• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

ebk kullanıcının kuş rahatsızlığı

Emine Tezcan

Yeni Üye
Kuş kusma manevrası yapıyor ve cere etrafı ıslak, kaşınıyor.Benim ilk kanaatim Kursak Mantarı.(Bence).Dışkıda sinmemiş yem var mı kontrol etmekte fayda var.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

ebk

Yeni Üye
Kuş kusma manevrası yapıyor ve cere etrafı ıslak, kaşınıyor.Benim ilk kanaatim Kursak Mantarı.(Bence).Dışkıda sinmemiş yem var mı kontrol etmekte fayda var.
Diskida sinmemeis yem yok ama diskisi siyah. Kusma manevrasi disinda surekli agzini kapatip aciyor sanirim nefes almakta zorlaniyor. Kusum ayrica surekli gaga bölgesini birseylere surtuyor ve bu yuzden kanamaya neden oluyor. Ne yapmam gerekiyor acaba?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
@Feyza T. bu konuya destek olurmusun özelden rica etmiş.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Neden kişi tarafından konu açılmadı? Geçmiş olsun Emine hocama katılıyorum.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bir önceki actigim konuda cok fazla ilgilenen olmadi maalesef..
Geçmiş olsun.
O zaman etiket yapın konunuza. Gün içinde çok konu açıldığı için gözden kaçabilir. Kişi etiketleme yaptığınız zaman etiketlediğiniz kişi konunuzu görüp dönüş yapabilir.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Sitede yeni diye öyle yaptık. Özelden rica etti. Kuşun durumu belki ağırdır zaman kazanırız diye. 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun yarası iyileşti mi? Kusar gibi yapması devam ediyor mu? Grit kum ve entrobac veriliyor mu

Emine Tezcan

Yeni Üye
Kuş kaşınıyor ise mantar vardır.Top kekik demleyip silelim kaşınan kısmı ve kuruyunca vazelin sürelim.Vazelin hava ile teması keser ve kaşıntı olmaz.Ronidozole yüzde 40 tedavi eder kursak mantarını.

Mert.

Eski Forumcu
Emine Tezcan hocama katılıyorum kursak mantarından şüpheleniyorum bende şuan durumu nasıl kusun

ebk

Yeni Üye
Emine Tezcan hocama katılıyorum kursak mantarından şüpheleniyorum bende şuan durumu nasıl kusun
Bir kac gundur daha iyi cok sukur. Gaga bölgesine bir kac gundur vazelin uyguladik, ara ara olsa da kasintisi gecti gibi. Kusum hastalandi sanmistim ama megerse tuy dönemindeymis. Sehmus hocamiz sagolsun bilgim oldu. Ilk kusum oldugu icin haliyle hasta oldugunu sanmistim ama tuy döneminde bu tarz hareketler normalmis. Durumunu sordugunuz icin tesekkur ederim ☺

Mert.

Eski Forumcu
Geçmiş olsun. Ne güzel hasta degilmis tüy için b vitamini kullanabilirsiniz

Üst Alt