• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Durgunluk

Batuş

Aktif Üye
Değerli dostlar Merhabalar Geçen hafta maalesef dişi kuşumu kaybetmiştim ayrı kafeslerde yaşıyorlardı bu kuşum ile çok fazla bir araya gelmediler yalnız Geçen hafta diğer kuşum ölmeden önce biraz ağzından beslemeye çalışmıştı bu çocuğum. Kaybettim kuşum da büyük ihtimalle kursak mantarı vardı sizlerle de paylaşmıştım bu yavrucakta diğer kuşum öldükten sonra birkaç gün sonra tüy dökümü başladı sürekli kaşıyor kendini bayağı bir yoğun tüy dökümü mevcut uyku ve kendini kabartması mevcut dışkı görseldeki gibi ayaklarımız da biraz soğuk fakat açtıktan sonra ısınıyor takviye olarak gerwit bt amin ve entrobac kullanıyorum tolyamine mevcut ama vermedim hiç acaba strese mi girdi yoksa ondan bir şey mi bulaştı diye korktum açıkçası gene de sizlerle bir münakaşa etmek istedim önceden maşallah hiç susmazdı maalesef birkaç gündür ağzından zorla kelime alıyorum böyle

Batuş

Aktif Üye
Yaklaşık 10 gün önce koruma amaçlı enseden vilmectin uygulamıştım. Normal bir tüy dökümü mü yoksa Strese bağlı bir durum mu yoksa hastalık mı tereddütte kaldığım için sizlerle danışmak istedim vakit ayırabilirseniz çok sevinirim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yaklaşık 10 gün önce koruma amaçlı enseden vilmectin uygulamıştım. Normal bir tüy dökümü mü yoksa Strese bağlı bir durum mu yoksa hastalık mı tereddütte kaldığım için sizlerle danışmak istedim vakit ayırabilirseniz çok sevinirim
Merhaba, öncelikle başınız sağ olsun 😔🤲
İlk olarak zeolit tozu kullanmalısınız bakteri oluşumunu engeller, kursak, sindirim ve bağırsak bakterisini yok eder
Tedbir amaçlı kullanın lütfen
Kuşlarımız için birtek mamaist.com da var
Şehmus BAKIR hocamızla mamaist.com watsap hattından iletişime geçebilirsiniz yardımcı olur
Tüy dönemi stres yapar, ağrılı olabilir, birde kayıp olunca üst üste gelmiş😔🤲
BtAmin forte haftada 2 defa kulanın
Vilmectin 2.dozu da uygulayın lütfen
Geçmiş olsun

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Değerli dostlar Merhabalar Geçen hafta maalesef dişi kuşumu kaybetmiştim ayrı kafeslerde yaşıyorlardı bu kuşum ile çok fazla bir araya gelmediler yalnız Geçen hafta diğer kuşum ölmeden önce biraz ağzından beslemeye çalışmıştı bu çocuğum. Kaybettim kuşum da büyük ihtimalle kursak mantarı vardı sizlerle de paylaşmıştım bu yavrucakta diğer kuşum öldükten sonra birkaç gün sonra tüy dökümü başladı sürekli kaşıyor kendini bayağı bir yoğun tüy dökümü mevcut uyku ve kendini kabartması mevcut dışkı görseldeki gibi ayaklarımız da biraz soğuk fakat açtıktan sonra ısınıyor takviye olarak gerwit bt amin ve entrobac kullanıyorum tolyamine mevcut ama vermedim hiç acaba strese mi girdi yoksa ondan bir şey mi bulaştı diye korktum açıkçası gene de sizlerle bir münakaşa etmek istedim önceden maşallah hiç susmazdı maalesef birkaç gündür ağzından zorla kelime alıyorum böyle
Maşallah dışkıları çok güzel 😊🤲

Batuş

Aktif Üye
Merhaba, öncelikle başınız sağ olsun 😔🤲
İlk olarak zeolit tozu kullanmalısınız bakteri oluşumunu engeller, kursak, sindirim ve bağırsak bakterisini yok eder
Tedbir amaçlı kullanın lütfen
Kuşlarımız için birtek mamaist.com da var
Şehmus BAKIR hocamızla mamaist.com watsap hattından iletişime geçebilirsiniz yardımcı olur
Tüy dönemi stres yapar, ağrılı olabilir, birde kayıp olunca üst üste gelmiş😔🤲
BtAmin forte haftada 2 defa kulanın
Vilmectin 2.dozu da uygulayın lütfen
Geçmiş olsun
Zeolitim var ablacım şehmus hocamdan aldım sağolsun diğer yavrucağımın sürecinde çok yardımcı oldu. O zaman zeolit ve takviyelere devam ediyorum şuan için bir endişeye gerek yok mu :). Bu tolyamine kullanılmalı mı sizce karaciğere vs iyi geliyor diyorlar ama biraz ağır sanırım içeriği

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Zeolitim var ablacım şehmus hocamdan aldım sağolsun diğer yavrucağımın sürecinde çok yardımcı oldu. O zaman zeolit ve takviyelere devam ediyorum şuan için bir endişeye gerek yok mu :). Bu tolyamine kullanılmalı mı sizce karaciğere vs iyi geliyor diyorlar ama biraz ağır sanırım içeriği
Tolyemine yerine ablacım Şehmus hocamızdan bitkisel takviye isteyebilirsin kullananlar çok memnun🤲🥰
Aynen zeolit tozuna devam 😊🐦

Batuş

Aktif Üye
Değerli dostlar Merhabalar fazladan konu açıp yer kaplamak istemedim Benim çocuk biraz neşesizdi bu konunun üstünden paylaşım yapmıştım Daha önceden şu an neşesi yerinde hafif durgunluk var fakat Probiyotik vermediğim günler dışkısı bu hale dönüyor Probiyotik verdiğim gün hemen düzeliyor fakat gervit bt amin forte entrobac gün aşırı kullandığım için çok fazla Probiyotik de vermek istemiyorum Fakat endişeli ediyorum herhangi bir hastalık vesaire olabilir mi diye gene sizlerle bir danışmak istedim değerli fikirlerinizi bekliyorum ufak bir kaşıntımız gene mevcut tüy dökümümüz bayağı azaldı kilomuz da 42 gram

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Değerli dostlar Merhabalar fazladan konu açıp yer kaplamak istemedim Benim çocuk biraz neşesizdi bu konunun üstünden paylaşım yapmıştım Daha önceden şu an neşesi yerinde hafif durgunluk var fakat Probiyotik vermediğim günler dışkısı bu hale dönüyor Probiyotik verdiğim gün hemen düzeliyor fakat gervit bt amin forte entrobac gün aşırı kullandığım için çok fazla Probiyotik de vermek istemiyorum Fakat endişeli ediyorum herhangi bir hastalık vesaire olabilir mi diye gene sizlerle bir danışmak istedim değerli fikirlerinizi bekliyorum ufak bir kaşıntımız gene mevcut tüy dökümümüz bayağı azaldı kilomuz da 42 gram
Gerviti gün aşırı mı veriyorsunuz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, Zeolit Tozu kullanmalısınız bakteri var, entrobac kullanınca bağışıklık güç veriyor bu yüzden bakteriyi sabitliyor, sonra tekrar hücum ediyor, çeşme veya arıtma su vermeyin, kapalı şişe su kullanın mineral yönünden zengindir
Zeolit tozunu mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur

Batuş

Aktif Üye
Merhaba, Zeolit Tozu kullanmalısınız bakteri var, entrobac kullanınca bağışıklık güç veriyor bu yüzden bakteriyi sabitliyor, sonra tekrar hücum ediyor, çeşme veya arıtma su vermeyin, kapalı şişe su kullanın mineral yönünden zengindir
Zeolit tozunu mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Ablacım bu ufaklık 2.5 yaşına girdi. 20 günlükte ben aldığımda o günden beri hep böyle genelde dışkı olmadan sıvı bırakıyor resmen idrar gibi katı bir şey yok onunda bakteri ile ilgili bir alakası olabilir mi zeoliti kaç gün kullanmalıyım

Son düzenleme:

Batuş

Aktif Üye
@Burçak A. @Demet bükay bu tarz dışkılamadaki bakterinin kursak mantarı ile bir ilişkisi de olabilir mi diğer çocuğumu kursak mantarından kaybetmiştim bu evladım içinde korkuyorum biraz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ablacım bu ufaklık 2.5 yaşına girdi. 20 günlükte ben aldığımda o günden beri hep böyle genelde dışkı olmadan sıvı bırakıyor resmen idrar gibi katı bir şey yok onunda bakteri ile ilgili bir alakası olabilir mi zeolitim mevcut hemen başlayayım kaç gün kullanmalıyım veteriner 2 3 günden fazla kullanmayın zehirleyebilir demişti de şehmus hocam 1 hafta kullanın demişti bana ilk aldığımda şimdi bu durum için kaç gün kullanabilirim
Evet sorun belli oldu ablacım, sürekli bakteri var demekki sen de takviyelere elinden geldiğince baskılıyorsun
Zeolit tozu tam gerekli olan mineralimiz😊🤲elinde de var çok iyi👏👏
10 gün en az, günde 1 defa mercimek tanesi kadar kullanabilirsin
Ben 6 ay kullandım hergün yan etkisi yoktur zeolit tozunun 😊endişe etme lütfen 🤲😊
Sebzesine serp, brokoli, karnabahar, maydanoz sapı, dereotu hepsi uygun, minicik sebze ve üzerine zeolit tozu 😊en çok ne seviyorsa onunla verebilirsin
Kursak, sindirim bağırsak bakterisini yok eder oluşumu engeller ve bağırsak florasını düzenler
Ayrıca ağrıyı keser, bağışıklığı güçlendirir, iştah açar🤲😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
@Burçak A. @Demet bükay bu tarz dışkılamadaki bakterinin kursak mantarı ile bir ilişkisi de olabilir mi diğer çocuğumu kursak mantarından kaybetmiştim bu evladım içinde korkuyorum biraz
Kursak mantarı ilk olarak adından da belli kursakta başlar ve megabacteri yayılarak iner😔
Kusma, kuku(eşki peynir kokusu) çok olur, sanmıyorum kuşunuzda iç parazit var

Batuş

Aktif Üye
Kursak mantarı ilk olarak adından da belli kursakta başlar ve megabacteri yayılarak iner😔
Kusma, kuku(eşki peynir kokusu) çok olur, sanmıyorum kuşunuzda iç parazit var
İlaç vs. kullanmama gerek var mı peki ablacım zeolit tozu yeterli olur mu entrobac haftada 2 gün yeterli olur mu bu süreçte

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İlaç vs. kullanmama gerek var mı peki ablacım zeolit tozu yeterli olur mu entrobac haftada 2 gün yeterli olur mu bu süreçte
Entrobac, Gervit-w ve btAmin forte takviyesi yeterli olur kullanımını biliyorsunuz, Zeolit tozunu kullan tertemiz çıksın, yeterlidir, güzelde yemi olsun, tamamdır Allah ın izniyle 😊🤲

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Benim kuşumun iç parazitini zeolitle döktüm turp gibi şu an yaklaşık bir haftadır veriyorum 😊