum(sahibi de bilmiyor), grili beyazlı olan da dişi galiba. Dişi kuş ne zaman küçük kutudan çıkıp yemek yemeye çalışsa erkek hemen onu kovalıyor, yedirmiyor. Hiç bir bilgim yok, çok üzülüyorum. Ne yapmam lazım?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar. Cennet papağanı ya da Sultan papağanı emin değilim. Kuşları bugün aldım, bakamayan birinden. Renkli kuşun erkek olduğunu sanıyorum(sahibi de bilmiyor), grili beyazlı olan da dişi galiba. Dişi kuş ne zaman küçük kutudan çıkıp yemek yemeye çalışsa erkek hemen onu kovalıyor, yedirmiyor. Hiç bir bilgim yok, çok üzülüyorum. Ne yapmam lazım?
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊sevda papağanı ikiside
Kutu dediğiniz yuvalık sanırım 😊
Kuluçka döneminde olabilir, yumurtada olabilir, kızıl daldarı alın ve yuvalığın içine bırakın dişi orda yesin😊
Kafes tabanı çok pis malesef temizlemeniz gerekli
♦Plastik parçalar var onları kemirebilir Allah korusun ölümcül olur, dışkı çok bakteri kaparlar
Suyunu yemini günlük verin
♦Kafeste kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka olsun Calsiyum deposudur ihtiyacı oldukça yer
♦Grit kum alın kursağında sindirime yardım eder
♦♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
♦Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
♦Gervit-w multivitamin
♦BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
Rutin verilmelidir
♦♦Dış parazit damlası uygulayın lütfen bit haşere gelmesin
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin, ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın

Ahseniko

Yeni Üye
Kuluçka döneminde olabilir, yumurtada olabilir, kızıl daldarı alın ve yuvalığın içine bırakın dişi orda yesin😊
♦Plastik parçalar var onları kemirebilir Allah korusun ölümcül olur, dışkı çok bakteri kaparlar
♦Kafeste kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka olsun Calsiyum deposudur ihtiyacı oldukça yer
♦Gervit-w multivitamin
♦BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
Rutin verilmelidir
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin, ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
[/

Ahseniko

Yeni Üye
Merhabalar, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bugün papağan besleyen birinden yardım istedim, sayesinde birkaç şey edindim. Temizlik konusunda da haklısınız, yarın yeni kafesleri gelecek o yüzden dokunmadım. Eksiğim var mı söylerseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Ahseniko

Yeni Üye
♦Gervit-w multivitamin
Rutin verilmelidir
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bu arada dişi kuş yem yiyor artık, erkek rahatsız etmiyor :)
Yuvalık içinde satılan çöp tarzı birşey varmış onlardan aldım

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Merhabalar, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bugün papağan besleyen birinden yardım istedim, sayesinde birkaç şey edindim. Temizlik konusunda da haklısınız, yarın yeni kafesleri gelecek o yüzden dokunmadım. Eksiğim var mı söylerseniz çok sevinirim.
Daldarıyı sık sık vermeyin yağlanma yapar, onun dışında bir sorunuz varsa konu altında sorabilirsiniz.
Sprey içerisindeki nedir?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu arada dişi kuş yem yiyor artık, erkek rahatsız etmiyor :)
Yuvalık içinde satılan çöp tarzı birşey varmış onlardan aldım
Merhaba yuvalık içine mısır granülü çam talaşı serpebilirsiniz, yem güzel, kafeste kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka olsun Calsiyum deposudur ihtiyacı oldukça yer yumurta için gereklidir
Şişede olan gerwit-w vitamin mi?

Ahseniko

Yeni Üye
Merhaba yeşillik mi yedi bugün?
Yeşillik salatalık bazı sebeplerde idrar oranı artar
Merhabalar, dişi kuşumun dışkısını ekliyorum, rica etsem yorumlar mısınız? Yemesi, içmesi iyi, keyfi de yerinde hasta gibi durmuyor. Fakat yanındaki erkek kuş hiç rahat vermiyor. Yuvalığa dişiyi sokmuyor, yem yedirmiyor, su içirmiyor sürekli kafesin içinde kovalıyor. Dişi sürekli telde kendini savunma halinde. Ne yapmam lazım?

Ekli dosyalar

Ahseniko

Yeni Üye
Merhabalar, dişi kuşumun dışkısını ekliyorum, rica etsem yorumlar mısınız? Yemesi, içmesi iyi, keyfi de yerinde hasta gibi durmuyor. Fakat yanındaki erkek kuş hiç rahat vermiyor. Yuvalığa dişiyi sokmuyor, yem yedirmiyor, su içirmiyor sürekli kafesin içinde kovalıyor. Dişi sürekli telde kendini savunma halinde. Ne yapmam lazım?
Erkek kuşu kafese kapatıp dişiyi dışarda besliyorum, doğru mu yapıyorum acaba

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Erkek kuşu kafese kapatıp dişiyi dışarda besliyorum, doğru mu yapıyorum acaba
İkisini ayırın lütfen aç kalmasın bağışıklık sistemi düşerse hasta olur Allah korusun 🤲
Erkek çifleşmek istiyor kovalama bu sebepten, dişi kendi yatsın kuluçkaya erkek olmasada olur, yada yuvalığın içine küçük kaplarda yem darı bırakın

Üst Alt