• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme En iyi sultan papağanı yemi

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Anladım. Peki yem olarak hangi markayı kullanıyorsunuz?
Gardenmix sultan papağan yemi, aspur , versele laga loro parque avusturalya paraket, versele laga exotic light , daldarı , versele laga sağlık tohumu , japon darısı. Benimki biraz yağlı yiyor ama ben her gün uçuruyorum 1 1,5 saat. Kendisi de 100 gramdı dün ölçtüğüm zaman.

Son düzenleme:

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Gardenmix sultan papağan yemi, aspur , versele laga loro parque avusturalya paraket, versele laga exotic light , daldarı , versele laga sağlık tohumu. Benimki biraz yağlı yiyor ama ben her gün uçuruyorum 1 1,5 saat. Kendisi de 100 gramdı dün ölçtüğüm zaman.
Ben de önceden bu tarz yağ oranı yüksek bir yem kullanırdım ama yağlanma oldu
Ki bizim kuşumuz sabah saat 9-10 gibi kafesten çıkar ta ki akşam uykusu gelip kendi kafesine girinceye dek odasında ev de takılır uçar. Parkur ve oyun alanında takılır.Sebze tüketimi yerinde .Buna rağmen yağlanma olunca yemlerdeki yağ oranı dikkate almak gerektiğini öğrendim. Bu sebebten seçici davranıp soruyorum.

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ki bizim kuşumuz sabah saat 9-10 gibi kafesten çıkar ta ki akşam uykusu gelip kendi kafesine girinceye dek odasında ev de takılır uçar. Parkur ve oyun alanında takılır.Sebze tüketimi yerinde .Buna rağmen yağlanma olunca yemlerdeki yağ oranı dikkate almak gerektiğini öğrendim.
İnsanlarda da olduğu gibi kuşlarda da yağlanma farklılık gösteriyor ama ben bu yemleri kesinlikle her gün vermiyorum. Her gün kullanılan tek şey gardenmix yemi diğerlerini ekstra ilave olarak veriyorum 1 gün sonra değiştiriyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ki bizim kuşumuz sabah saat 9-10 gibi kafesten çıkar ta ki akşam uykusu gelip kendi kafesine girinceye dek odasında ev de takılır uçar. Parkur ve oyun alanında takılır.Sebze tüketimi yerinde .Buna rağmen yağlanma olunca yemlerdeki yağ oranı dikkate almak gerektiğini öğrendim. Bu sebebten seçici davranıp soruyorum.
Diyet yem hazırlatabilirsiniz mamaist.com dan🤗

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
İnsanlarda da olduğu gibi kuşlarda da yağlanma farklılık gösteriyor ama ben bu yemleri kesinlikle her gün vermiyorum. Her gün kullanılan tek şey gardenmix yemi diğerlerini ekstra ilave olarak veriyorum 1 gün sonra değiştiriyorum.
Elbette. Sonuçta her birinin kendine has karakteristik özellikleri var . Kilo takibi ve yemdeki yağ oranı elzem bir durumdur. Bizimki niyeyse Garden mix beğenmedi. Kaç marka denediysem beğenmedi, bende çevremdeki kuş bakan insanlara hediye ettim . Ya da dışarıdaki hayvanlara verdim .
Diyet yem hazırlatabilirsiniz mamaist.com dan🤗
İnşaallah bu sefer düşünüyorum 🍀🍀🍀

Üst Alt