• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

djaxle

Aktif Üye

Merhaba bu kuşu almayı düşünüyorum saf kan çekoslavak 36 günlük civarı ve erkek
Videoda çok hareketli ve korkuyor gibi geldi
Bu hareketliliği sorun yaratır mı ? Evet biliyorum sağlıklı olduğunu gösteriyor fakat ele alışmama gibi bişi olurmu acaba yoksa çok mu ürkek ki?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör

Merhaba bu kuşu almayı düşünüyorum saf kan çekoslavak 36 günlük civarı ve erkek
Videoda çok hareketli ve korkuyor gibi geldi
Bu hareketliliği sorun yaratır mı ? Evet biliyorum sağlıklı olduğunu gösteriyor fakat ele alışmama gibi bişi olurmu acaba yoksa çok mu ürkek ki?
Merhaba, eğitmek biraz zorlayabilir fakat eğitilirse çok oyuncu bir kuş olur maşallah tüyü kadar ömrü olsun inşallah 🧿😊

djaxle

Aktif Üye
Merhaba, eğitmek biraz zorlayabilir fakat eğitilirse çok oyuncu bir kuş olur maşallah tüyü kadar ömrü olsun inşallah 🧿😊
bunu demeyin işte :( eğitmek zor olurmu cidden elimden felan yem yedirsem alışmazmı :(( çok oyuncu bir kuş ama umarım alışır

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
bunu demeyin işte :( eğitmek zor olurmu cidden elimden felan yem yedirsem alışmazmı :(( çok oyuncu bir kuş ama umarım alışır
Yani kaçma sebebi oyuncu olmasından mı yoksa yabani olduğundan mı emin olamadım

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Evet eminim çünkü elime alınca uçmuyor kuyruğu daha uzamamış fotoğraf ve videodan anlarsınız belki doğrumudur?
Merhaba eğitirsiniz merak etmeyin sabırla korkutmadan yaparsanız eğitirsiniz yem koymayın kafese her bir saatte elinize yem koyup verin elinizden yesin elinizden zarar gelmeyinceyini anlayınca size güvenir sürekli parmaklarınızı ayaklarının altına atın yavaş yavaş atın parmağınıza gelir alıştıkça dışarı çıkarın kafesi çok doldurmayınki kafeste kaçarken biryerlere takılmasın bende dişi kuş almıştım 6 aylıktı ilk geldiği gün parmağımdan inmedi 1 saat parmağımda uyudu alıştırmakta deildi istediğim felçli kuşumun yanına almıştım ogidince tek kaldı şuan öpücük atıyor ufak tefekte olsa kelimeler konuşuyor yeni arkadaşları geldi onlarla oyun oynuyor daldarı felanda koyun elinize elinizden yesin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Maşallah hayırlı olsun inşallah☺ Eğitime açık bir çocuk ve kafes içinde yapın güvenini kazandığınızda daha çok yakınlaşacaktır👍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Açılan konuları silmiyoruz ama konuyu kapatabiliriz.

djaxle

Aktif Üye
Merhaba, silmeye hiç gerek yok diğer kişiler de görürse daha iyi olur:)
Merhaba son bir şey sorabilirmiyim
Kuş şuan ucamiyor ama elime almaya çalısinca biraz korkuyor ama diğer kuşlar hiç korkmuyor 35 günlük olanlar.Kusu dün aldım acaba dışarı çıkarsam mı yoksa biraz zaman mi taniyayim çünkü uçamamasi avantaj

djaxle

Aktif Üye
Merhaba son bir şey sorabilirmiyim
Kuş şuan ucamiyor ama elime almaya çalısinca biraz korkuyor ama diğer kuşlar hiç korkmuyor 35 günlük olanlar.Kusu dün aldım acaba dışarı çıkarsam mı yoksa biraz zaman mi taniyayim çünkü uçamamasi avantaj
Eğitime hemen baslayayimmi

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
35 günlükse ve henüz uçamıyorsa bence çıkarın çünkü henüz hiçbir şey bilmiyor zaten. Yanınızda durursa sizi tanır, size alışır. Eğitime hemen başlayın 👍🏻. Bazı kuşlar daha uysal diğerleri daha hırçın olabiliyor. Kardeş yedi kuştan iki tanesi elimi delik deşik ediyor diğerleri sesini çıkarmıyor mesela. Veya bazıları sevilmekten avuç içinde yatmaktan hoşlanıyor, diğerleri parmakta tünemeyi seviyor gibi gibi örnekleri çoğaltabiliriz.

djaxle

Aktif Üye
35 günlükse ve henüz uçamıyorsa bence çıkarın çünkü henüz hiçbir şey bilmiyor zaten. Yanınızda durursa sizi tanır, size alışır. Eğitime hemen başlayın 👍🏻. Bazı kuşlar daha uysal diğerleri daha hırçın olabiliyor. Kardeş yedi kuştan iki tanesi elimi delik deşik ediyor diğerleri sesini çıkarmıyor mesela. Veya bazıları sevilmekten avuç içinde yatmaktan hoşlanıyor, diğerleri parmakta tünemeyi seviyor gibi gibi örnekleri çoğaltabiliriz.
Şuan elimi karnına götürüyorum kaçıyor direk elime gelmiyor zorla avuç içine alıp dışarı mi cikarmaliyim yoksa ilk önce kafes içinde mi eğitim vereyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt