• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Dışkıda yem ve kusma hareketi

kerem64

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yem yedikten sonra kusma ve dışkıda yeni başladı yem var kabarma ve halsizlik yok
Hastalık Belirti Tarihi
1 Mar 2023
Kullanılan İlaç
Yok
Slm öncelikle kusumuz 10gundur arada kusma hareketi yapıp yemi disari atiyordubbugun dışkıda yem gördüm ne yapabilirim elimde candimax 200 hap var mantar hapi mantar kaynakliysa onu kullanabilirmiyim nasıl vermeliyim kullanacaksan ilaci diski resmi 3 diskinin birinde var yeni yapilan diskolar ard ardaEkli dosyayı görüntüle 42724

yusufsoylu

Aktif Üye
Merhabalar kuş kumu kullanıyormusunuz?

kerem64

Yeni Üye
Merhabalar kuş kumu kullanıyormusunuz?
Kuş yeni eve geldiğinde biraz kursak sis gibiydi aldığım yere tekrar gittim sağlıklı bu kuş abi çok yemiş dedi ben kursak mantarindan supelendim ama adam öğle değince eve geldim tekrar kekik suyu falan yaptım suluguna elma sirkesi damlattim birkaç damla ertesi gün şişlik indi kusma hareketi de pek yapmadı düzeldi herhalde dedim bugün elimden kum yedirdim 15gun dur bizde kus dışkıda yemleride görünce bugun korktum.aciksasi bonie yem var bende birde quik kuş kumu onuda alttiki yazılardan okuyunca sabah avcumdan yedirdim dal darı aldım bugün birde fungostatin ilaç aldım kullansam mi acaba bilmiyorum

kerem64

Yeni Üye
Kuş yeni eve geldiğinde biraz kursak sis gibiydi aldığım yere tekrar gittim sağlıklı bu kuş abi çok yemiş dedi ben kursak mantarindan supelendim ama adam öğle değince eve geldim tekrar kekik suyu falan yaptım suluguna elma sirkesi damlattim birkaç damla ertesi gün şişlik indi kusma hareketi de pek yapmadı düzeldi herhalde dedim bugün elimden kum yedirdim 15gun dur bizde kus dışkıda yemleride görünce bugun korktum.aciksasi bonie yem var bende birde quik kuş kumu onuda alttiki yazılardan okuyunca sabah avcumdan yedirdim dal darı aldım bugün birde fungostatin ilaç aldım kullansam mi acaba bilmiyorum
Candimax 200 mg lik hapta var triflucan surubun içerik olarak aynısı ama hap 2pirinc tanesi kadar ezip mi versem surubami başlasam bilemedim veteriner burda kuştan anlayan pek yok daha önceki muhabbet kuşumu veteriner e görürdüm kanatlı hayvan bakmamış ilaç verdi kullandım öldü pek güvenemiyorum bilen anlayan arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim

yusufsoylu

Aktif Üye
Öncelikle teşhisi konmamış hastalıklar için gereksiz ilaç kullanılmamalı. Elma sirkesi de kullanmayınız

yusufsoylu

Aktif Üye
Kullandığınız kum kristal tarzı mı?

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
kuşunuzun gagasını hafif açtığınızda kursak kısmında beyazımsı bir oluşum görüyor musunuz? dışkıda yem görünmesi bildiğim kadarıyla kursak mantarının bir belirtisi. ama siz arkadaşımızın söylediği gibi netleşmeden ilaç kullanmayın, sirke vermeyin. el ile beslemeniz gerekebilir bu konuda beslenme aparatı temin edin. ayrıca kuşunuzun kısa bir videosunu streamable.com üzerinden atsanız daha iyi olur

kerem64

Yeni Üye
kuşunuzun gagasını hafif açtığınızda kursak kısmında beyazımsı bir oluşum görüyor musunuz? dışkıda yem görünmesi bildiğim kadarıyla kursak mantarının bir belirtisi. ama siz arkadaşımızın söylediği gibi netleşmeden ilaç kullanmayın, sirke vermeyin. el ile beslemeniz gerekebilir bu konuda beslenme aparatı temin edin. ayrıca kuşunuzun kısa bir videosunu streamable.com üzerinden atsanız daha iyi olur

kerem64

Yeni Üye
Kendi yem yiyor dal darı aldım bonie marka yem vardı onu vermiyorum şimdi dal darı yiyor kendisi elle beslememe gerek yok yemi güzel yiyor sadece yediktten sonra aradan biraz zaman geçince kusuyor video yu yüklemeye çalıştım son anda yakaladım kusarken boğazına bişey takılmış gibi başını sallayarak agizindan yem cikarttip başını sallıyor birde diskisinda yem var işte resmi paylaştım zaten kusmayida sürekli yapmıyor arada yapıyor yem yedikten sonra oluyor

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
eğer kuşunuz kursak mantarıysa ne kadar yem yerse yesin kursakta tıkalı kaldığı için sindirim bölgesine geçmez yani siz beslendiğini sanarsınız ama aslında sağlıklı bi şekilde beslenemez. bu durumda sizin besleme aparatı ve maması ile kursaktan beslemeniz gerekebilir, tabii bunun püf noktalarını hocalarımız daha iyi anlatıcaktır size. daha net tespit için @Şehmus BAKIR hocamız müsait olunca yardımcı olucaktır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kumu grit alın, gerwit ve entrobac temin ediniz 👍 bonie yem market yemi ve ben tavsiye etmem rafta çok kalıyor depolarda kalıyor nemleniyor.sindirim için bizim doğal tedavimiz kursaktan zeolitli besleme gerekli ihtiyaçlarını mamaistten temin edebilirsiniz.mamaist besleme maması,2 numara aparat ve zeolit tozu bu sindirim için gerekli olanlar bunlardır

Üst Alt