• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ekmek canavarı

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba arkadaşlar,

Sizinde var mı bu şekilde ekmek canavarı olan bıraksam 1 ekmeği un ufak eder valla anneme diyorum köfte yapacağın zaman ver ekmeği amele gibi çalışsın akşama kadar 😁😂😂

Görüntü komedi 😂 fakat evet iyi bir şey değil. Siz yemiyor sanıyor olabilirsiniz ama mutlaka üç beş kırıntı gidiyordur kursağına. O da ona zarar vermeye yeter malesef

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Sokak kuşları yiyor ama birşey olmuyor onlara. 😜

burakdalbudak

Paylaşımcı
Abi kuşun en büyük zevki bu engel olamıyorum uçamıyor diye ekmek poşet sesini duyunca kafesten aşağı atlıyor pıt pıt koşarak geliyor 😂

Grpet

Müdavim
Üretici
Sokak Kuşları Hastalıklara Ev ortamındaki kuşlardan Daha dirençlıdır bağışıklıkları daha iyi oldugu için hastalanmazlar o yüzden dısardan herhangibi bir kus ev ortamındaki kusunuzun yanınıa koyulmaz yada yemlık sulukları kullanılmaz yada Evden kaçan kuşların 1-2 hafta sonra bulunsalar bile bir ağır hastalık geçirme olasılıgı cok fazla oluyor

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
geçen gün camin önünde kumru buldum. İçeri karantina kafesine koydum yem ve vitaminli su verdim ertesi gün uçup gitti o vaziyette kendi kuslarimdan biri olsaydı muhtemelen ölürdu. Çünkü kusu içeriye ölecek diye aldım bari sıcakta ölsün dedim tok ölsün dedim ölmedi dediğim gibi uçtu gitti ertesi gün. Yani barbaros abinin dediği gibi çok fark var aralarında. Evdeki kusunuzu sokaktaki bir kanatliyla karıştırmayın

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
geçen gün camin önünde kumru buldum. İçeri karantina kafesine koydum yem ve vitaminli su verdim ertesi gün uçup gitti o vaziyette kendi kuslarimdan biri olsaydı muhtemelen ölürdu. Çünkü kusu içeriye ölecek diye aldım bari sıcakta ölsün dedim tok ölsün dedim ölmedi dediğim gibi uçtu gitti ertesi gün. Yani barbaros abinin dediği gibi çok fark var aralarında. Evdeki kusunuzu sokaktaki bir kanatliyla karıştırmayın
Harika bir davranış Tuğrul kardeşim. :)

Bahar Y.

Müdavim
Uçamadığı için çok hareketlidir diye düşünüyorum ondan dolayı zayıflamış olabilir herhangi bir hastalığı yoksa

burakdalbudak

Paylaşımcı
Uçamadığı için çok hareketlidir diye düşünüyorum ondan dolayı zayıflamış olabilir herhangi bir hastalığı yoksa
Çokta hareketli değil aslında maskot gibi duruyor annemin omuzunda su istediği zaman anneme bakıyor musluğu işaret ediyor yem yerkende omuzdan aşağı iniyor masanın üstünde yiyor tekrar koşa koşa omuza çıkıyor 😂 sürekli ama sürekli kaşınıyor dış parazit sandım ama bit felan göremiyorum olsaydı eğer diğer kuşlarımda çok fazla kaşınırdı zaten.

Bahar Y.

Müdavim
Çokta hareketli değil aslında maskot gibi duruyor annemin omuzunda su istediği zaman anneme bakıyor musluğu işaret ediyor yem yerkende omuzdan aşağı iniyor masanın üstünde yiyor tekrar koşa koşa omuza çıkıyor 😂 sürekli ama sürekli kaşınıyor dış parazit sandım ama bit felan göremiyorum olsaydı eğer diğer kuşlarımda çok fazla kaşınırdı zaten.
Tüy döneminde oldukları zamanda normalden çok kaşınıyorlar, kepek tarzı şeyler dökülüyorsa tüydedir

Üst Alt