• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkı sorunu

Menekşe

Aktif Üye
Merhabalar kuşum resmen işiyor ara ara yapıyordu ama şuan aşırı sulu dışkı yapıyor bazen olması gerektiği gibi oluyor normal mi bilemedim 5 dk da 1 yapıyor enerjisi keyfi yerinde ama hasta mı

Ekli dosyalar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dışkı sağlıklı görünmüyor malesef 😔 kuşunuzun tünekte kısa bir videosunu da görebilir miyiz

Menekşe

Aktif Üye
Dışkı sağlıklı görünmüyor malesef 😔 kuşunuzun tünekte kısa bir videosunu da görebilir miyiz
Bunu da dün akşam sermiştim biraz da kağıt yemiş birde kafasını kafese sürtüyor sürekli ordan tüy döküp çıktığı için olabilir diye düşündüm ama yazayım dedim yinede en sonki dışkısı kıyafet üzerinde olan

Ekli dosyalar

Menekşe

Aktif Üye
Biraz da asabileşti üç gündür ısırıyor bizi bazen seviyor bazen ısırıyor bir de ıkınarak yapıyor gibi

Mert.

Eski Forumcu
Dışkı sağlık gorunmuyor iştahı nasıl kusun @Şehmus BAKIR hocalarım görünce yazacaklardir

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İştahı az olduğu zaman elle beslemenizi öneririm, güçten düşmesin

Menekşe

Aktif Üye
İştahı az olduğu zaman elle beslemenizi öneririm, güçten düşmesin
Dışarı çıkacağım diye yem yemiyor kapıda bekliyor elle besleme yapmaya da çekiniyorum ama mama yapıyorum yumurta maması yiyor Marul salatalık bunları da seviyor veriyorum ara ara küçük parçalar şeklinde

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ne yem veriyorsunuz? Ekstra verdiğiniz birşey var mı? Önceki konulara baktım tavsiyelerde yemi değiştirin denmiş çünkü karşımı çok sade görünüyor ayrıca daldari ve aspur veriyor musunuz

Menekşe

Aktif Üye
Ne yem veriyorsunuz? Ekstra verdiğiniz birşey var mı? Önceki konulara baktım tavsiyelerde yemi değiştirin denmiş çünkü karşımı çok sade görünüyor ayrıca daldari ve aspur veriyor musunuz
Evet yemi değiştirdim quik meyveli olanı veriyorum yem kabında o var kızıl darı veriyorum birde hafta 1 kumu var birde

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkının sürekli değişimi iyi değil yani günde en az 3 farklı dışkı hastalık belirtileridir meyveli yem vermeyin bence akdarisi ve aspuru fazla olan bir yem tercih ediniz ouik yavru muhabbet kuşu yemi aldığınızdan daha iyidir 😊

Menekşe

Aktif Üye
Dışkının sürekli değişimi iyi değil yani günde en az 3 farklı dışkı hastalık belirtileridir meyveli yem vermeyin bence akdarisi ve aspuru fazla olan bir yem tercih ediniz ouik yavru muhabbet kuşu yemi aldığınızdan daha iyidir 😊
Tamam hocam iştahı artsın diye meyveli almıştm ama dediğiiz yemi alınca iyileşir mi peki başka ne yapmam gerekir

Menekşe

Aktif Üye
Bu aralar salatalık marul yumurta vermeye devam etsem sorun olur mu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Menekşe

Aktif Üye
Birde gerwit entrobac vereyim mi iyi gelir mi

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tamamdır hocam birde aileden biri hastayken grip gibi kuşa da geçer mi öpmek temas etmek
Kuşlarımızı sağlıklıyken öpmek de tehlikelidir, bilmeden bizi hasta etmeyecek bir bakteriyi kuşumuza geçirir ve hasta olmasına sebep olabiliriz. Hastayken de fazla temas etmemek, yanına gitmeden önce mutlaka el ve yüzümüzü iyice temizlemek gerekir. Her grip veya hastalık kuşlara geçmez, fakat geçenler de var malesef

Menekşe

Aktif Üye
Kuşlarımızı sağlıklıyken öpmek de tehlikelidir, bilmeden bizi hasta etmeyecek bir bakteriyi kuşumuza geçirir ve hasta olmasına sebep olabiliriz. Hastayken de fazla temas etmemek, yanına gitmeden önce mutlaka el ve yüzümüzü iyice temizlemek gerekir. Her grip veya hastalık kuşlara geçmez, fakat geçenler de var malesef
Tamamdır dikkat edeyim buna çok teşekkür ederim 😊