• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkıları bozulmaya başladı

BalSultanım

Yeni Üye
Kuşum 2 gündür kabarmaya başladı pazartesi gününe veteriner randevusu aldım ama korkuyorum geç olur diye bu dışkılar normal mi

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkılar düzgün sadece biraz leke bırakmış hafif enfeksiyon olabilir kekik çayı verebilirsiniz

BalSultanım

Yeni Üye
Dışkılar düzgün sadece biraz leke bırakmış hafif enfeksiyon olabilir kekik çayı verebilirsiniz
Deve dikeni verdim karaciğerinde sorun var gibime geliyor çok yağlı ve kitlesi gün geçtikçe büyüyor karaciğer röntgeni çekiliyor mu acaba

BalSultanım

Yeni Üye
Tabiki, röntgende anlaşılır zaten.
Hocam helal olsun valla dediğiniz gibi hafif üşütme sorunu çıktı birazcık üşütmüş dışkı tahlilinde çok az üşütme bakterileri göründü ama veteriner kuşumda karaciğer yağlanması olduğu için ufak sorunlarda antibiyotik uygun görmüyor dediğiniz gibi kekik çayı vereceğim. Teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Röntgen sonucu varsa ekleyin isterseniz bakalım birde kuşun tünekte videosu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Zaman zaman tüyleri böyle kabarıyor çok halsiz değil gün içinde oynuyor yem yiyor ama dinlenme modunda böyle
Ortamda başka kuşlarda var sanırım ☺ evet kabarık duruyor peki kilosunu biliyor musunuz? Zayıflama hissediyor musunuz?

BalSultanım

Yeni Üye
Ortamda başka kuşlarda var sanırım ☺ evet kabarık duruyor peki kilosunu biliyor musunuz? Zayıflama hissediyor musunuz?
Evet bir erkek kuşum daha var :) Evet veteriner tarttı maalesef 68 gram veteriner bize L carnite veriyordu geçen sene 64 dü onla 45 e düşmüştü o ilacı bıraktıktan sonra yine kilo aldı lipomlardan dolayı çok fazla çıktığını düşünüyorum ben yoksa vücudu normal sanki ama kabarma sebebini anlayamadım vete kitle yapar mı dedim olabilir dedi ama kötü huylu kitlemiz yok.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Evet bir erkek kuşum daha var :) Evet veteriner tarttı maalesef 68 gram veteriner bize L carnite veriyordu geçen sene 64 dü onla 45 e düşmüştü o ilacı bıraktıktan sonra yine kilo aldı lipomlardan dolayı çok fazla çıktığını düşünüyorum ben yoksa vücudu normal sanki ama kabarma sebebini anlayamadım vete kitle yapar mı dedim olabilir dedi ama kötü huylu kitlemiz yok.
Evet tamda tahmın ettiğim gibi karaciğer yağlanma var ona diyet programı yapın diyet yem, karaciğer koruma ve zeolit tozu öneririm bunlar için özelden ulaşın yardımcı olurum.kilosu düzene girince daha iyi olur. Peki lipomları tam olarak nerede? Röntgen çekilse çok daha iyi anlaşılır

BalSultanım

Yeni Üye
Evet tamda tahmın ettiğim gibi karaciğer yağlanma var ona diyet programı yapın diyet yem, karaciğer koruma ve zeolit tozu öneririm bunlar için özelden ulaşın yardımcı olurum.kilosu düzene girince daha iyi olur. Peki lipomları tam olarak nerede? Röntgen çekilse çok daha iyi anlaşılır
Geçen sene çekilmiştik yenisi yok ama göğüs tarafında lipomlari bariz görünüyor sağda solda iki tane büyük sağdaki biraz küçülmüş veteriner dediğine göre sol taraf büyüyor.Gold wings markasını kullanıyorum onu sordum orta dedi çok iyi de değil çok kötü bir yem de değil ama aspur yulaf çok fazla yemesin yemleri ayıkla dedi o da bayağı zahmetli iş çünkü şuan piyasadaki tüm yemlerde yulaf var sadece Gold da yok diye onu veriyordum.Diyet yem olarak neler var içinde siz mi hazırlıyorsunuz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Geçen sene çekilmiştik yenisi yok ama göğüs tarafında lipomlari bariz görünüyor sağda solda iki tane büyük sağdaki biraz küçülmüş veteriner dediğine göre sol taraf büyüyor.Gold wings markasını kullanıyorum onu sordum orta dedi çok iyi de değil çok kötü bir yem de değil ama aspur yulaf çok fazla yemesin yemleri ayıkla dedi o da bayağı zahmetli iş çünkü şuan piyasadaki tüm yemlerde yulaf var sadece Gold da yok diye onu veriyordum.Diyet yem olarak neler var içinde siz mi hazırlıyorsunuz
Anladım eğer küçülme varsa bu iyiye işaret 👍yemi bana whatsap hattımızdan ulaşın birlkte hazırlıyoruz