• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Enginar

Lorca34

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Karaciğer yağlanması ve büyümesi
Arkadaşlarım merhaba,
Benim bir sorum var. Benim muhabbet kuşum karaciğer büyümesi tedavisi görüyor. Ancak gagasından damlatamadığım için ilaçlarını marul, roka, ıspanak gibi köklü sebzelerin kalın saplarına enjekte ederek yemesini sağlıyorum. Fakat bunları yemekten sıkıldı sanırım artık yemek istemiyor. Evde dondurduğum enginarlar var, acaba haşlasam ve enginara enjekte etsem ufak bir parça, yemesinde bir sakınca olur mu? Enginar serbest midir? Çiğ mi yemeli haşlanmış mı yemeli? Bana bu konuda fikir verebilir misiniz?
Teşekkür ederim şimdiden 🙏😊

Ekli dosyalar

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Arkadaşlarım merhaba,
Benim bir sorum var. Benim muhabbet kuşum karaciğer büyümesi tedavisi görüyor. Ancak gagasından damlatamadığım için ilaçlarını marul, roka, ıspanak gibi köklü sebzelerin kalın saplarına enjekte ederek yemesini sağlıyorum. Fakat bunları yemekten sıkıldı sanırım artık yemek istemiyor. Evde dondurduğum enginarlar var, acaba haşlasam ve enginara enjekte etsem ufak bir parça, yemesinde bir sakınca olur mu? Enginar serbest midir? Çiğ mi yemeli haşlanmış mı yemeli? Bana bu konuda fikir verebilir misiniz?
Teşekkür ederim şimdiden 🙏😊
Çiğ servis edilse vitamin kaybı yaşanmaz daha iyi yani ama sirkeli suda biraz bekleyip suyla durulanıp iyice kuruması lazım bunlar biraz zor olabilir gagaya kendi mi damlatmıyor atıyor mu yani ağızdan😊

Lorca34

Aktif Üye
Çiğ servis edilse vitamin kaybı yaşanmaz daha iyi yani ama sirkeli suda biraz bekleyip suyla durulanıp iyice kuruması lazım bunlar biraz zor olabilir gagaya kendi mi damlatmıyor atıyor mu yani ağızdan😊
Gagasını açtıramıyorum zaten ele de gelmiyor, zorla tutmak istemiyorum çok çırpınıyor biraz travmatik bir kuş benimki🥹

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, ben henüz hiç vermedim ama değerli forumumuzda bazı arkadaşlarımızın iyice haşlanmış enginar sapının verilebileceğini yazmışlardı :) ayrıca enginar suyu da veriliyordu. Devedikeni unu, enginar suyu, üzüm çekirdeği unu bunlar hep karaciğer için doğal ürünler, verebilirsiniz 🙏

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Enginari Yıkayıp Sirkeli Suda Bekletin. Sebze Verdiğimiz Gibi Bekletin. Daha sonra Yıkayın.Sebze Meyve Sıkacağı Varsa Daha Doğal Oluyor. Yarım Suluğa 3 4 Damla Verebilirsiniz. Eğer Yoksa Sap Kisimlarini Bir Tencerede Ocakta Hafif Pisirip Yine Ayni Sekilde Sulugunda Verebilirsiniz. Ağzından da 1 Damla Günde 1 Kere Verebilirsiniz. Zararı Yoktur. Ben Kızımda Aylarca Kullanmıştım. 🙏

Lorca34

Aktif Üye
Merhaba Enginari Yıkayıp Sirkeli Suda Bekletin. Sebze Verdiğimiz Gibi Bekletin. Daha sonra Yıkayın.Sebze Meyve Sıkacağı Varsa Daha Doğal Oluyor. Yarım Suluğa 3 4 Damla Verebilirsiniz. Eğer Yoksa Sap Kisimlarini Bir Tencerede Ocakta Hafif Pisirip Yine Ayni Sekilde Sulugunda Verebilirsiniz. Ağzından da 1 Damla Günde 1 Kere Verebilirsiniz. Zararı Yoktur. Ben Kızımda Aylarca Kullanmıştım. 🙏
Teşekkür ederim bilgiler için🙏 sapı yok kafa enginarım var. Şu an sirkeli suda bekletiyorum sonra iyice yıkayıp çiğ olarak versem zararı yoktur değil mi?

Üst Alt