• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Entrobac sonrası dışkı ve kuşun genel durumu

Wresyu

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarık durma, uyuma, sıvı dışkı.
Hastalık Belirti Tarihi
1 Nis 2023
İyi günler herkese. Kuşum garip hareketler yapıyor diye bir konu açmıştım, dışkısını atmıştım (sıvıydı) ve Entrobac vermem söylenmişti. Cuma gününden beri veriyorum ancak dışkısı hala tamamen sıvı. Buna ek olarak dünden beri neredeyse aralıksız uyuyor. Yemesi-içmesi normal. Tepkisi çok az ancak ceviz verdiğim zaman cevizi yemek için hemen geliyor gayet enerjik gibi duruyor o an veya sularını değiştirip suluğu taktığım zaman tepkili oluyor. Ne yapabilirim? Yardımcı olur musunuz?
Dışkı:Ekli dosyayı görüntüle 44505
Genel hali:
Ekli dosyayı görüntüle 44506

rilish26

Müdavim
Hayvan aç gibi duruyor yiyor mu emin misiniz?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tekrardan güncel bir dışkı fotoğrafı alabilir miyiz. Evet bu açlık dışkısı gibi. Bazen yem yer gibi yaparlar ama mecali olmadığı için yemi kıramazlar. Hava akımına maruz kaldı mı yada son zamanlarda yem harici farklı bir şey verdiniz mi. Birde kuşunuzun net olacak şekilde bir videosunu rica edelim.

Wresyu

Aktif Üye
Tekrardan güncel bir dışkı fotoğrafı alabilir miyiz. Evet bu açlık dışkısı gibi. Bazen yem yer gibi yaparlar ama mecali olmadığı için yemi kıramazlar. Hava akımına maruz kaldı mı yada son zamanlarda yem harici farklı bir şey verdiniz mi. Birde kuşunuzun net olacak şekilde bir videosunu rica edelim.
Hava akımına maruz kalmadı. Yem harici farklı bir şey olarak sadece bugün ceviz verdim. Yemi yerken kırma sesini duyuyor gibiydim ama emin değilim. Uzun bir süredir dışkısı böyle ancak bir kere hafif toparlanmış gibiydi. Video ve dışkıyı yarın çekip atarım. Teşekkürler.

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Kabuksuz yemler var eğer yemi kıramıyorsa onlardan temin edebilirsiniz. Daldarısı verebilirsiniz kuşlar pek hayır diyemez. Birde benim kuşum da çok iştahsız dı, aspur aldım. Kanarya yemi. Onuda çok sevdi. İnşallah çabuk düzelir kuşunuz. Entrobac dışkısını çabucak düzenliyor normalde.

Wresyu

Aktif Üye
Kabuksuz yemler var eğer yemi kıramıyorsa onlardan temin edebilirsiniz. Daldarısı verebilirsiniz kuşlar pek hayır diyemez. Birde benim kuşum da çok iştahsız dı, aspur aldım. Kanarya yemi. Onuda çok sevdi. İnşallah çabuk düzelir kuşunuz. Entrobac dışkısını çabucak düzenliyor normalde.
Üç gün boyunca Entrobac verdim ancak durum böyle. Yarın kuşçuya gidip sorayım bi dediklerinizi. Satılıyordur inşallah.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Üç gün boyunca Entrobac verdim ancak durum böyle. Yarın kuşçuya gidip sorayım bi dediklerinizi. Satılıyordur inşallah.
Kursağını kontrol edin. Elinize tohumlar mı geliyor, dümdüz mü hissediyorsunuz? @Aslı Ö. Arkadaşımın dediği gibi bazen yiyormuş gibi yaparlar, bazen kırıp yemeden içini dışarı atabilir. Yemiyorsa elle kutsaktan beslemeniz lazım

Wresyu

Aktif Üye
Kursağını kontrol edin. Elinize tohumlar mı geliyor, dümdüz mü hissediyorsunuz? @Aslı Ö. Arkadaşımın dediği gibi bazen yiyormuş gibi yaparlar, bazen kırıp yemeden içini dışarı atabilir. Yemiyorsa elle kutsaktan beslemeniz lazım
Yarın bir bakayım alabilirim elime umarım. Teşekkürler cevap için.

Wresyu

Aktif Üye
Bugün öğle vakti elime almaya çalıştım ancak dişi çok ısırdı. Akşama doğru bir daha deneyeceğim. Bir de kabuksuz yem aldım. İki yemlik var birine kabuksuzu mu koyayım yoksa her iki yemliğe de mi koyayım, dişi yiyebilir mi?

Wresyu

Aktif Üye
Elimle yedirmeye çalıştım ancak kırıp atıyor. Elime alıp kursağındaki tüyleri çektiğim zaman yem hissedemedim ancak çok detaylı da bakamadım. Videosunu çektim dışkı yapmasını bekliyorum.
Video: Streamable Video

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Elimle yedirmeye çalıştım ancak kırıp atıyor. Elime alıp kursağındaki tüyleri çektiğim zaman yem hissedemedim ancak çok detaylı da bakamadım. Videosunu çektim dışkı yapmasını bekliyorum.
Video: Streamable Video
Ayaklarda kuruluk var kansızlık var muhtemelen aç kaldı besleyin yakınlarda besleyecek birini bulun kursaktan besleyiniz 👍

Wresyu

Aktif Üye
Ayaklarda kuruluk var kansızlık var muhtemelen aç kaldı besleyin yakınlarda besleyecek birini bulun kursaktan besleyiniz 👍
Yaşadım yer küçük. Kursaktan beslemeyi bilen birini bulabileceğimi sanmıyorum. Pek bilgim yok ama mesela mama hazırlayıp çay kaşığı ile yedirsem olabilir mi abi? Genelde böyle farklı şeylere pek hayır demez.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yaşadım yer küçük. Kursaktan beslemeyi bilen birini bulabileceğimi sanmıyorum. Pek bilgim yok ama mesela mama hazırlayıp çay kaşığı ile yedirsem olabilir mi abi? Genelde böyle farklı şeylere pek hayır demez.
Olur öyle de yapabilirsiniz

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Petshoplar, kuş üreticileri, kuş dernekleri buralara da sorabilirsiniz kursaktan beslemeyi bilen biri var mı diye