• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Engelli kuşum için tavsiye

forpussevdalısı

Yeni Üye
IMG_5897.jpegIMG_C706690A-CB60-40D1-9404-C83ECF1D3DD0.jpegIMG_5895.jpeg herkese merhaba uzun bir yazı olacak çünkü önce kukinin hikayesini anlatmak istiyorum tavsiye için yazıyorum kuşum dişi 2 aydır bende yaşını bilmiyorum aslında muhabbet kuşu sahiplenmek için gittiğimde sağlıklı bir kuş almak istiyordum ama bunun öyle kenarda kabarıp ölümü beklediğini yemden sudan kesildiğini görünce dayanamadım bunu aldım ne rahatsızlığı var diye sorunca tüyü çıkmıyor uçamıyor dendi ama bana geldiğinde yürüyemiyordu da kanatlarıyla kendini sürüklüyordu ismi kuki o gün kursağı bomboştu belli uzun süre yememiş veterinere üreticilere götürüp fikir aldım vitaminler ilaçlar aldım bir kaç kere ölümden döndü ama atlattık bana düşkün değil hatta beni sevdiğini düşünmüyorum 2 ay boyunca zaten hasta diye darlamadım kendime alıştırmadım şimdi kaçıyor hep tek başına mutsuz diye yanına bir tane daha kuş aldım ama forpus papağanı aldım eş alırsam yumurtlarken zarar görür hemcinsi de rakip olarak görür döver diye muhabbet almadım şimdi çok güzel anlaşıyorlar ben de kendime alıştırırken aynı zamanda fizik tedavi gibi ayaklarını kullanmasını sağlıyorum parmaklarımla merdiven yapıyorum artık yürümeye başladı 🥹 tüyleri de bayağı uzadı uçmayı deniyor sürekli uçamıyor üzülüyorum bence bu tüylerle uçabilir sadece öğrenmesi gerek ama sizce uçabilir mi mutlu olması için ek olarak yapabileceğim şeyler var mı ilerlediğim yöntem doğru mu bilemedim ayrıca kukinin uçamadığını görünce civciv gibi olur diye istiyorlar benden ama ben vermiyorum bu sürede az da olsa bağ kurduğumuzu düşünüyorum (kuki düşünmüyor) 🥹 iyi mi yapıyorum ?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ekli dosyayı görüntüle 84095Ekli dosyayı görüntüle 84096Ekli dosyayı görüntüle 84097 herkese merhaba uzun bir yazı olacak çünkü önce kukinin hikayesini anlatmak istiyorum tavsiye için yazıyorum kuşum dişi 2 aydır bende yaşını bilmiyorum aslında muhabbet kuşu sahiplenmek için gittiğimde sağlıklı bir kuş almak istiyordum ama bunun öyle kenarda kabarıp ölümü beklediğini yemden sudan kesildiğini görünce dayanamadım bunu aldım ne rahatsızlığı var diye sorunca tüyü çıkmıyor uçamıyor dendi ama bana geldiğinde yürüyemiyordu da kanatlarıyla kendini sürüklüyordu ismi kuki o gün kursağı bomboştu belli uzun süre yememiş veterinere üreticilere götürüp fikir aldım vitaminler ilaçlar aldım bir kaç kere ölümden döndü ama atlattık bana düşkün değil hatta beni sevdiğini düşünmüyorum 2 ay boyunca zaten hasta diye darlamadım kendime alıştırmadım şimdi kaçıyor hep tek başına mutsuz diye yanına bir tane daha kuş aldım ama forpus papağanı aldım eş alırsam yumurtlarken zarar görür hemcinsi de rakip olarak görür döver diye muhabbet almadım şimdi çok güzel anlaşıyorlar ben de kendime alıştırırken aynı zamanda fizik tedavi gibi ayaklarını kullanmasını sağlıyorum parmaklarımla merdiven yapıyorum artık yürümeye başladı 🥹 tüyleri de bayağı uzadı uçmayı deniyor sürekli uçamıyor üzülüyorum bence bu tüylerle uçabilir sadece öğrenmesi gerek ama sizce uçabilir mi mutlu olması için ek olarak yapabileceğim şeyler var mı ilerlediğim yöntem doğru mu bilemedim ayrıca kukinin uçamadığını görünce civciv gibi olur diye istiyorlar benden ama ben vermiyorum bu sürede az da olsa bağ kurduğumuzu düşünüyorum (kuki düşünmüyor) 🥹 iyi mi yapıyorum ?
Merhaba evinize bereket, huzur, sağlık mutluluk getirsin inşallah 😊🤲
Benimde aynı şekilde bir kızım var, yaklaşık 1 yaşında oldu meleğim😊
Tünekte telden tutunmadan duramıyor, bu yüzden yerde peçete üzerine serpiyorum yemini, suluğunu yerde tutup rutin vitaminlerini veriyorum, 2-3 günde bir odada halı üzerine oyuncaklarını koyup oynatıyorum, geziyor dolaşıyor arkadaşı ile oynuyorlar(tüy hastası kızımla) ikisi aynı yerde kalıyor, meyve sebzesini de kafes tabanında yiyor kısaca herşeyimiz yerde🤲😊banyosunu yapıyor fıs fıs ile,
Siz yaşam koşullarını ona göre hazırlayın ve Rabbim sağlık ömür versin🤲
İyi ki siz varsınız Rabbim razı olsun, emeğinize yüreğinize sağlık 😊🤲

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuş tüy hastası değil. Kanatları kesilmiş o yüzden uçabilir ama ayaklarından dolayı denge problemi olup uçamaz mı onu kestiremedim. Normal şartlar altında kanatlarda sıkıntı yoksa uçar 🙂 bu arada yanlış düşünüyorsunuz onlar yapılan hiçbir şeyi unutmazlar ve duyguları hisleri çok kuvvetli sizi seviyor ve bence size minnettar ama bunu dile getiremiyor ☺🌸 böyle bir canı sahiplendiğiniz için adıma teşekkür ederim. Sağlıklı uzun ömrü olsun 🩷

forpussevdalısı

Yeni Üye
Merhaba kuş tüy hastası değil. Kanatları kesilmiş o yüzden uçabilir ama ayaklarından dolayı denge problemi olup uçamaz mı onu kestiremedim. Normal şartlar altında kanatlarda sıkıntı yoksa uçar 🙂 bu arada yanlış düşünüyorsunuz onlar yapılan hiçbir şeyi unutmazlar ve duyguları hisleri çok kuvvetli sizi seviyor ve bence size minnettar ama bunu dile getiremiyor ☺🌸 böyle bir canı sahiplendiğiniz için adıma teşekkür ederim. Sağlıklı uzun ömrü olsun 🩷
İnşallah uçar şuan ayakları daha iyi olduğu için daha çok ilgi ve temas gösteriyorum bakalım uçarsa tamamen iyi olursa burda paylaşırım teşekkürler 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İnşallah uçar şuan ayakları daha iyi olduğu için daha çok ilgi ve temas gösteriyorum bakalım uçarsa tamamen iyi olursa burda paylaşırım teşekkürler 🙏
Aslı hocamın söylediği gibi takviyelerini verin zamanla uçacaktır inşallah
Bağışıklık güçlensin kemikler gelişsin🤲😊

forpussevdalısı

Yeni Üye
Merhaba evinize bereket, huzur, sağlık mutluluk getirsin inşallah 😊🤲
Benimde aynı şekilde bir kızım var, yaklaşık 1 yaşında oldu meleğim😊
Tünekte telden tutunmadan duramıyor, bu yüzden yerde peçete üzerine serpiyorum yemini, suluğunu yerde tutup rutin vitaminlerini veriyorum, 2-3 günde bir odada halı üzerine oyuncaklarını koyup oynatıyorum, geziyor dolaşıyor arkadaşı ile oynuyorlar(tüy hastası kızımla) ikisi aynı yerde kalıyor, meyve sebzesini de kafes tabanında yiyor kısaca herşeyimiz yerde🤲😊banyosunu yapıyor fıs fıs ile,
Siz yaşam koşullarını ona göre hazırlayın ve Rabbim sağlık ömür versin🤲
İyi ki siz varsınız Rabbim razı olsun, emeğinize yüreğinize sağlık 😊🤲
Hepimizin emeğine yüreğine sağlık teşekkür ederim 🥹 gerçekten evlat gibi oluyorlar çok seviyorum 🥹 rabbim hepimizin yavrularına sağlık uzun ömür versin 🥹

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hepimizin emeğine yüreğine sağlık teşekkür ederim 🥹 gerçekten evlat gibi oluyorlar çok seviyorum 🥹 rabbim hepimizin yavrularına sağlık uzun ömür versin 🥹
Engelli bir can, bir nefes bakmak ayrıcalık ve sabır işidir🤲Rabbim mutlaka mükafatını verir, Allah razı olsun 😊🤲

Ece A.

Müdavim
Merhaba, çabalamanız o kadar kıymetli ki, özellikle engelli bu kuşu alarak, onun hayata tutunmasını sağlamaya çalışmanız o kadar kıymetli ki, yürekten mutlu oldum, emeğinize, kalbinize sağlık, içim ısındı tüm bunları okuduğumda, bu güzelliğin ilk halinden son haline ne kadar gelişmiş olduğunu gördüğümde🙏💝.. Siz şüphelisiniz kendisinden ama bence Kuki kesinlikle sizinle olduğu için çok mutlu ve de çok şanslı🙏 Zor ve acı bir geçmişi var ama eminim sizin bu güzel ilginiz ve sevginizle Kuki her anlamda daha da güzelleşecek💖

forpussevdalısı

Yeni Üye
Merhaba, çabalamanız o kadar kıymetli ki, özellikle engelli bu kuşu alarak, onun hayata tutunmasını sağlamaya çalışmanız o kadar kıymetli ki, yürekten mutlu oldum, emeğinize, kalbinize sağlık, içim ısındı tüm bunları okuduğumda, bu güzelliğin ilk halinden son haline ne kadar gelişmiş olduğunu gördüğümde🙏💝.. Siz şüphelisiniz kendisinden ama bence Kuki kesinlikle sizinle olduğu için çok mutlu ve de çok şanslı🙏 Zor ve acı bir geçmişi var ama eminim sizin bu güzel ilginiz ve sevginizle Kuki her anlamda daha da güzelleşecek💖
inşallah çok daha iyi olur uçmaya başlar güzel düşünceleriniz için teşekkür ederiz ☺🌹