Şimdi benim kuş hasta değildi yavruyken mamayı kesemedik hem mama hem yem tuketiyordu mama vermezsem yemlige dokunmuyordu , şimdi mama derdimize son verdik diyebilirim bir kaç gündür. Sultanlarda özellikle yem seçme gibi bir durum var. Örneğin çekirdek seviyorlarsa çekirdekten başka birşey tüketmek istemiyorlar. Ben bunu 9 sultanimda da yaşadığım için yem seçtiklerini söyleyebilirim. Ben kızımin yemini saklama kabına koydum , kızımı da kafesten dışarı çıkardım elime aldım ve saklama kabının içine girmesini bekledim zaten çok beklemeye gerek kalmadı saniyesinde direk yemleri görünce içeri daldı

her gün bunu tekrarlıyorum ve mama için ağlamayı bıraktı. Agladiginda kafes kapağını açıyorum kendi isteğiyle geliyor saklama kabıni görünce hemen yanına uçuyor açmam için bekliyor kabının kapağını açıp elime koyuyorum safiş de geliyor 10 dk içinde yem yiyor

ben bu şekilde bir çözüm yolu buldum ve işe yaradı.
Not : Eğer sana çok alışık bir kuş ise oda alisacaktir. Ama bu yöntemi denersen bile özellikle yanlız bırakmamani öneririm. Denemek için bana alismamis sultan yavrusunu denedim o içinde dursa bile hemen dışarı çıktı yemek istemedi. Korktuğunu düşünerek ona mama kabında koydum sonra elimde mama kabına yaklaşarak yem yedi. Ben 3 yöntem kullandım.

Bir avuç yemi elime koydum o şekilde denedim.

Saklama kabında yem koyarak içeri girmesini sağladım.

Mama kabına koyarak da denedim.
Yaptığım 3 yöntem de işe yaradı.
Hemen mamayı kesme, 3 ten 1 e düşürmüş olabilirsin mama vermeyi ama kursakları da kontrol ettiniz mi mamayı azaltırken ? 1 hafta boyunca deneme yapabilirsiniz günde 1 şırınga mama verirken dediğim yöntemleri de uygularsanız o da bir iki güne bu yöntemlere alişabilir.

Evinizde yoksa hassas tartı da temin etmelisiniz kuşun kaybettiği kiloları bilmek için.

Yumurta maması yiyorsa onu da verebilmeniz mümkün protein alması gerektiği ve kaybedilen kiloyu geri alması için.