• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Elektrolit nasıl yapılıyordu?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Doğal sirke belki ayda bir iki haftada bir falan olabilir. Ben yeni aldığım mavi çikoda iç parazit tarzı bişey gördüm şüphelendim doğal sirkeyi verdim ertesi mis gibi kaka yapmış 😂

Bahar Y.

Müdavim
Konu tamamen başka yerlere gitmiş ama bende yorumumu söylemek isterim, hiç bir kuşumda elektrolit kullanma gereği duymadım demek ki gerçekten çok önemli bir şey değilmiş kısa ve net 😂

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Konu tamamen başka yerlere gitmiş ama bende yorumumu söylemek isterim, hiç bir kuşumda elektrolit kullanma gereği duymadım demek ki gerçekten çok önemli bir şey değilmiş kısa ve net 😂
Öyle deme ya ben kullandım. İshal hiç yem yemeyen kuşa verdim hayvan cana geldi yem vs yemeye başladı ishal tedavisinde iyi oluyor. Ama ev yapımı değil tabiki. Röhnfied yada pharmavetti

Bahar Y.

Müdavim
Öyle deme ya ben kullandım. İshal hiç yem yemeyen kuşa verdim hayvan cana geldi yem vs yemeye başladı ishal tedavisinde iyi oluyor. Ama ev yapımı değil tabiki. Röhnfied yada pharmavetti
O zaman şöyle düzelteyim, Allahım çok şükür kullanmayı nasip etmedi, ben genelde çok temkinliyimdir hatta bir ara elektrolit alayım bulunsun falan diye düşündüm daha sonra herkesin tavsiye ettiğini göremeyince lazım olursa temin ederim dedim, gerek olmaz inşallah 🙏

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
O zaman şöyle düzelteyim, Allahım çok şükür kullanmayı nasip etmedi, ben genelde çok temkinliyimdir hatta bir ara elektrolit alayım bulunsun falan diye düşündüm daha sonra herkesin tavsiye ettiğini göremeyince lazım olursa temin ederim dedim, gerek olmaz inşallah 🙏
İnşallah olmaz kuş serumudur. Bilindiği üzere hayvanlarda insanlar gibi ateşlenir üşüttüklerinde tüy kabartmalarının %99 u ateşten kaynaklıdır hayvan hacmini büyütür ki ısınmak için. O yüzden insan nasıl ateşlenince karın ağrısı olunca serum yer anında dinçleşir hayvanlardada bu şekilde olur tabiki sadece elektrolit tek başına yetmeyecektir. İlaç tedavisi ve doğal vitamin elle besleme mamasına yumurta cici bebe vs katılarak kuşa direnç sağlanır. İyileşmeye önemli rolü vardır.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ek olarak şunuda belirtip konuyu noktalayalım kuruma gibi ağır hastalıklarda kullanılmasını öneririm evet şeker vs kuş için zararlı ama ölmesindense bir nebze kurtarma umuduyla kullanıyoruz. Gerçektende halsiz hayvana direnç veriyor 🙏🏻☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Elektrolit yapımı vardı forumda ama hangi bölümde hatırlamıyorum. 😅
İsterseniz suya katarakta verebilirsiniz ama ben direkt gazını aldıktan sonra biraz dinlendirip öyle veriyorum maden suyunu.

Soda değilde maden suyu verin. Beypazarı markasının.

Yaa @Şehmus BAKIR ben kullanıyordum ama şimdi siz böyle yazınca ikilemde kaldım.😅 Birincisi sirke mi yoksa? 👀
Bak nasılda biliyor birinci düşmanımı 😅👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Abi sirkeli suda banyoyu öneriyormusun peki içmelerine değilde parazit bit pire konusunda önleyici olduğuna dıştan pek zararlı olmayacağını düşünüyorum senin fikrin nedir
O Sudan yine içecekleri için önerim yok ama banyo suyunu içme huyları yoksa olabilir 😂