• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Elimdeki takviyeler ve kullanımı?

alpdemm

Aktif Üye
bende duygu ablanın tavsiyesi ile bu kullandığınız tüm takviyeleri hatta daha fazlasını kullanıyorum hiçbir sorun olmadı aksine çok faydasını gördüm hatta ben 1 ayda bir fungi 1,5 ayda bir wormstop gervit ve entrobacla hazırlayıp kuşuma veriyorum. Kuşum artık çok daha iyi uçuşlar yapabiliyor tüy kalitesinde artış iştahta artışta oldu
Arastirma ve tavsiye sonucu wormstop ve fungi bulamadigim icin wormac ve ronizadole almistim onlem amacli 1 ayda bir ronizadole, 1,5ayda bir wormac kullanmalimiyim acaba gercekten cok kararsizim. Siz bunlari belirti sonrasi mi kullanmaya bssladiniz yoksa knlem amacli mi kullaniyorsunuz?

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Arastirma ve tavsiye sonucu wormstop ve fungi bulamadigim icin wormac ve ronizadole almistim onlem amacli 1 ayda bir ronizadole, 1,5ayda bir wormac kullanmalimiyim acaba gercekten cok kararsizim. Siz bunlari belirti sonrasi mi kullanmaya bssladiniz yoksa knlem amacli mi kullaniyorsunuz?
duygu hocam'a yada Şehmus abiye sormadan birşey yapmayın bence belirti sonrası kullanmaya başladım zaten foruma kayıt olma sebebimde bu belirtilerdi.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu arada karadeniz pet'e WhatsApp üzerinden sorabilirsiniz mevcutsa yollayacaklardır.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Doğru bildiğiniz yolda ilerleyin. Fazlasını da kullanın. Allah herkesin yavrusuna sağlıklı ömür versin. 🌸
Siz nasıl bir program kullanıyorsunuz acaba bilgilendirir misiniz? Allah sizin yavrunuzada sağlıklı uzun bir ömür versin.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba, maalesef program konusunda tecrübeli değilim yalnız püf noktaları söyleyebilirim :)

İlk olarak bazı takviyeler her hafta verilir bazısı her hafta vermeye gerek olmaz 2 hafta aralıklarla verilir
Her hafta verilenler
Entrobac
Usne Gano
Bu iki takviyeyi bir haftanın içinde rastgele Aralıkta vermeniz gerekir hem önemlidir hemde ağır değillerdir bu yüzden ,
2 haftada bir verilen takviyeler ise
Gervit-w
Sedochol
Elektrolyt3
Hexenbier
Ve örnek olarak
Gervit-w ile sedochol ü 1. Haftaya ayarlama yapınız bu süreçte entrobac ve usne Gano da her hafta verildiğinden onlar da olmalı,
2. Hafta ise elektrolyt3 ve hexenbier veriniz yine entrobac ve usne Gano ile yalnız gervit ile sedochol 2. Hafta vermeyiniz

3. Hafta ise yine gervit ile sedochol verebilirsiniz

4. Hafta ise hexenbier ve elektrolyt3 , bu süreçte entrobac ve usne Gano her hafta kullanılır fark etmeden

Ve ek olarak bazı takviyeler birbirine benzer özellikler barındığı için Elektrolyt3 takviyesini isteğe bağlı olarak vermeyebilirsiniz,
Diğer son püf nokta ise bir haftada 3-4 gün su olması gerekir aralıklarla, bunu ayarlamanız gerekir 😊
Elinize sağlık. :)

alpdemm

Aktif Üye
Zeolit kullanmaya başladınız mı?
Zeoliti sebzelerle veriyorum zaten. Bu diskilar beni korkutuyor ama surekli yapmiyor bu sekilde. Dun aksam hatta masaya oyle guzel yapti ki ne guzel top gibi biraktin diye dalga gectim cocukla 😅 Cok fazla sebze yemiyor. Kursaktan besleme yapmayi cok istemiyorum cunku guven kaybi yasiyoruz kursaktan beslenmeyi sevmiyor. Anne babasina yardim olsun diye bebeklikte kursaktan beslemeye aliskin olmasina ragmen gicik oluyor.

alpdemm

Aktif Üye
Ayrica cogu zaman muhabbet kusu gibi ufacik ufacik kakalar yapiyor :) sadece sabah diskisi buyuk oluyor oda normal diye biliyorum

Yoda

Aktif Üye

alpdemm

Aktif Üye
Bana pek sıkıntılı gelmedi. Sizde de dışkıların bazen yeşil leke bırakıp bazen bırakmadığı oluyor mu? Özellikle gündüz dışkılarda leke olmuyor pek ama gece daha çok oluyor benimkilerde. Acaba takviyelerden kaynaklı mıdır anlamadım. Her hafta takviyelerle iyi mi yapıyoruz yoksa kötü mü acaba? 😅
Evet bazen leke birakiyor bazen birakmiyor. Bazen top gibi dusuyor hatta yuvarlaniyor bazen dik aciyla olan yere bile yapisiyor anlam veremiyorum 😅

Yoda

Aktif Üye
Evet bazen leke birakiyor bazen birakmiyor. Bazen top gibi dusuyor hatta yuvarlaniyor bazen dik aciyla olan yere bile yapisiyor anlam veremiyorum 😅
😂 Bence sorun yok gibi, bizde de durum aynı. Kuşların enerjisi, iştahı yerindeyse bence ekstra bir şeye gerek yok.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Bende Aslıya katılıyorum. Bu kadar fazla takviye bünyeyi yorar.

Probiyotik daimi olsun diğer ürünleri dönüşümlü olarak kullanın. Ben 10 günde bir veriyorum takviye.

Üst Alt