• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

EL BESLEME SEVDA PAPAĞANI HAKKINDA

ayhangocen

Yeni Üye
Arkadaşlar Merhaba
2 ay önce Henüz daha gözü açılmamış bir sevda papağını sahiplendim Ve Aldığım gün itibari ile sürekli el besleme şeklinde yemeğini verdim Çoğu gece elimde ve göbeğimde uyuttum 1 ay sonunda (Versele Laga Nutribird A21) Mama+ Dal darı 2 ay sonunda ise Mama+Yem+Dal darı şeklinde beslemeye devam ettim Artık 3 aya giriyoruz Çene kuveti şuan için çok iyi durumda kendi başına çekirdek kırıp içini yiğebiliyor ,yemi kırabiliyor yada kızdırdığım zaman parmağımda delik açabilir durumda :) ve şuan itibari ile Mama miktarını günde sadece 5ml olacak şekilde azalttım Fakat şöyle bir problemimiz var
Bu Arkadaş sadece yanında ben olduğumda yem tüketiyor Ben evde olmadığım zamanlarda kesinlikle yem tüketmiyor Kursak kısmından ve kafesteki yem durumundan çok net anlaşılabiliyor Sabah uyandığımda çok aç olduğunu biliyorum kafesin yanına gidip elimle yeme dokunuyorum ve yemeye başlıyor tabi kafesin yanından ayrılana kadar böyle akşama kadar kafeste aç aç takılıyor Akşam ise yanıma alıp kafesteki yemini önüne koyuyorum o zaman yemi tüketiyor 2-3 gün ara ile bir öğün 5ml el besleme maması veriyorum çünkü enerjisi bir süre sonra düşmeye başlıyor
Bu süreci nasıl atlatabilirim Bu arkadaş nasıl kendi başına yem yemeye nasıl başlayacak ?
Bu süreçte Piyasadaki tüm yem markalarından aldım ama hep aynı durum ile karşılaşıyorum ek olarak suyuna haftalık düzenli olarak Röhnfried Marma vitaminleri kullanıyorum ( Mutlivitamin+B vitamini+ Probiyotik ) Her akşam tartıyorum 55-60 gr arası çıkıyor
Değerli Dönüşlerinizi beklemekteyim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Eyvah eyvah size çok bağlanmış ebeveyni olarak görüyor. Zamanla alışması lazım. Aç olduğunda mutlaka yer diye düşünüyorum. @Demet bükay abla sevda papağanların dilinden anlar vereceği taktikler olabilir.