• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dururken gagasını açıp kapıyor nefes almakta zorlanıyor olabilir mi?

Leo

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşumu yeni sahiplendim 2-2.5 aylık gibi henüz. 6 gün oldu bugün eve geleli, biraz alıştı bize de eve de, kendi kendine çıkıp uçuyor artık yeni yeni. Ancak 3.günden itibaren fark ettim ki sürekli gagasını açıp kapatıyor bazen birbirine çarpıyor. Soğuk yerde kalmıyor. Camı falan açtığımda üzerini mutlaka örtüyorum. Peteğin yanında duruyor ev biraz bana soğuk geldği için sıcaktan mı diye düşünüp peteği kapattığımda da bu durum geçmiyor. Kanatlarını hafif açıyor sıcakladığında zaten sürekli gözüm üzerinde, tüylerini kabartıp da durmuyor. Acaba henüz bize tam alışmadığı için heycanlanıyor olabilir mi? Ya da ne tavsiye edersiniz. Kuşlar konusunda veterinerlere de çok güvenemiyorum. Herkes anlamıyormuş ve maalesef işin ticaretinde olan insanlar hakkında kötü yorumlar duydukça korktum. Yemesi iştahı gayet güzel enerjisi de iyi daha yeni gelmiş olmasına rağmen. İlk geldiğinde çok hafif ishali vardı ama suyuna iki damla sirke damlattım korka korka. Acaba bu vitaminler yerine doğal şeyler vermek daha mı iyi olur diye de düşünüyorum ömrü ve sağlığı için.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Hayırlı olsun kuşunuz. :)
O anın videosunu paylaşabilir misiniz? Ayrıca kuyruğun göründüğü başka bir video daha paylaşırsanız iyi olur.

Heyecanlandığı,korktuğu içinde yapabilir solunum sıkıntısı olduğu içinde yapabilir.
Nefes alıp verirken ses çıkarıyor mu?

Sirkeyi tavsiye etmiyorum. Doğal yöntemlerle almaları daha iyi olur elbette ama doğal dediğimiz çoğu şeyde yapay maalesef.
Doğal olsun istiyorsanız kuşların hangi yiyecekten hangi vitamini aldığını araştırıp ona göre o meyveleri ve sebzeleri verebilirsiniz.

Probiyotik olarakta ev yapımı yoğurdun suyu verilebilirmiş ama ben hiç denemediğim için riske girmek istemedim. Çörek otu yağı kullanabilirsiniz iyi bakterilerin devamı için,mama içine katarak.

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhaba, Öncelikle yeni gelen kuşumuzu 1,5 2 hafta kadar kafeste açmadan tutmamız gerekir bu dönemde size ve çevresine alışır. bahsettiğiniz ishal durumu ilk geldiğinde stresten oluşan normal bir durumdur . Kuşunuzun gaga açması ve kanat açması le alakalı video ve dışkı birlikte yüklerseniz o konuyla alakalı yorum yapmamız daha kolay olur. Ayrıca şuan görmedim ama önden tahminde bulunarak yazıyorum kafeste kum var mı ? yoksa bu durumda yaratabilir. tabii nasıl bir ağız açıp kapama video ile net görmek gerek. Ve ben sirke önermiyorum.

Leo

Yeni Üye
Tekrardan selamlar teşekkür ederim öncelikle.
Video formatı yüzünden video ekleyemiyorum ama bugün sabahtan beri yakından gözlemliyorum ve sanırım tüneğinde uykuya geçmeden önce özellikle bunu yapıyor.
Oyun halindeyken yemek yerken uyurken herhangi bir ses farketmedim.
İç organlarını da dinlemeye çalıştım herhangi bir hırıltı farketmedim. Sadece ya gagasından ya da dilinden çıkardığı bir tık tık sesi var

ve evet kumu kuş eve geldikten sonra araştırırken gördüm bunu daha önce duymamıştım bugün gidip alacağım diğer eksikleriyle beraber. kafesini yeni temizlediğim için çok fazla kaka yok ancak şuanki durumu fotoğrafta göründüğü şekilde. kanat açıklığı da böyle görünüyor. gagasını açıp kapadığı sırada da kuyruğu oynuyor, aşırı bir şekilde olmasa da. durumu tekrar gözlemlersem videoya alıp tekrardan göndermeye çalışıcam.
Sevgiler.

Son düzenleme:
Üst Alt