• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ense damlası sonrası

kuşsever3461

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar 3 gün önce aldığım takımda yuvaliginda bit gördüm bir kaç tane ve yumurta vardı baya yuvaligi sokup attım yeni yuva taktım tunekleri sulugu yıkadım sirke ile yenilerini taktim tabanı iyice sirke ile temizledim yumurtaya gayet guzel yatıyordu sonrasında aldığım kisiye gidip ense damlası aldım az önce uygulama yaptım dışı ve erkeğe fakat sonrasında aşırı kaşınmaya başladılar dışı yumurtaya yatmıyor yuvaya girip çıkıyor yuvanin icinde iken kemirme sesi gelio biyerlere surtunuo erkekte tabana inip sağa sola kosturuyo heryere sürtünüyor yanlış birşey mi yaptım korkmaya başladım bir sorun varmı böyle yapmaları normalmi ilk defa ense damlası kullandım kendi kuşlarımda bit gormedim böyle olunca onlara yapmaya korktum kafesler birbirine çok uzak onlara bulaşmaz diye düşünüyorum yardımcı olur musunuz bu konuda deneyimi olan arkadaşlar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tek damladan fazla yapmadıysanız korkmanıza gerek yok. kaşınması normal.

kuşsever3461

Aktif Üye
Tek damladan fazla yapmadıysanız korkmanıza gerek yok. kaşınması normal.
Kuşlar japones olduğu için ense kısmı aşırı tüylü elimle açıp üfleyip yaptım ama net göremedim 1 mi 2 mi damladı ama 2 den fazla gitmedi eminim hala kasiniyorlar ve dışı yuvada ses yapmaya devam ediyor acaba damla deride yanma yapiyorda ondanmi rahatsız oluyorlar böyle bir yan etkisi varmı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu arada önlem amaçlı akartox tozundan yuvalığa ve kafes tabanına serpip crysamed ile de fısfıs yapmanızı öneririm. Bit olayı sirke ile çözülecek bir durum olmuyor bazen. Bu iki ürününde kuşlara zararı yok. Geçmiş olsun.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşlar japones olduğu için ense kısmı aşırı tüylü elimle açıp üfleyip yaptım ama net göremedim 1 mi 2 mi damladı ama 2 den fazla gitmedi eminim hala kasiniyorlar ve dışı yuvada ses yapmaya devam ediyor acaba damla deride yanma yapiyorda ondanmi rahatsız oluyorlar böyle bir yan etkisi varmı
Tek damla önerilir ama iki damlada zarar vereceğini sanmam. Fazlası zararlı tabiki. Muhtemelen ilaç etkisi kana karıştıkça huzursuzluk veriyor ondan yapıyordur. Normale döner merak etmeyin.

kuşsever3461

Aktif Üye
Bu arada önlem amaçlı akartox tozundan yuvalığa ve kafes tabanına serpip crysamed ile de fısfıs yapmanızı öneririm. Bit olayı sirke ile çözülecek bir durum olmuyor bazen. Bu iki ürününde kuşlara zararı yok. Geçmiş olsun.
Şuan kontrol ettim bit göremedim flash ile heryere baktım yeni oluşmaya başlamış sanırım ama bit tozu alıp dokucem olmazsa dediğiniz diğer ilacida alıp fisfis yaparım inşallah çözüm olur kuşlar da düzelir şuan sadece aşırı kasiniyorlar devamlı tunege tellere heryere sürtünüyorlar erkeğin gözü kızardı kasinmaktan surtunmekten ama otuyorlar sanki keyifleri yerine gelmeye başladı ama kaşıntı durmuyor

kuşsever3461

Aktif Üye
Tek damla önerilir ama iki damlada zarar vereceğini sanmam. Fazlası zararlı tabiki. Muhtemelen ilaç etkisi kana karıştıkça huzursuzluk veriyor ondan yapıyordur. Normale döner merak etmeyin.
Çok teşekkürler inşallah gözlemlemeye devam ediyorum içim rahat değil bir süre daha bekleyeceğim uzaktan izliyorum

kuşsever3461

Aktif Üye
Diğer 4 kusuma da yaptım 5 aylık civarı hepsi onlarda aynı tepkiyi verdi onlara Co kdikkatli yaptım 1 damla bile surmemisimdir ama onlarda çok kaşınmaya başladı sanırım yanma hissi yapıyor çünkü çok rahatsız oldular aynı onlar gibi sağa sola koşuyorlar kaşınıyorlar yanlış yaptığımdan deilde ilaç çok etkili sanırım aldığım kişi çok etkili demişti

Grpet

Müdavim
Üretici
ense damlası sonrası bu durumlar gözlemlenebilir 2-3 gün sürer sonra düzelir

kuşsever3461

Aktif Üye
ense damlası sonrası bu durumlar gözlemlenebilir 2-3 gün sürer sonra düzelir
Çok sağolun az önce baktım kasinmalari geçmiş sakinlesmisler ama 1 adet yumurtası olan dişim yuvaya girmiyor kuluçkayi bıraktı poposunda da yumurta var ciftlesti yumurtayida bırakmamış henüz sizce duzelirmi yumurtaya yatmaya devam edermi ikinciyi yaptıktan sonra ense damlasından once gayet güzel yatıyordu

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Çok sağolun az önce baktım kasinmalari geçmiş sakinlesmisler ama 1 adet yumurtası olan dişim yuvaya girmiyor kuluçkayi bıraktı poposunda da yumurta var ciftlesti yumurtayida bırakmamış henüz sizce duzelirmi yumurtaya yatmaya devam edermi ikinciyi yaptıktan sonra ense damlasından once gayet güzel yatıyordu
Normal şartlarda iki günde br yumurta bırakmaya devam eder 3 günden fazla oldu ve bırakmadıysa yumurtasını sorun olabilir ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlaç çok tesirli ise veya fazla kactiysa bu tür durumlar oluyor kullandığıniz ilaç nedir? Kuluçkadan etkilenme oluyor keşke yumurtadaki kuşa ilaç tedavisi yapilmasaydi eş hazırlıklarında yapılması uygun olur 👍

kuşsever3461

Aktif Üye
Normal şartlarda iki günde br yumurta bırakmaya devam eder 3 günden fazla oldu ve bırakmadıysa yumurtasını sorun olabilir ?
Bırakmadı 4. Gün bugün hala yumurta yok ciftlestilerde poposuda sis anlamadım damladan oturumu yapmıyor yumurtayı ortamı değişti ondan desem kuluçkaya yatip ciftlesti ondan olduğunu sanmıyorum

kuşsever3461

Aktif Üye
İlaç çok tesirli ise veya fazla kactiysa bu tür durumlar oluyor kullandığıniz ilaç nedir? Kuluçkadan etkilenme oluyor keşke yumurtadaki kuşa ilaç tedavisi yapilmasaydi eş hazırlıklarında yapılması uygun olur 👍
Çok etkili dedi hocam ama bit vardı yeni yuvaya geçirip Damla yaptım kuşun üzerinde varsa kuluckayi beklerken çoğalırlar önünü alamam diye korktum çünkü çok yoktu tek tüktu
İlacın adını sorarım bilmiyorum bana bölüp verdi başka şişede
Çok az fazla kaçmış olabilir şuan duzeldiler sadece kabariklar erkek özellikle kabarık duruyor tek yumurtası var zaten oda henüz dolmamış devam etmedi ama yumurta poposunda yumurtlamiyor bir türlü neyapsam hocam aldığım yere götürsem hafta sonuna kadar bekleyip yoksa duzelirlermi bu durgunluklari

kuşsever3461

Aktif Üye
Kuşların durumu böyle bu şekilde duruyor erkek hep böyle kabarık bos boş bakio pek hareket yok

kuşsever3461

Aktif Üye
Daha önce duymadım böyle bir ilaç
Peçete üzerinde dışkı resmi görelim 👍
Tamam hocam peçete sericem şimdi yapınca atarım hemen
Ben sürekli uyguluyorum bu ilacı sıkıntı olmadı duzelirler dedi bir iki güne ama bilmiyorum hocam ben çok korkuyorum bütün gece uyumadım onları bekledim izledim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tamam hocam peçete sericem şimdi yapınca atarım hemen
Ben sürekli uyguluyorum bu ilacı sıkıntı olmadı duzelirler dedi bir iki güne ama bilmiyorum hocam ben çok korkuyorum bütün gece uyumadım onları bekledim izledim
Sürekliliginiz nedir? Bide ilacın resmini görebilir miyim