• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Engelli kuşumun uyku köşesi

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Evet çarpık bacak sendromu var ve ayakları tamamen yana açık.Bir ayağını yukarıda tutarak veya tamamen bacaklarını açarak uyuyor
Daha küçük boyutlu dikdörtgen daha güzel olur ozaman. Kuşunuz daha rahat eder, Allah kolaylıklar versin diliyorum 🙏🏻

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ayakları tamamen yana açık ise büyük almak daha iyi olur rahat etmesi açısından. Kafesi küçük değilse büyük alın, küçükse o zaman küçük alırsınız.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Temiz emeğinize sağlık ama ben düz olan o tünekleri hiç uygun bulmuyorum çünkü kuşlar dalları kavraması lazım tüm işlevleri hareket etmesi ve doğasında olduğu gibi tutunarak konması sağlık açısından iyidir. Düz ahşap tünekte tünemesini ben sağlıklı bulmuyorum ayakların kavraması uygundur 👍Ayrıca onların hijyen olmadığını da düşünüyorum dışkı orda kalıcı olur neticede mesafe çok olduğu için dışkılar ve yemesi kolay olur

limonvezeytin

Aktif Üye
Temiz emeğinize sağlık ama ben düz olan o tünekleri hiç uygun bulmuyorum çünkü kuşlar dalları kavraması lazım tüm işlevleri hareket etmesi ve doğasında olduğu gibi tutunarak konması sağlık açısından iyidir. Düz ahşap tünekte tünemesini ben sağlıklı bulmuyorum ayakların kavraması uygundur 👍Ayrıca onların hijyen olmadığını da düşünüyorum dışkı orda kalıcı olur neticede mesafe çok olduğu için dışkılar ve yemesi kolay olur
Abi normal tüneğe maalesef çıkamıyor kendisi.Bacakları yana açık ayakları da iç içe geçik gibi.Bu sebeple ona özel alan hazırlamam gerekiyor.Bacakları açarak uyuyor zaten.Sağlıklı kuşum için normal tünek kullanıyorum bir nevi kafes aynı ancak iki farklı köşe var.Bir taraf sağlıklı kuşa göre diğer taraf engelli kuşumu yormayacak şekilde.Tabi ki önerilerine de açığım abi🥰