• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Entrobac sonrası dışkı ve kuşun genel durumu

Wresyu

Aktif Üye
@Ayvalık Jumbo Muhabbet merhabalar. Son üç gündür kurs vb. nedenlerle atamadım, özür dilerim. Dışkısını bir türlü çekemedim ancak bir tanesini görmüştüm onda da çok az biraz sıvılık vardı. Ancak çok neşeli, ötüyor ve şarkı söylüyor. Ama şanssızlığıma işte erkeğin problemi bitti dişininki başladı. Bir süredir sanırsam tüyde olduğu için (yerde tüyleri oluyordu) kaşınıyordu. Tırnakları da uzundu boynunu kaşıya kaşıya orayı yara etmiş bugün. Uyutmadan krem sürdük. İyileşir o da inşallah.

erenztrk

Müdavim
Eskiden muhabbet kuşu ürettim vitamin vesaire takviyelerin yanında ben zayıf kuşlarıma ceviz ezip veriyordum çok besleyici ekstra olarak kızıl dal darı verin aşırı besleyici geçmiş olsun .

Wresyu

Aktif Üye
Eskiden muhabbet kuşu ürettim vitamin vesaire takviyelerin yanında ben zayıf kuşlarıma ceviz ezip veriyordum çok besleyici ekstra olarak kızıl dal darı verin aşırı besleyici geçmiş olsun .
Ben direkt veriyordum bu iyi oldu bilgi için teşekkürler. Çok şükür üç gündür durumu normal.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ben direkt veriyordum bu iyi oldu bilgi için teşekkürler. Çok şükür üç gündür durumu normal.
Siz kafesin altına beyaz kağıt açın. Birikmiş dışkıların resimlerini ekleyin buraya. Bir bakalım. Kaşınma için de veterinerden cüzi bir mevlaya ivomec gibi sonu mev mac la biten dış parazit damlası alıp ense tüylerini aralayıp deriye 1 damla damlatalım. 3 gün banyo yapmasınlarç 3 ayda bir tekrar edeceğiz damlayı. Tam bit sezonundayız

Wresyu

Aktif Üye
Siz kafesin altına beyaz kağıt açın. Birikmiş dışkıların resimlerini ekleyin buraya. Bir bakalım. Kaşınma için de veterinerden cüzi bir mevlaya ivomec gibi sonu mev mac la biten dış parazit damlası alıp ense tüylerini aralayıp deriye 1 damla damlatalım. 3 gün banyo yapmasınlarç 3 ayda bir tekrar edeceğiz damlayı. Tam bit sezonundayız
Tamamdır müsait olduğum bir gün sorarım, teşekkürler. Ancak tüylerini de döktüğünü gördüm. Bit nedeniyle dökme ihtimali var mı?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Tamamdır müsait olduğum bir gün sorarım, teşekkürler. Ancak tüylerini de döktüğünü gördüm. Bit nedeniyle dökme ihtimali var mı?
İhtimal var, kendi yoluyorsa. Hem bit sezonu hem tüy değişimi sezonu. Tüy değişiminde de kaşınırlar

Wresyu

Aktif Üye
İhtimal var, kendi yoluyorsa. Hem bit sezonu hem tüy değişimi sezonu. Tüy değişiminde de kaşınırlar
Ekli dosyayı görüntüle 45079
Dışkı böyle, üst tarafta bulunan kirlilik bu dışkıdan önce vardı. Ek okarak yemin de sonra üstüne düştüğünü düşünüyorum çünkü etrafta da vardı ve ıslak görünmüyor.
Dişi ise kendini daha da hırpalamış kanatmış ben uyurken. Krem sürüp tırnaklarını keseceğiz artık. Son birkaç gündür hava kötü o nedenle gidemedim veterinere.