• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkısında bir sıkıntı var mı acaba ?

HakanG

Paylaşımcı
Merhaba hocalarım. Sadece tedbir amaçlı soruyorum Pamuğumun dışkısında bir sıkıntı var mı sizce ? Yaklaşık bir aydır sulu yapmaya başladı ancak sıcaktan olduğunu düşünüyorum kendi adıma. Geçen yazda böyle sulu sulu geçti çünkü 😅

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Havaların etkisiyle su tüketimi fazla olabiliyor. Genel hali yemesi içmesi uçması vs. nasıl. Probiyotik kullanıyor musunuz.

HakanG

Paylaşımcı
Havaların etkisiyle su tüketimi fazla olabiliyor. Genel hali yemesi içmesi uçması vs. nasıl. Probiyotik kullanıyor musunuz.
Maşallahı var valla cin gibi 😄 Gerwit entrobac deve dikeni unu kullanıyorum düzenli

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maşallahı var valla cin gibi 😄 Gerwit entrobac deve dikeni unu kullanıyorum düzenli
Aman maşallah diyelim o zaman 😊 dışkılarda çok endişelenecek bir durum göremedim. Üç gün arka arkaya entrobac verelim o zaman. Bu aralar sulu meyve sebzeyi azaltalım. Yine de gözlemlemekte fayda var.

HakanG

Paylaşımcı
Aman maşallah diyelim o zaman 😊 dışkılarda çok endişelenecek bir durum göremedim. Üç gün arka arkaya entrobac verelim o zaman. Bu aralar sulu meyve sebzeyi azaltalım. Yine de gözlemlemekte fayda var.
Maşallah maşallah 😄Bugün gerwit günüydü. Pazartesi başlarım olmazsa 3 günlük entrobaca. Teşekkür ederim 😊

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Maşallah maşallah 😄Bugün gerwit günüydü. Pazartesi başlarım olmazsa 3 günlük entrobaca. Teşekkür ederim 😊
Aslı arkadaşımızıza katılıyorum ama entrobaca rağmen dışkılar uzun uzun ve sulu olmaya başlarsa, top top görünüm kaybolursa iç parazit tedavisi yapılabilir.

HakanG

Paylaşımcı
Aslı arkadaşımızıza katılıyorum ama entrobaca rağmen dışkılar uzun uzun ve sulu olmaya başlarsa, top top görünüm kaybolursa iç parazit tedavisi yapılabilir.
Dışkıları sürekli ne hep top top ne de uzun şekilde değişiyor ama neye göre orasını kestiremedim. Pazartesi başlarım 3 günlük entrobac tedavisine. O sürede sulu yiyecek de vermem hocalarım sağolun 👍🏻 Gelişmeleri bu başlıktan bildiririm 👍🏻👍🏻

HakanG

Paylaşımcı
Tekrardan merhaba. 3 günlük probiyotik kullanımı sonucu Pamuğumun dışkıları bu şekilde.Dikkatimi çeken havalar çok sıcak olduğu için bazen yaptığı dışkının %80 i falan su
Ayrıca ufak bir videoda ekledim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bazı dışkıların rengi farklı geldi ve entrobac a rağmen dışkılar tam toparlanmamış. İç parazit tedavisi uygulansa mı acaba diyorum ama yine de uzmanlarımız gördüğünde değerlendirsinler 🙏🏻

HakanG

Paylaşımcı
Bazı dışkıların rengi farklı geldi ve entrobac a rağmen dışkılar tam toparlanmamış. İç parazit tedavisi uygulansa mı acaba diyorum ama yine de uzmanlarımız gördüğünde değerlendirsinler 🙏🏻
Teşekkür ederim hocam cevabınız için. Yanlış hatırlamıyorsam geçtiğimiz yazda böyle dışkıları sulu dağınıktı ancak diğer hocalarımızda görsün de, tedavi gerekliyse hemen başlayayım çünkü bi tane kendisi 😍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben bir haftalık zeolit besleme öneririm iç parazit ilacından daha doğal olur diye düşünüyorum ☺ üstelik pamuk çocuk karaciğer hastası bu yüzden ilaç önermiyorum👍böbreklere de zarar vermesin

HakanG

Paylaşımcı
Ben bir haftalık zeolit besleme öneririm iç parazit ilacından daha doğal olur diye düşünüyorum ☺ üstelik pamuk çocuk karaciğer hastası bu yüzden ilaç önermiyorum👍böbreklere de zarar vermesin
Tam anlayamadım abi ya 😅 şimdi benim Pamuğun iç paraziti var ve bu da karaciğer üzerinde olan bir hastalık mı ? Bir de zeolitli besleme sende olan zeolit tozu ile yapmamız gereken bir besleme çeşiti tahminimce 🤔 Biraz soru soruyorum ama abi kusura bakma, öğreniyoruz yavaş yavaş 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tam anlayamadım abi ya 😅 şimdi benim Pamuğun iç paraziti var ve bu da karaciğer üzerinde olan bir hastalık mı ? Bir de zeolitli besleme sende olan zeolit tozu ile yapmamız gereken bir besleme çeşiti tahminimce 🤔 Biraz soru soruyorum ama abi kusura bakma, öğreniyoruz yavaş yavaş 😊
Kuşun ayak, gaga'da ve göğüste Gözle analizim karaciğer yağlanması kardeşim ve dışkıdaki analizimde ise bende arkadaşlarıma katılıyorum iç parazit var ve zeolit tozunun anti parazit özelliği olduğu için doğal bir yöntemimiz olan zeolitli besleme yapılması uygun olur. Emin olmak istersen röntgene götürebilirsin. Sor kardeşim burası soru sormanız için var ve hep birlikte öğreniyoruz ☺

HakanG

Paylaşımcı
Güncel dışkıları;

HakanG

Paylaşımcı
Herkese merhaba, tedavi sürecini burdan da paylaşmak istedim ayrıca Şehmus abiyi biraz fazla rahatsız ettim bu aralar, rahat bırakayım abimi biraz 😊😅
Şehmus abi sağolsun iç parazit ve karaciğer yağlanması için gerekli şeyleri hemen kargoladı. Önceki gün elle besleme yapmaya çalıştım ama beceremedim. Öyle olunca dünü boş geçtim ve bugün Şehmus abinin önerisiyle mamaist mama, versele laga mama, zeolit tozu ve havucu karıştırıp önüne verdim. Havucu didikleyip didikleyip duruyor, etrafıda mama yapmış hep yani tahminimce yiyor çok şükür 😅
Aklıma takılan şu, 2 gün önce 44 gr olan cimcime bugün 41 e düşmüş tartı mı yanlış gösteriyor yoksa hastalık falan yormuş mu Pamuğumu 🤔

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Geçmiş olsun. Kilo vermiştir büyük ihtimalle.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Herkese merhaba, tedavi sürecini burdan da paylaşmak istedim ayrıca Şehmus abiyi biraz fazla rahatsız ettim bu aralar, rahat bırakayım abimi biraz 😊😅
Şehmus abi sağolsun iç parazit ve karaciğer yağlanması için gerekli şeyleri hemen kargoladı. Önceki gün elle besleme yapmaya çalıştım ama beceremedim. Öyle olunca dünü boş geçtim ve bugün Şehmus abinin önerisiyle mamaist mama, versele laga mama, zeolit tozu ve havucu karıştırıp önüne verdim. Havucu didikleyip didikleyip duruyor, etrafıda mama yapmış hep yani tahminimce yiyor çok şükür 😅
Aklıma takılan şu, 2 gün önce 44 gr olan cimcime bugün 41 e düşmüş tartı mı yanlış gösteriyor yoksa hastalık falan yormuş mu Pamuğumu 🤔
Estağfurullah kardeşim her zaman yazabilirsiniz 😊 tedavi çok iyi gidiyor ama kilo kaybı daha fazla ilerlemesin kızıl daldarı verelim 😊👍

Üst Alt