• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! dışkıda kum taşı

merveela

Yeni Üye
Probiyotik vermiyorum ama ishal olduğu zamanlarda avi-diar adlı bağırsak sistemi güçlendiricisi var onu veriyorum

merveela

Yeni Üye
Kumdan ziyade sindirilmemiş yem onlar. Probiyotik kullanıyor musunuz
İlk olarak probiyotik temin edip kullanın. İmkan varsa kanatlı uzmanına götürmeniz iyi olur dışkıdan tahlil yapılsa. Mega bakteri gibi mantar hastalığı olabileceği gibi basit bir sindirim sorunuda olabilir bütün dışkılar da var mı yem ilk defa mı oluyor enerji iştah nasıl
İlk olarak probiyotik temin edip kullanın. İmkan varsa kanatlı uzmanına götürmeniz iyi olur dışkıdan tahlil yapılsa. Mega bakteri gibi mantar hastalığı olabileceği gibi basit bir sindirim sorunuda olabilir bütün dışkılar da var mı yem ilk defa mı oluyor enerji iştah nasıl
Enerjisi ve iştahı yerinde, ilk defa gördüm. Tüm dışkılarında görüyorum başladığından beridir. Dün akşam fark ettim bu sabah da aynı devam ediyor. Her gün peynir veriyoruz. Çok seviyor ve haşlanmış yumurta da veriyoruz.

merveela

Yeni Üye
Peynir verilmez laktoz var kuşlara faydalı değil. Aynı şekilde yumurtada haftada 1-2 den yeterli. Şuan öncelikli olarak bir probiyotik alıp kullanmanız iyi olur
Tamamdır alacağım. Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Birde suyuna sirke koymamda bir sakınca var mı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşa 5 günlük avidear tedavisi yapalım yarım suluga 10 Damla şeklinde hergun tazeleyerek verin sonrasında probiyotik vermeye devam edin

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dışkınin bu şekilde olmasının bir sebebi hergun peynir vermeniz olabilir. Peynir kuşların böbrekleri için zararlıdır vermeyin