• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dövülmüş Sultan Papaganı

didedar

Yeni Üye
sultan papaganı aldım bir tane adı limon , limonun annesi satıcının dedigine göre fazla vitaminden ölmüş sanırım tam bilmiyorum , diğer kuşlar limonu dövmüş kanat tüyleri yok ve yara . ilk geldiğinde benden kaçarken yatagımı kan yapmıştı şuan yemini yiyor suyunu içiyor enerjik 2 gün oldu yaraları kurumuş , elime hafif alıştırayım dedim çok korkuyor ne yapmalıyım yardım ederseniz , dal darı aldım iyi gelir diye internetten şuanlık kafesi yok durumu belli olmadıgından hemde şuan maddi gücüm az bursumun yatmasını bekliyorum yardım ederseniz nasıl kendime güven saglarım çok korkuyor hastalıgı oldugunu düşünmüyorum kanatlarını çırpıyor ama tüyü olmadıgından uçamıyor.

Ekli dosyalar

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba hoşgeldiniz, açık yaraları var gördüğüm kadarı ile. Rif ampül açık yaralara iyi gelir. Makale - Rif Ampül Nedir? Evcil Kuşlar İçin Nasıl Kullanılır? Makaleden detaylara ulaşabilirsiniz. Eczanelerde bulunur. Güncel fiyatı en son 100TL gibiydi. Takviye olarak Formmix iyi olabilir. + Röhnfried vitaminleri tavsiye ederim. Çok yıranmış yavrucak. Bağışıklığı çok düşük duruyor. Mutlaka vitaminleri temin edinin. Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ? @mamaist sitesinden hepsine ulaşabilirsiniz. Kuyruk kısmı da normal gelmedi bana ama sultişler hakkında fazla bilgim olmadığından sultan sahipli arkadaşlarımızı etiketleyeceğim müsait oldukları zaman bu güzellik hakkında her konuda yardımcı olacaklardır 🙏 @Demet bükay @İhsan Z. @Hamdi

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba kafesi yoksa nerede uyuyor ? O petshoptaki satıcının da Allah belasını versin hiç mi engel olmaz insan. Şuan bu hayvan çok hassas bir durumda sizin bu hayvanı asla zorlamamanız kaçmasını gerektirecek hiçbir şey yapmamanız lazım. O yara olan yerlerine veterinerden rif ampül alıp sürün. 1780434707378.png Şırınga da alın 2 tane rif ampülü orada saklayabilirsiniz. Kulak çubuğu ile o yarası olan yerlere süreceksiniz. Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ? buradaki takviyeleri mamaistten satın alıp uygulayın tüy hastalığı yoksa tüyleri çıkar ama kuyruğu falan kesilmiş gibi duruyor. Uzun sürecek ama onun acılarını siz unutturacaksınız merak etmeyin sevgiyle olur her şey. Aklınızda ölecek diye bir durum olmasın bu haliyle kanat çırpıyorsa yaşamaya onun umudu isteği vardır. Siz de ona destek olacaksınız. Kafanıza takılan ne varsa sorun lütfen çekinmeyin. Ve mümkünse genel bir veteriner kontrolüne götürün hangi şehirdesiniz ona göre öneri yapabiliriz orada yaşayan arkadaşlar varsa belki bildikleri bir veteriner vardır ilk muayenesi ücretsiz olan.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuş kesinlikle tüy hastası gagadada uzama başlamış. Ben dövülme olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen çırpınırken kanatlarını yaraladı. Ece arkadaşımızın yazdıklarını aynen uygulayın. Ayrıca yetişkin gibi duruyor. Yetişkin kuşu alıştırmanız sizi zorlayabilir . Ama imkansız değil.