• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Dışkıda yem sorunu

Aerox22

Yeni Üye
Elimde 40-45 günlük yavru bir pakistan papağanı var, henüz el ile besliyoruz, uçabilecek kadar ya da tırmanacak kadar güçlü değil. Birazcık tohum ve darı verdik belki yer diye, baya yedi. ancak kuş bunları sindirememiş, Ayrıca halsizlik de var. Direkt olarak elle besleme maması verdim, kuşa bir şey olur mu sizce? Ne yapmalıyız?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun videosunu görebilir miyiz. Tohum için henüz küçük olabilir. El besleme ile kendi yem kırmaya başlayana kadar devam edin. Mamasına üç gün arayla entrobac ve gerwit multivitamin katın.

Aerox22

Yeni Üye
Kuşunuzun videosunu görebilir miyiz. Tohum için henüz küçük olabilir. El besleme ile kendi yem kırmaya başlayana kadar devam edin. Mamasına üç gün arayla entrobac ve gerwit multivitamin katın.
Kuşun videosu burada: - YouTube nereye koyarsam koyayım uyuyor. Elden beslemeye devam edeceğim ancak bu halsiz tavırları beni çok rahatsız ediyor, normalde böyle değil. Dediklerinizi uygulayacağım. Ayrıca kuş kanatlarını açarak uyuyor, sebebi nedir?

Son düzenleme:

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kuşun videosu burada: - YouTube nereye koyarsam koyayım uyuyor. Elden beslemeye devam edeceğim ancak bu halsiz tavırları beni çok rahatsız ediyor, normalde böyle değil. Dediklerinizi uygulayacağım. Ayrıca kuş kanatlarını açarak uyuyor, sebebi nedir?
Merhaba, video gizliymiş, açılmıyor. Beyaz kağıt üzerine dışkı resimleri görelim. Elle besleme mamanızın markası nedir? Günde 3-4 defa, beslemelisiniz. Paketli Kabuksuz yem alınabilir, yulaf ve aspur verebilirsiniz. Kırması kolay, büyük yemlerdir.

Aerox22

Yeni Üye
Merhaba, video gizliymiş, açılmıyor. Beyaz kağıt üzerine dışkı resimleri görelim. Elle besleme mamanızın markası nedir? Günde 3-4 defa, beslemelisiniz. Paketli Kabuksuz yem alınabilir, yulaf ve aspur verebilirsiniz. Kırması kolay, büyük yemlerdir.
Merhaba, videoyu herkese açık yaptım sanırım 11 Temmuz 2023 Şuan vücudundaki bütün yemler çıktı yani dışkısı normal ve biraz kendine geldi. Yediği yemler onu doyuruyor sandığım için elle beslememiştim, muhtemelen sindiremediği için o sekilde çıkıyordu. Artık büyüyene kadar tamamen elle besleyeceğim çünkü yemleri çiğnemeden yuttuğunu farkettim, benim hatam.

Aerox22

Yeni Üye
Elle besleme mamasının markası powermax, 45 güne yakındır bunu kullanıyoruz, kuş gayet sağlıklı ve hareketli. İlk defa katı yem verdik ve muhtemelen sindirimedi çiğnemeden yuttuğu ve bebek olduğu için. Şuan daha iyi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
En az 15 -20 gün daha elle besleme yapmanız icab eder.. Fıstık, fındık, ceviz, tuzsuz çekirdek içi bunları az ve ezerek mama şeklinde verebilirsiniz. Besleme mamasına probiyotik koyabilirsiniz ve en önemlisi sindirimi iyi yapması için günde üç - dört defa ağızdan damla damla içme suyu verin