• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Dışkıda yem aylardır geçmiyor !!

seradinc

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Dışkıda yem , zayıflık
Hastalık Belirti Tarihi
8 Nis 2023
Kullanılan İlaç
Antibiyotik
Kırmızı ilaç ve pankreas hapı önerdiler bir faydası olmadı. Veteriner kuru maya dene dedi o da geçirmedi. Sultan papağanım günlerdir ac yediği yem yaramıyor ogutemiyor kuru ekmek istiyor sürekli veremiyorum ne olur yardımcı olun :( sürekli uyuyor ve çok zayıfladı göğüs kemiği hissediliyor :( enerjisi yerinde ama günden güne daha da kötüye gidiyor sanki geçer mi yoksa umudumu kesmeli miyim lütfen yardımcı olun :'(

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba ne teşhis koydular ve ilaçların isimleri varmı ? Kuşunuzun resmi ve dışkı resmi paylaşırmısınız ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba bana attığınız resimleri buraya eklerseniz arkadaşlarımda yorum yaparlar. Ben kısaca özetliyim sultan papagını kilo kaybı ve sindirim sorunu var ben bizim doğal yöntemimizi önerdim entrobac, gerwit, zeolit tozu besleme önerdim aşagıya fotoğrafları ekliyorum tecrübeli arkadaşlar yorum bekliyoruz ☺

Doğacı

Eski Forumcu
Veteriner kanatlı uzmanı mıydı?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bencede sindirim sorunu var resimlerdeki ürünlerde ise sadece garden mix işe yarar

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Gervit ve entrobac rutin bakım için zeolit ise mucize bir ürün

Doğacı

Eski Forumcu
Bence bu yavrunun bir an önce "kanatlı uzmanı" hekime muayeneye götürülmesi lazım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bence bu yavrunun bir an önce "kanatlı uzmanı" hekime muayeneye götürülmesi lazım.
Elazığ da öyle bir şansları yokmuş malesef kuşa antibiyotik verilmiş onunda etkisi vardır bağışıklık düsmüş ve sindirim daha kötüye gitmiş

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Kırmızı ilaç ve pankreas hapı önerdiler bir faydası olmadı. Veteriner kuru maya dene dedi o da geçirmedi. Sultan papağanım günlerdir ac yediği yem yaramıyor ogutemiyor kuru ekmek istiyor sürekli veremiyorum ne olur yardımcı olun :( sürekli uyuyor ve çok zayıfladı göğüs kemiği hissediliyor :( enerjisi yerinde ama günden güne daha da kötüye gidiyor sanki geçer mi yoksa umudumu kesmeli miyim lütfen yardımcı olun :'(
Peki zeolitli beslemeye başlandı mı? Bence bu kuşa önce yoğun bir probiyotik yüklemesi yapalım. 5 gün gibi entrobac. Ayrıca günde 1 kez zeolitli besleme, 3 kez normal besleme. 2-3 er ml olarak elle beslensin. Kursağı küçülmüştür, fazlasını kaldıramaz mamanın. Mama versela laga a21 olsun. İçinde hem vitamin takviyesi de var. Kum değişsin, kristal kum olmaz. Grit kum alınsın. Yemezse kumu anason suyu damlatılsın 1-2 damla. Dal darı hep kafeste olsun

Doğacı

Eski Forumcu
Peki zeolitli beslemeye başlandı mı? Bence bu kuşa önce yoğun bir probiyotik yüklemesi yapalım. 5 gün gibi entrobac. Ayrıca günde 1 kez zeolitli besleme, 3 kez normal besleme. 2-3 er ml olarak elle beslensin. Kursağı küçülmüştür, fazlasını kaldıramaz mamanın. Mama versela laga a21 olsun. İçinde hem vitamin takviyesi de var. Kum değişsin, kristal kum olmaz. Grit kum alınsın. Yemezse kumu anason suyu damlatılsın 1-2 damla. Dal darı hep kafeste olsun
Ürünleri nerden alsın

Doğacı

Eski Forumcu
Çıkmadık candan ümit kesilmez demişler,siz elinizden geleni yapın,Allah şifa versin

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Ürünleri nerden alsın
Zaten şehmus bey ile iletişime geçildiği için, forumumuzun güvendiği adres olan mamaist .com dan alacağını düşünüyorum. Çünkü online satış sitelerinden alınan bölünmüş ürünler, uygun saklama koşullarında saklanmadığı ya da raf ömrü bitmiş ürünler olabileceği için çalışmayabiliyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

redamansy

Aktif Üye
Kursaktan A21 mama verin. Kuruma hastalığına yakalanmış sindirim sistemi çökmüş. Önce 1 gün doğal elma sirkeli su ardından diğer 2 gün entrobac içme suyuna verin. Eğer yapabilirseniz kursaktan doğal 1-2 Damla zeytinyağının da faydası olabilir. Kesinlikle Elektrolit tedarik edin su kaybını önleyelim. Zeolit tozu kullanın. Kafeste mutlaka kuş kumu gaga taşı kalamar kemiği bulunsun. Triflucan temin edin Triflucan damlatın ağzına 3 damla. Kuş dinlensin enerji toplasın. Gözlem yapın. Geçmiş olsun<3

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Kursaktan A21 mama verin. Kuruma hastalığına yakalanmış sindirim sistemi çökmüş. Önce 1 gün doğal elma sirkeli su ardından diğer 2 gün entrobac içme suyuna verin. Eğer yapabilirseniz kursaktan doğal 1-2 Damla zeytinyağının da faydası olabilir. Kesinlikle Elektrolit tedarik edin su kaybını önleyelim. Zeolit tozu kullanın. Kafeste mutlaka kuş kumu gaga taşı kalamar kemiği bulunsun. Triflucan temin edin Triflucan damlatın ağzına 3 damla. Kuş dinlensin enerji toplasın. Gözlem yapın. Geçmiş olsun<3
Elma sirkesini neye göre öneriyorsunuz ? Elma sirkesi hastalığı daha çok azdırıp ilerletir ve bu forumdaki hiç bir hoca elma sirkesinin kullanılmasını kesinlikle önermiyor

redamansy

Aktif Üye
Elma sirkesini neye göre öneriyorsunuz ? Elma sirkesi hastalığı daha çok azdırıp ilerletir ve bu forumdaki hiç bir hoca elma sirkesinin kullanılmasını kesinlikle önermiyor
Merhaba Zehra doğal elma sirkesi kuşlarda bağırsak içindeki bakterileri öldürür ayrıca dış parazitlere etkilidir banyo suyuna 5-6 damla damlatılır. Kafes içi temizliğinde elma sirkeli su gereklidir. Sirke tamamen iyidir Hep kullanın demiyorum ölçüyü kaçırmamak kaydı ile kullanılabilir. Burada dikkat etmeniz gereken konu. sirke verdikten sonra kaybedilen bağırsak florası iyi bakterilerdir. Bu iyi bakterileri tekrar kazanmak için probiyotik takviyesine başlanır probiyotik hem zararlı bakterileri öldürür hem de yararlı bakterilerin bağırsak içinde oluşmasına zemin sağlar. Ayda bir 50 ml suluğa 3 damla elma sirkesi hemen ardından 2 gün entrobac verilirse doğru etki gösterir.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba Zehra doğal elma sirkesi kuşlarda bağırsak içindeki bakterileri öldürür ayrıca dış parazitlere etkilidir banyo suyuna 5-6 damla damlatılır. Kafes içi temizliğinde elma sirkeli su gereklidir. Sirke tamamen iyidir Hep kullanın demiyorum ölçüyü kaçırmamak kaydı ile kullanılabilir. Burada dikkat etmeniz gereken konu. sirke verdikten sonra kaybedilen bağırsak florası iyi bakterilerdir. Bu iyi bakterileri tekrar kazanmak için probiyotik takviyesine başlanır probiyotik hem zararlı bakterileri öldürür hem de yararlı bakterilerin bağırsak içinde oluşmasına zemin sağlar. Ayda bir 50 ml suluğa 3 damla elma sirkesi hemen ardından 2 gün entrobac verilirse doğru etki gösterir.
Yanlış bilgi bu insanların bagışıklıgı ile bu kuşun bagısıklıgı bir değil kesinlikle kullanılmaması lazım kafes temizligi dezenfekte durumunda evet lakin içmeleri kesinlikle zararlıdır

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bunun bilimsel makalesi varsa atar mısınız bize. Zira sirkenin yarardan çok zararı olduğu için biz hibir şekilde önermiyoruz.