• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

El ayak hastalığı kuşlara bulaşır mı

mortsvivants

Paylaşımcı
Sağlık bakanlığının resmi sitesinde
"El, ayak ve ağız hastalığı evcil hayvanlara veya diğer hayvanlara bulaşmaz." diye bir yazı okudum, her ne kadar doğru tartışılır. Yine de işi ustasına soralım @Demet bükay

zezeynep

Aktif Üye
mortsvivants'ın dediği gibi internette evcil hayvanlara bulaşıcı görünmüyor. Bulaşım nedenleri tükürük, solunum damlacıkları vb etkenler olduğu için kendi fikrimce dikkat etmekte fayda var belki farklı bir enfeksiyona neden olabilir.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şimdi makale bulup okudum, hayvanlardaki şap hastalığına benzerlik gösterip aynı zamanda grip virüsüne de benzerlik gösteriyormuş. Çok küçük bir ihtimal de olsa bulaşma ihtimali varmış

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sağlık bakanlığının resmi sitesinde
"El, ayak ve ağız hastalığı evcil hayvanlara veya diğer hayvanlara bulaşmaz." diye bir yazı okudum, her ne kadar doğru tartışılır. Yine de işi ustasına soralım @Demet bükay
Merhaba ablacım maymaymun çiçeği sanırım bu, virüs insandan insana geçiyor, hayvanlarda bu hastalık görülmüyor deniliyor, onların bağışıklık sistemi bu virüsü içinde hapsediyor diye okumuştum

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba ablacım maymaymun çiçeği sanırım bu, virüs insandan insana geçiyor, hayvanlarda bu hastalık görülmüyor deniliyor, onların bağışıklık sistemi bu virüsü içinde hapsediyor diye okumuştum
Yok abla bu başka virüs çocukken çıkarılıyormuş şimdi baktım ben de İzzet Baysal üniversitesinde küçük ihtimal geçebilir denmiş, bir yerde geçmez diyor ben de anlamadım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yok abla bu başka virüs çocukken çıkarılıyormuş şimdi baktım ben de İzzet Baysal üniversitesinde küçük ihtimal geçebilir denmiş, bir yerde geçmez diyor ben de anlamadım
Geçiyor fakat hayvanlar baskılıyor, ortaya çıkmıyor onlarda, evcil hayvanlarda sanırım dna zinciri ile alakalı bir durum

mortsvivants

Paylaşımcı
Üst Alt