• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

djaxle

Aktif Üye
35 günlükse ve henüz uçamıyorsa bence çıkarın çünkü henüz hiçbir şey bilmiyor zaten. Yanınızda durursa sizi tanır, size alışır. Eğitime hemen başlayın 👍🏻. Bazı kuşlar daha uysal diğerleri daha hırçın olabiliyor. Kardeş yedi kuştan iki tanesi elimi delik deşik ediyor diğerleri sesini çıkarmıyor mesela. Veya bazıları sevilmekten avuç içinde yatmaktan hoşlanıyor, diğerleri parmakta tünemeyi seviyor gibi gibi örnekleri çoğaltabiliriz.
Şuanda parmağımda duruyor parmağımda iken ayağını felan temizliyor ama birazda korkuyor anlamadım gitti 🤣

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Şuanda parmağımda duruyor parmağımda iken ayağını felan temizliyor ama birazda korkuyor anlamadım gitti 🤣
Yavaş yavaş alışacak size. Size güvenirse aranızdaki bağ ilerler. Bu güzel bir gelişme bence. Parmağınızda iken daldarı, yem vs verebilirsiniz.
Sonra yavaş yavaş eğitime başlarsınız. Severken boyun tarafını ve gagasını sevebilirsiniz öncelikle.

Fidan.

Aktif Üye
İlk önce kafes içinde elinize gelmeye alışsın zamanla ona elinizle dal darı ikram edebilirsiniz yada başka sevdikleri bir yem elinizden korkmamaya başlayınca kafes içinde elinize gelecek sonra yavaşç cıkarıp dışarıda eğiticeksi iz yani ilk kafes içinde elinize alışana kadar sonra size alış ası için dışarıda elinizle sakın avuç içine almayın güven kaybı olur sonra alıştırması uzun sürer

djaxle

Aktif Üye
İlk önce kafes içinde elinize gelmeye alışsın zamanla ona elinizle dal darı ikram edebilirsiniz yada başka sevdikleri bir yem elinizden korkmamaya başlayınca kafes içinde elinize gelecek sonra yavaşç cıkarıp dışarıda eğiticeksi iz yani ilk kafes içinde elinize alışana kadar sonra size alış ası için dışarıda elinizle sakın avuç içine almayın güven kaybı olur sonra alıştırması uzun sürer
Bana avuç içine alıp zorla alıştir dediler bazilarida güveni kırılır diyor ne yapacağım herkes neden farklı şeyi söylüyor?
Elime korkarak geliyor dışarı çıkarttım bir yere kondu elime gelmedi mecbur avuç içine aldım çok korkak ve ürkek umarım zamanla düzelir
İlk önce kafes içinde alistircagim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bana avuç içine alıp zorla alıştir dediler bazilarida güveni kırılır diyor ne yapacağım herkes neden farklı şeyi söylüyor?
Elime korkarak geliyor dışarı çıkarttım bir yere kondu elime gelmedi mecbur avuç içine aldım çok korkak ve ürkek umarım zamanla düzelir
Bunu kim dediyse yanlış demiş. İsterseniz onu deneyin ve kuşun size olan güvensizliğini görün. :)
Kuş size alıştıktan sonra bir sıkıntı olmaz ama şu an yeni olduğu için sizden uzaklaşır.

djaxle

Aktif Üye
Bunu kim dediyse yanlış demiş. İsterseniz onu deneyin ve kuşun size olan güvensizliğini görün. :)
Kuş size alıştıktan sonra bir sıkıntı olmaz ama şu an yeni olduğu için sizden uzaklaşır.
Bir kere yaptım kafese koymak için sorun olurmu ?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Katılıyorum kesinlikle yanlış bir yöntem. Alışsın diye de üzerine çok fazla gitmeyin şuan evi ortamı sizi tanımadığı için çok daha stres olacaktır. Küçük adımlar şeklinde önce kafes içi eğitimden başlayın. Avcunuzdan kafesin içindeyken daldarı yada yem verin. Korkutmadan gün içinde elinizden yem vermeyi sık sık tekrarlayın. Elinizi bianda kafese de sokmayın ondan da çok korkuyorlar. Kafesteyken arada gidip onunla konuşun. Ve biraz sabredeceksiniz 😊

djaxle

Aktif Üye
Katılıyorum kesinlikle yanlış bir yöntem. Alışsın diye de üzerine çok fazla gitmeyin şuan evi ortamı sizi tanımadığı için çok daha stres olacaktır. Küçük adımlar şeklinde önce kafes içi eğitimden başlayın. Avcunuzdan kafesin içindeyken daldarı yada yem verin. Korkutmadan gün içinde elinizden yem vermeyi sık sık tekrarlayın. Elinizi bianda kafese de sokmayın ondan da çok korkuyorlar. Kafesteyken arada gidip onunla konuşun. Ve biraz sabredeceksiniz 😊
Evi tanıması için 4-5 gün gibi süre yetermi? Küçük adimlarla derken şuan da mı başlayayım yoksa 3-4 gün süre verdikten sonra mı ve 3-4 gün yetermi kafes içinde yem vermem için

Son düzenleme:

djaxle

Aktif Üye
Yani kafes içinde eğitime 3-5 gün sonra başlayım

djaxle

Aktif Üye
Çok ürkek olduğu için sizin dediklerinizi yapmama rağmen egitilmezse diye korkuyorum ve bir kere avucuma aldım kafese koymak için,bana güveni kırılmaz demi bir seferden?
Ama dışarı çıkınca da parmağa gelmiyor kafese koymam için avucuma almam gerekiyor
Bunun için elime alıştıktan sonra kafes dışına çıkartacağım bana güveni tamamlaninca

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bana bu forumdan biri avuç içine al dedi o yüzden ama yanlış olduğunu anladım teşekkürler
Evi tanıması için 4-5 gün gibi süre yetermi? Küçük adimlarla derken şuan da mı başlayayım yoksa 3-4 gün süre verdikten sonra mı ve 3-4 gün yetermi kafes içinde yem vermem için
Şimdiden başlayın dört beş gün sonrası için değil. Şöyle düşünün sizi hiç ama hiç tanımadığınız bir ortama koysalar hiç tanımadığınız birine gidip ona güvenir misiniz. Öyle düşünün 😊 her şeyin bir zamanı var sabretmek gerek. Dışarda iken kafese koyacaksanız da yine avuca almayın elinize yem alın gelmesini sağlayın geldiğinde de yavaşça kafese koyunuz. Korkularınız olmasın yavru olduğu için eğitilir. Tek seferden güveni kırılmaz ama daha başlangıç aşamasında her seferinde avuçlarsanız o zaman korkar ve henüz oluşmamış güven hepten gider. Zamanla sabırla 🖐🏻

djaxle

Aktif Üye
Şimdiden başlayın dört beş gün sonrası için değil. Şöyle düşünün sizi hiç ama hiç tanımadığınız bir ortama koysalar hiç tanımadığınız birine gidip ona güvenir misiniz. Öyle düşünün 😊 her şeyin bir zamanı var sabretmek gerek. Dışarda iken kafese koyacaksanız da yine avuca almayın elinize yem alın gelmesini sağlayın geldiğinde de yavaşça kafese koyunuz. Korkularınız olmasın yavru olduğu için eğitilir. Tek seferden güveni kırılmaz ama daha başlangıç aşamasında her seferinde avuçlarsanız o zaman korkar ve henüz oluşmamış güven hepten gider. Zamanla sabırla 🖐🏻
Bugün çok stres oldu şimdi başlasamda elime gelmez kafes içinde. 2-3 gün sonra yem vermeye başlayayım sonra yavaş yavaş elimi karnına götüreyim
Hemen başlamayım diyorum stres oldu çünkü yeterince biraz ortamı tanısin sonra dostça yem veririm elimden yer 2-3 gün öyle yaptıktan sonrada parmağıma alayım kafes içinde parmağıma gelmesini eğiteyim uygunmu?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bugün çok stres oldu şimdi başlasamda elime gelmez kafes içinde. 2-3 gün sonra yem vermeye başlayayım sonra yavaş yavaş elimi karnına götüreyim
Hemen başlamayım diyorum stres oldu çünkü yeterince biraz ortamı tanısin sonra dostça yem veririm elimden yer 2-3 gün öyle yaptıktan sonrada parmağıma alayım kafes içinde parmağıma gelmesini eğiteyim uygunmu?
Olur dediğim gibi alışsın diye de çok üstüne gitmemek gerek. O dengeyi siz sağlayın. Sadece yem ve su vermeyeceksiniz yeterince ilgi ve sevgi gösterirseniz en iyi arkadaşınız olacaktır. 🌸

djaxle

Aktif Üye
Olur dediğim gibi alışsın diye de çok üstüne gitmemek gerek. O dengeyi siz sağlayın. Sadece yem ve su vermeyeceksiniz yeterince ilgi ve sevgi gösterirseniz en iyi arkadaşınız olacaktır. 🌸
Sürekli dal darı yiyor başka bişi yemiyor şuanda kafesinde hem yemlikte yavru yemi var normal yem ile karışık hemde yer mamaliginda var ama sadece dal darı yiyor dal darı bitince bir daha koymayacagim 2-3 gün normal yeme alışsın diye doğrumudur?

djaxle

Aktif Üye
Şuanda yavru yemini yiyor yavru yeminin icindende kızıl darılari yiyor kızıl daridan başka bişi yemiyor umarım başka yemleri yer
Ve yem yiyor ama hiç su içtiğini görmedim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şuanda yavru yemini yiyor yavru yeminin icindende kızıl darılari yiyor kızıl daridan başka bişi yemiyor umarım başka yemleri yer
Ve yem yiyor ama hiç su içtiğini görmedim
Zaten ortama yeni gelen kuşlarda yem yememe su içmeme gibi durumlar görülebilir. Sizin yavrunuz yine yiyormuş 😊 merak etmeyin hepsi zamanla düzene girecek. Su da içiyordur yada siz görmeden gizli içer.

djaxle

Aktif Üye
Zaten ortama yeni gelen kuşlarda yem yememe su içmeme gibi durumlar görülebilir. Sizin yavrunuz yine yiyormuş 😊 merak etmeyin hepsi zamanla düzene girecek. Su da içiyordur yada siz görmeden gizli içer.
Şuan da tek isteğim ürkekliğinin geçmesi ve elden omuzdan inmemesi
Tabi ben gereken herşeyi doğru şekilde yapacağım
Asıl korkum herşeyi doğru yapmama rağmen ürkekligi geçmesse ve egitilmezse ama zamanla göreceğiz bence her kuş eğitilir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Aslı arkadaşım gereken her şeyi söylemiş size.
Avuca almayı öneren kimdi merak ettim. :)

Ben ek olarak şunu demek istiyorum. Günde bir saat özellikle akşam saatlerinde kuşu alın yanınıza dursun,konuşun onunla gerekli gereksiz. Sadece kafeste durursa kafesini benimser bu seferde.
Akşam ışığı kapatıp telefon flaşını açarsanız kafesine kendi girer ya da flaş ışığında tüneğe alırsınız öyle koyarsınız kafese. Ben bu iki yöntemle koyuyorum kuşlarımı.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bana bu forumdan biri avuç içine al dedi o yüzden ama yanlış olduğunu anladım teşekkürler
Ben söyledim forumdan değil watsap tan Size avucuna al sık demedim🤷🤷🤷
Avcuna al başını sev elini gevşetin yavaş yavaş dedim😡yanlış birşey yok bunda
Önce KENDİNE GÜVEN SONRA KUŞ SİZE GÜVENİR YAZDIM
Ben ne söylediğimi çok iyi biliyorum
Demet Bükay Yıldırım benim ismim👍
Forumda birisi değil, gün boyu yazdınız daha öncede yazdınız elimden geleni yardımcı olacak şekilde yazdım
Çok kırıldırm şimdi '''biri '' diye hitap ediyorsunuz.
Benim onlarca kuşum var ve herkesin yöntemi farklı
Sanki ben kuşlarımı sıkıyorumda korkutarak alıştırıyorum gibi yazmışsınız
LÜTFEN WATSAP DAN YAZMAYIN BİRDAHA BANA

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Aslı arkadaşım gereken her şeyi söylemiş size.
Avuca almayı öneren kimdi merak ettim. :)

Ben ek olarak şunu demek istiyorum. Günde bir saat özellikle akşam saatlerinde kuşu alın yanınıza dursun,konuşun onunla gerekli gereksiz. Sadece kafeste durursa kafesini benimser bu seferde.
Akşam ışığı kapatıp telefon flaşını açarsanız kafesine kendi girer ya da flaş ışığında tüneğe alırsınız öyle koyarsınız kafese. Ben bu iki yöntemle koyuyorum kuşlarımı.
Ben ablacım acı çektiriyorum alıştırırken çok sinirliyim şuan 😡😡

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt