• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkıları sürekli bozuluyor

eceyasemin

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Bozuk dışkı
Kullanılan İlaç
Entrobac
Daha öncede aynı problemi yaşadım iki tane sultan papağanım var ikisinin de dışkısı çok bozuluyor. İyi olanlarda 3 gün entrobac kullandım onun sayesinde. Sürekli probiyotikle düzeltiyorum bozuldukça(entrobac). Dişi sultan papağanımın poposuna geçen hafta kakası yapışmıştı. Bundan 2 ay öncede sultan papağanıma oldu. Ama sadece bi kereye mahsus. Önemli bişeyleri var mı sizce? Yemeleri içmeleri yerinde ama dışkıları hep bozuluyo anlamadığım bi şekilde. Yemlerini sürekli değiştiririm bu alt tabakalarını daha dünden önce akşam temizledim mesela. Suyu da hazır su alıyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba dışkı da düzensizlik var ise zeolitli besleme fayda sağlar diye düşünüyorum 😊 bir hafta on gün kadar zeolitli besleme yapalım 🙏🏻 aynı zamanda probiyotik takviyesine de belirli günlerde devam edelim. 🙏🏻

eceyasemin

Aktif Üye
Dışkıları gördünüz peki neden kaynaklı bu şekilde sizce birde zeolitli beslemeyi hiç yapmadım nasıl yapcam nerden alcam

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bazı kuşların bağırsakları enfeksiyon kapmaya çabuk meyillidir bu tamamen bünye ve bağışıklık sistemiyle alakalıdır. Zeolit tozlu besleme zaten sindirime çok yardımcı olan bir üründür. Bağırsaktaki bakterileri enfeksiyonları mümkün mertebe yok eder. Günde bir kere olmak koşuluyla on gün kadar sevdiği mamaya, sevdiği sebzeye atabilirsiniz yada besleme maması alıp besleme mamasının içine mercimek tanesi kadar atıp direk kursaga basacaksınız. Enfeksiyonu atmada en garanti yoldur ama yapmak için soğukkanlı olmak ve tecrübe gerektiren bir iştir. 🙏🏻

eceyasemin

Aktif Üye
Merhaba havuç besleme maması ve zeolit karıştırıp verdim bugün. Mamaistten bilgi aldım ama sürekli soru sorup bunaltmakta istemiyorum. Dişi olanın dilinde hafif beyazlık var. Bu besleme maması ve zeoliti normal suyla veremem mi şırıngayla. Çünkü kursağa yapabilecek kimse yok bende bilmiyorum

eceyasemin

Aktif Üye
Bu arada yemesi içmesi gayet iyi ikisininde beyazlık normal bi durum mu sizce burdan okuduklarımla korktum 😒

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba havuç besleme maması ve zeolit karıştırıp verdim bugün. Mamaistten bilgi aldım ama sürekli soru sorup bunaltmakta istemiyorum. Dişi olanın dilinde hafif beyazlık var. Bu besleme maması ve zeoliti normal suyla veremem mi şırıngayla. Çünkü kursağa yapabilecek kimse yok bende bilmiyorum
Merhaba besleme maması ve zeolitli tozu suyla karıştırıp normal şırıngayla tabikide verebilirsiniz fakat besleme aparatıyla direk kursağa basıldığı için daha randıman alınabilir. Ama oda tecrübe gerektiren bir iş. 😊Bilen birisi varsa yaptırabilirsiniz. Unutmayın günde bir kere olacak.🖐🏻 Dilindeki beyazlığa gelirsek kuşunuzda salyalı kusma öğürme ağızda koku var mı acaba.

eceyasemin

Aktif Üye
Tamam şırıngayla vereyim diğer türlü yapabileceğim kimse yok 😒 onunda tarifini yazar mısınız ne kadar suyla karıştırıp veriyim. Hiç yapmadım daha önce. Yok ağzı falan temiz kokuyo ikisininde. Sadece kursak genişletme hareketi yapıyorlar. Erkek olan bebeklikten beri yapıyordu o hareketi. Dişi olanda geleli 2-3 ay oldu o da yapıyor geldiğinden beri

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yetişkin Muhabbet Kuşu Kursak Besleme hk. mama miktarı bu tarifte var bakarak ayarlayabilirsiniz 😊 şırıngayla yapacaksaniz gaga kenarından az az vermeye çalışın. Eğer şırıngayla da yapamazsanız sevdiği mama karışımına yada mevsiminde sebzeye yine bir mercimek tanesi kadar zeolit tozunu atın. O şekilde veriniz 🙏🏻 zeolit tozu günde bir kez unutmayalım 🖐🏻

eceyasemin

Aktif Üye
Tamamdır 1 hafta kullanıyım günde bir kere sonra kuru mama aldım onunla vereceğim. En fazla kaç gün kullanılır ?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamamdır 1 hafta kullanıyım günde bir kere sonra kuru mama aldım onunla vereceğim. En fazla kaç gün kullanılır ?
Bir hafta on gün kadar kullanın şimdilik. Evet mama da olabilir yeterki zeolit besini vücuda girsin 🙏🏻Haftada bir gervit ve entrobac ta verelim 😊 sonra bizlerle bu konu altına güncel dışkıları paylaşın. 🖐🏻 iyi forumlar 😊

eceyasemin

Aktif Üye
Çok teşekkür ederim sağolun 😍 inşallah tamamen düzelmiş bir şekilde döneriz bu forum iyi ki var yoksa naparım bilmem sağolun herşey için

eceyasemin

Aktif Üye
Bu şekilde sizce düzgün mü ? Zeolit tozunu haftalıkta kullanabilir miyim bi zararı olur mu ? Kullandıktan sonra dışkıları atın demiştiniz o yüzden atıyorum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu şekilde sizce düzgün mü ? Zeolit tozunu haftalıkta kullanabilir miyim bi zararı olur mu ? Kullandıktan sonra dışkıları atın demiştiniz o yüzden atıyorum
Merhaba bir hafta günde bir kere boyunca zeolit tozunu kullandınız mı. Dışkılar çok problemli durmuyor sadece leke bırakıyor biraz o da hepsi değil. Aynı zamanda bu süreçte entrobac takviyesi de verdiniz mi. 😊 bu arada evet zeolit tozunu haftada bir de kullanabilirsiniz bir zararı olmaz 🖐🏻

Doğacı

Eski Forumcu
Dışkı tam olması gerektiği gibi görünmüyor bazıları,ama eskiye nazaran biraz düzelmiş gibi.
Kuşlara sebze veriyorsanız sirkeli suda bekletin iyice yıkayın sonra öyle verin,marul veriyorsanız çok sık verilmesin nadiren verebilirsiniz,marul ishal yapıp kusturabilir.
Kuşların yediği yemler de önemli. Bilindik güvenilir yemlerden kullanın.
Probiyotik ve kekik çayı kullanın.
3 gün boyunca probiyotik kullanın. 4.gün de kekik çayı yapıp verin. 200 ml kaynamış suya yarım çay kaşığı dağ kekiği ekleyip 5 dakika demlendirin ve ılıdığı zaman süzüp suluğun yarısına koyun,üzerine yarım sulukta içme suyu ekleyin.

eceyasemin

Aktif Üye
Merhaba bir hafta günde bir kere boyunca zeolit tozunu kullandınız mı. Dışkılar çok problemli durmuyor sadece leke bırakıyor biraz o da hepsi değil. Aynı zamanda bu süreçte entrobac takviyesi de verdiniz mi. 😊 bu arada evet zeolit tozunu haftada bir de kullanabilirsiniz bir zararı olmaz 🖐🏻
Evet verdim entrobac kullandım haftada bir gün , bir günde gervit kullandım bir hastalık teşkil edecek cinste değil ama demi

eceyasemin

Aktif Üye
Aslında sizin dediğiniz gibi de kullandım ama çok sık bozuluyor dışkıları , yemlerini değiştirmeyi deneyim birde bakalım. Hastalıklı bir dışkı mı sizce ? En çok havuç yiyorlar zaten diğer sebzeleri çok sevmezler

eceyasemin

Aktif Üye
Bu arada 10 gün boyunca havuçla birlikte kullandım zeolit tozunu. Bide elle besleme maması vardı ondan kattım. Aslında normal mama da aldım ama onları havuçla karıştırsam da yemediler nedenini anlamadım

Doğacı

Eski Forumcu
Aslında sizin dediğiniz gibi de kullandım ama çok sık bozuluyor dışkıları , yemlerini değiştirmeyi deneyim birde bakalım. Hastalıklı bir dışkı mı sizce ? En çok havuç yiyorlar zaten diğer sebzeleri çok sevmezler
Havuç vermek dışkı rengini değiştirebilir. Ara sıra verilebilir kararında. Hangi marka yem kullanıyorsunuz

eceyasemin

Aktif Üye
Kanarya yemi veriyorum arada bir o garden mix , normal papağan yemleri var o da selection ama o bitmek üzere değiştiricem başka markayla. Evet ya aşırı değiştirdi dışkı rengini kullanırken

Üst Alt