• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Düzelmeyen Dışkı Sorunu

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar tekrardan.
Daha önceden yine konu açmıştım ama eski açtığım konuyu bulamadım.

Fıstık hanımın dışkısı böyle. Arada düzelir gibi oluyor ama genelde böyle.

Ekli dosyayı görüntüle 16300

Gözlemlerime gelince bu süre zarfında iştahı yerinde. Acıkınca gider yemini yer, daldarı koyarsam gider onu yer.
Lakin çok hareketli değil ya kafeste ya da tünediği yerde zaman geçirir ama canı isterse bir tur atıp tekrar döner yerine.😅
Hareket etmeyince haliyle tombik bir yapıya sahip. Acaba karaciğer yağlanması falan mı var yoksa parazit mi? Parazit olsa diğerlerinin dışkıları da sorunlu olurdu diye düşünüyorum ama sizinde fikirlerinizi alayım tekrardan. :)

Veteriner bir hafta probiyotik ver demişti onu yaptım düzelmedi.
@Şehmus BAKIR beyin önerisiyle kalamarı kaldırıp karaciğer koruyucu verdim yine değişen bir şey olmadı.

Dışkı analizi vs. mi yaptırmak gerekiyor yoksa normal mi kabul edeyim artık bu durumu?😅

Haftalık probiyotik ve vitaminlerini veriyorum.
Dışarıdan bakınca sağlığı yerinde görünüyor öyle kuyruk sallama,kabarma falanda yok. Yine de bir sorun var sanırım ki dışkı böyle.

Birde şimdi aklıma geldi, veteriner fakültesine gittiğimde dışkısını götürmüştüm aslında, gösterdiğim veteriner her kuşun su içme ve yeme oranı farklı olduğu için dışkılarda da değişiklik olabileceğini Fıstık'ın dışkısının normal olduğunu söylemişti. Yine de içim rahat etmedi tabi. :)

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
O zaman diğer kuşlarla birlikte hepsine iç parazit yapayım.İnşallah düzelir. Teşekkür ederim. :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bendeki dişi kuşta aynı durumda çözümü yok sanırım yanındaki erkekte sorun yok dişinin dışkısı aynı sizdeki durumda ve kuşta hiçbir sorun yok gibi gözüküyor. Erkek kuşa göre biraz fazla su tüketiyor sadece bu yüzden olduğunu düşünüyorum çünkü dışkı ilk yapıldığında normal formda etrafı az ıslak oluyor peçete ıslaklığı emip dışkı çevresine yayıyor ve dışkı kuruyana kadar geçen sürede katı kısmın rengi ıslak kısıma dağılıyor ve kuruyunca bu şekilde kötü bir durum varmış gibi görüntü oluşuyor artık böyle düşünmeye başladım
İç parazitten sonrada düzelmezse normal karşılayacağım bende artık. :)
Su tüketimine çok dikkat etmedim açıkcası sadece yemesi iyi mi diye bakıyordum. Suya da dikkat ederim bir sizdeki gibiir durum mu var acaba diye. :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bendeki dişi kuşta aynı durumda çözümü yok sanırım yanındaki erkekte sorun yok dişinin dışkısı aynı sizdeki durumda ve kuşta hiçbir sorun yok gibi gözüküyor. Erkek kuşa göre biraz fazla su tüketiyor sadece bu yüzden olduğunu düşünüyorum çünkü dışkı ilk yapıldığında normal formda etrafı az ıslak oluyor peçete ıslaklığı emip dışkı çevresine yayıyor ve dışkı kuruyana kadar geçen sürede katı kısmın rengi ıslak kısıma dağılıyor ve kuruyunca bu şekilde kötü bir durum varmış gibi görüntü oluşuyor artık böyle düşünmeye başladım
Siz dışkı analizi yaptırmış mıydınız?

İç parazit uygulaması da yaptım ama değişen bir şey olmadı ya da etkisini bir süre sonra mı gösterir bilemedim.
Hala keyfinde vs sıkıntı yok çok şükür, biraz hantal bir yapıya sahip onun dışında istediği her şeyi yapıyor. 🤣

Bir ara dışkı analizi de yaptırayım, geriye tek seçenek o kaldı.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Benim de buna benzer kuşum vardı tetramezaten önerdi bir üretici arkadaş onu kullandım dışkı renk değişimlerinde kullanıyorum demişti. Ben kullandım düzelmişti ama size kalmış birşey tabiki.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yok yaptırmadım kuşta genel olarak sıkıntı yok sadece biraz ıslak dışkılıyor
Teşekkür ederim. Benimkinde de yok bir şey. Hali vakti yerinde ama dışkı dediğiniz gibi ıslak ve açık yeşil.İç sisteminde mi bir sorun var anlamadım ama hasta olsa kendini belli ederdi sanırım.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Benim de buna benzer kuşum vardı tetramezaten önerdi bir üretici arkadaş onu kullandım dışkı renk değişimlerinde kullanıyorum demişti. Ben kullandım düzelmişti ama size kalmış birşey tabiki.
Teşekkür ederim. Ona da bir bakayım ama bir süre sonra kullanırım.Bu aralar ilaç takviyesi çok oldu,dinlensin bir süre.