• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Doğum yapan kedi

ebrares

Müdavim
Merhabalar sokakta baktığım hamile bi kedi vardı. Dün gece doğuracağını anlayıp eve aldım merdivende bakıyorum. Yuva yaptım. Sabaha karşı 5 6 gibi bi tane yavru doğdu. Onla ilgilendi hala ilgileniyor yalıyor. Daha sonra hiç doğmadı bu saat oldu. Kedi yemek yedi su içti öylece yatıyor tuvalete de çıkmadı hiç. Karnı hala çok şiş. İçerde yavru var mı bilmiyom elledim ama anlamadım. 10 saat boyunca doğurmaması normal mi? Öyle bi zamana denk geldi ki veterinere götürmem imkansız. İçim hiç rahat değil.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhabalar bazı hamile kedilerin doğumların tamamlaması 24 saati bulabiliyor. Kendini güvende hissetmiyor da olabilir. Kanaması çok yoksa ve yeme içmesi normalse 24 saati bekleyip sonra veterinere götürebilirsiniz. Karın bölgesine hafifçe bastirdiginizda sertlik varsa evet doğum devam ediyor anlamına geliyor. Biraz daha güvende hissederse doğumu tamamlayacagini düşünüyorum

ebrares

Müdavim
Merhabalar bazı hamile kedilerin doğumların tamamlaması 24 saati bulabiliyor. Kendini güvende hissetmiyor da olabilir. Kanaması çok yoksa ve yeme içmesi normalse 24 saati bekleyip sonra veterinere götürebilirsiniz. Karın bölgesine hafifçe bastirdiginizda sertlik varsa evet doğum devam ediyor anlamına geliyor. Biraz daha güvende hissederse doğumu tamamlayacagini düşünüyorum
Kanaması hiç yok sanki doğum bitmiş gibi yatıyor uyuyor arada ama kedi yan yatarken karnında hafif bi sertlik var evet. Güven konusunda da problemi yok alışık bana doğan yavrusunu da her türlü elletiyor sevdieiyor. İnşallah bir an önce doğurur

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Karnındaki sertliğe bakacak olursak doğum devam edecek. Hazır değil henüz muhtemelen. Kanama yoksa rahat olun normal akıntı şeklinde olur doğum devamında. Gün içinde doğuracaktır keyfi yerindeyse bi sorun yoktur. Eğer gün bitiminde hala doğum gerçekleşmezse veterine götürün. Ama gerek kalacağını sanmam

ebrares

Müdavim
Karnındaki sertliğe bakacak olursak doğum devam edecek. Hazır değil henüz muhtemelen. Kanama yoksa rahat olun normal akıntı şeklinde olur doğum devamında. Gün içinde doğuracaktır keyfi yerindeyse bi sorun yoktur. Eğer gün bitiminde hala doğum gerçekleşmezse veterine götürün. Ama gerek kalacağını sanmam
Keyfi iyi gibi uyuyor sürekli çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız

ebrares

Müdavim
Kedi hala doğurmadı öylece yatıyor uyuyor yarın sabah veterinere götüreceğim inşallah bi şey yoktur.

ebrares

Müdavim
Son durum nedir .
Sabah 8 gibi yanına gittim doğurmuştu 1tane daha. Ben yine de veterinere götürdüm. Röntgen çektirdik başka yavru yokmuş yedikleri birikmiş bağırsağına geçememiş o yüzden karnı bu kadar şişmiş yeni doğum yaptı bi süre sonra düzelir dedi. Veterinerden gelince bezin altında bi yavru daha gördüm ölmüş 😭neden ne zaman bası oldu bilmiyorum ama ben sabah 8 den 1e kadar 5kere yanına gittim baktım yoktu hareketlilik falan aldım gömdüm. Şu an bi problem daha var ben bu kediye evin üstünde merdiven kısmında bakıyorum veterinere götürürken biraz zorluk çıktı gelmedi şimdi sürekli yanında oturayım istiyor aşağı indiğim an peşimden gelip bas bas bağırıyor gelmeyince bana saldırmaya başladı ısırdı çok fena napıcam bilmyprum

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sabah 8 gibi yanına gittim doğurmuştu 1tane daha. Ben yine de veterinere götürdüm. Röntgen çektirdik başka yavru yokmuş yedikleri birikmiş bağırsağına geçememiş o yüzden karnı bu kadar şişmiş yeni doğum yaptı bi süre sonra düzelir dedi. Veterinerden gelince bezin altında bi yavru daha gördüm ölmüş 😭neden ne zaman bası oldu bilmiyorum ama ben sabah 8 den 1e kadar 5kere yanına gittim baktım yoktu hareketlilik falan aldım gömdüm. Şu an bi problem daha var ben bu kediye evin üstünde merdiven kısmında bakıyorum veterinere götürürken biraz zorluk çıktı gelmedi şimdi sürekli yanında oturayım istiyor aşağı indiğim an peşimden gelip bas bas bağırıyor gelmeyince bana saldırmaya başladı ısırdı çok fena napıcam bilmyprum
Sizin yaninda kendini güvende hissediyor olabilir. Sıcak mi yukarısı yeterince belki sizin kucağınıza gelince sıcağınız iyi geliyodur.

ebrares

Müdavim
Sizin yaninda kendini güvende hissediyor olabilir. Sıcak mi yukarısı yeterince belki sizin kucağınıza gelince sıcağınız iyi geliyodur.
Evet sıcak yuvası da var orda kucak da istemiyor. o yavrularını emzirirken başında duracakmışım 😂 biraz gittim oturdum yarım saat sonra uyucak gibi oldu indim gelmedi düzeldi yani biraz küstü gibi yaptı barıştık sonra 😝

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tamamen güven ile alakalı bir durum.eger imkanınız varsa size yakın bir yerde Yuva yapın yoksa sürekli yavrulari size taşıyıp duracak 😅

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sütten kesilince size sahiplendirme konusunda yardımcı olurum ilan açarız 😊 masallah çok güzeller değil mi