• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitaminler Entrobac kullanımı hakkında

Rob_Roy

Aktif Üye
Merhabalar, Alexander papağanım için belirli periyotlarda Röhnfried ürünlerini veriyorum takviye olarak.
Entrobac'ı suya karıştırmak yerine sebze ile vermeyi denedim dün akşam.
Çok sevdiği kapya biber ile yıkanmış ve soyulmuş salatalık kabuklarına bir tutam az miktarda entrobac döküp karıştırdım.
Her zamanki gibi seçerek yedi, kapya biberleri didikledi, salata kabuklarının da şöyle bir tadına baktı sadece.
Fakat bunları yedikten kısa bir süre sonra üzerine bir rehavet çöktü. Tünekte gözleri kapalı bir vaziyette öylece durdu.
Daha önce sabahları içme suyuna karıştırarak verip evden çıkıyorduk, gündüz gözlem yapma şansımız olmuyordu.
Hatta endişelendim, kuşu kafesinden elime alıp konuşmaya falan başladım ama neredeyse gözlerini zor açıyordu.
Yaklaşık yarım saat kadar sürdü bu durum sonra normal haline döndü.
Entrobac'ın bu tür etkileri olur mu acaba?
Sabah durumu stabildi, her hangi bir sıkıntımız yok.
Hem olabildiğince temiz su vermek hem de gözlemleyebilmek için, BT Amin Forte'yi Cumartesi sabahları suyuna karıştırarak, (öğleden sonra temiz su ile değiştirerek) entrobac'ı da pazar akşamları sebze salatasına toz halinde karıştırarak vermeyi deneyeceğim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba suya katmak yerine neden sebzeyi tercih etttiniz. Toz halinde olduğu için su daha etkili bir yöntemdir. En azından içeceği her yudumda probiyotiği eşit şekilde alır ve probiyotik daha düzenli şekilde vücuda girmiş olur. Kuş takviyeli suyu içmiyorsa o zaman sebze üzerine denenebilir ama onunda yöntemi geceden suluğunu çekip sabah takviyeli su vermek. Diğer sorunuza cevap vereyim durgunluğun probiyotikle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sadece denk gelmiş. Eğer tarihte eskime, bayatlama topaklanma vs yoksa.

Rob_Roy

Aktif Üye
Merhaba suya katmak yerine neden sebzeyi tercih etttiniz. Toz halinde olduğu için su daha etkili bir yöntemdir. En azından içeceği her yudumda probiyotiği eşit şekilde alır ve probiyotik daha düzenli şekilde vücuda girmiş olur. Kuş takviyeli suyu içmiyorsa o zaman sebze üzerine denenebilir ama onunda yöntemi geceden suluğunu çekip sabah takviyeli su vermek. Diğer sorunuza cevap vereyim durgunluğun probiyotikle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sadece denk gelmiş. Eğer tarihte eskime, bayatlama topaklanma vs yoksa.
Merhaba Aslı Hanım, yaklaşık 2 ay kadar önce mamaist'tem temin ettim, banyo dolabında (karanlık ve nispeten serin) saklıyorum. herhangi bir topaklanma vs.yok, toz formunu koruyor.
Neden sebzeye karıştırmayı tercih ettim;
1-bt amin forte-gervit-entrobac, suya karıştırınca hem renkli hem de ilaç kokulu bir içme suyu oluşuyor,
2-gündüz evde olmadığımız için bu suların ne kadarını içip içmediğini bilemiyoruz.

Bizim arkadaş biraz nane molla, suya karıştırdığımızda vitaminleri vermekteki amacımız hasıl oluyor mu çok emin olamıyoruz.
Bu yüzden gervit'i biraz daha seyrek, entrobac'ı toz olarak sebze ile, BT Amin Forte'i de gözlemleyebilelim diye hafta sonu vermeyi düşünüyorum.
Bir de olabildiğince içme suyunu ilaçsız vermek istiyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba Aslı Hanım, yaklaşık 2 ay kadar önce mamaist'tem temin ettim, banyo dolabında (karanlık ve nispeten serin) saklıyorum. herhangi bir topaklanma vs.yok, toz formunu koruyor.
Neden sebzeye karıştırmayı tercih ettim;
1-bt amin forte-gervit-entrobac, suya karıştırınca hem renkli hem de ilaç kokulu bir içme suyu oluşuyor,
2-gündüz evde olmadığımız için bu suların ne kadarını içip içmediğini bilemiyoruz.

Bizim arkadaş biraz nane molla, suya karıştırdığımızda vitaminleri vermekteki amacımız hasıl oluyor mu çok emin olamıyoruz.
Bu yüzden gervit'i biraz daha seyrek, entrobac'ı toz olarak sebze ile, BT Amin Forte'i de gözlemleyebilelim diye hafta sonu vermeyi düşünüyorum.
Bir de olabildiğince içme suyunu ilaçsız vermek istiyorum.
Herhangi bir sağlıksal sorunu yoksa günlük su tüketimi zaten standarttır. Takviyeler ilaç olmadığı için sudaki renk oluşumu yada kokusu bir önem ifade etmez. Bazı ürünler mesela d vitamini yağ bazlı olduğu için suda önerilmez ama toz formlu ürünler suda daha iyi çözülür. Ama tâbi yine tercih sizindir. 🌸

Üst Alt