• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkısı normal mi?

cimennnn

Tutkulu
Herkese merhaba,
Dişi muhabbet kuşumun gece boyunca yaptığı dışkıları normal mi bir sorun var mı sizce?
Hareketleri yem yemesi vs herseyi yerinde iştahı fln yerinde.
Dışkı üstündeki beyaz şeyler taşını kemiriyo şu aralar taşı onlar.
Bu arada kızgınlık yumurtası yumurtluyo bilginiz olsun. Yumurtlama zamanı dışkı değişebilir deniliyo ondan belirtmek istedim.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Herkese merhaba,
Dişi muhabbet kuşumun gece boyunca yaptığı dışkıları normal mi bir sorun var mı sizce?
Hareketleri yem yemesi vs herseyi yerinde iştahı fln yerinde.
Dışkı üstündeki beyaz şeyler taşını kemiriyo şu aralar taşı onlar.
Bu arada kızgınlık yumurtası yumurtluyo bilginiz olsun. Yumurtlama zamanı dışkı değişebilir deniliyo ondan belirtmek istedim.
Yeni dışkı mı bunlar biraz renk değişimi var ne verdiniz son zamanlarda

cimennnn

Tutkulu
Vitamin verdim dün.
Evet yeni dışkıları dün gece yaptığı dışkıları

cimennnn

Tutkulu
Gervit kullanıyodum fakat 3 ay önce kuşum rahatsızlandı veteriner farklı bir vitamin verdi onu kullanıyorum bioamino vit kullanıyorum

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Gervit kullanıyodum fakat 3 ay önce kuşum rahatsızlandı veteriner farklı bir vitamin verdi onu kullanıyorum bioamino vit kullanıyorum
Renk değişimi o yüzden olmuş probiyotik te kullanıyorsan biraz miktarı azalt haftada 2 gün pazartesi cuma ver sadece

cimennnn

Tutkulu
Renk değişimi o yüzden olmuş probiyotik te kullanıyorsan biraz miktarı azalt haftada 2 gün pazartesi cuma ver sadece
Pazartesi cuma veriyorum yarım suluga 10 damla damlat demişti öyle kullanıyorum. Probiyotik de probiacti bird kullanıyorum çarşamba günü veriyorum. Ama onu iki haftada bir veriyorum bir hafta çarşamba günü sirke bir hafta probiyotik veriyorum.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Pazartesi cuma veriyorum yarım suluga 10 damla damlat demişti öyle kullanıyorum. Probiyotik de probiacti bird kullanıyorum çarşamba günü veriyorum. Ama onu iki haftada bir veriyorum bir hafta çarşamba günü sirke bir hafta probiyotik veriyorum.
Onları kullandığın için dışkı hafif sulanmış birşey olmaz bir süre birşey verme istersen dışkı normale dönene kadar sonra devam edersin

cimennnn

Tutkulu
Onları kullandığın için dışkı hafif sulanmış birşey olmaz bir süre birşey verme istersen dışkı normale dönene kadar sonra devam edersin
Şuan yumurtlama durumunda olduğu için vitamini kesmek istemiyorum yumurtladıkca vitamin kaybı olduğu için. Ama kesseniz iyi olur derseniz bir iki hafta vermeyebilirim. Yumurta maması elma sebze ile karşılayabilirim.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Şuan yumurtlama durumunda olduğu için vitamini kesmek istemiyorum yumurtladıkca vitamin kaybı olduğu için. Ama kesseniz iyi olur derseniz bir iki hafta vermeyebilirim. Yumurta maması elma sebze ile karşılayabilirim.
Yumurtlamakla vitamin kaybı olmaz yanlış bilgi kalsiyum eksikliği olur sadece :) vitamin fazla versende olmaz herşeyin fazlası zarar tüye sokarsın hayvanı 2 günde bir suyuna 4 damla GERVİT-w kat fazlası iyi gelmez

cimennnn

Tutkulu
Yumurtlamakla vitamin kaybı olmaz yanlış bilgi kalsiyum eksikliği olur sadece :) vitamin fazla versende olmaz herşeyin fazlası zarar tüye sokarsın hayvanı 2 günde bir suyuna 4 damla GERVİT-w kat fazlası iyi gelmez
Zaten bir söyleyen olsa da şu vitaminden kurtulsam diye bekliyodum Allah razı olsun en sonunda vitaminden kurtulmak için sebebim oldu 🤭 vitamine nedense güvenemiyodum ama veteriner verdiği için de evdekileri ikna edemiyodum şuan bir sebebim oldu eski vitaminine dönmem için ☺ tamam o zaman dediğiniz gibi yaparım zaten kafesinde kalamar kemiği ve yumurta kabuğu bulunuyo onları kalsiyum için kullanıyorum. Vitamine bir süre ara verip dışkısını kontrol edip tekrar bilgi almak için yazarım teşekkür ederim ☺

Üst Alt