• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkı sorunu+ 1,5 aydir uğraşıyorum

Mavişimmm

Yeni Üye
Merhaba Muhabbet kuşum 2 yaşında neşeli konuşan evcil bir erkek. Dişisiyle aynı kafeste onda yok problem öncelikle.

İki aydır gözlem altında tutuyorum. Mavişimin sorunu ne çözemedim. Önce konuşmadığını farkettim, göz çevresinde bi tarafında özellikle kaşınma ve kızarma coktu. Internetten okuduğum kadarıyla terramycn ve gentagut kullandım, gözü geçti. Sonra ishal bitmedigi için avidiare aldım bir hafta da onu kullandım. Ama burun akıntısı eskisi kadar yoğun olmamakla beraber hala var. Rahat nefes alamıyor gibi geliyor.sag tarafında zaman zaman şişme oluyor nefes alırken.balon gibi. Neşesi bazen oluyor. Tamamen suskun da değil. İshali hala devam ediyor. Patates veriyorum günlük, iştahsızlık da yok. Ama eskisi kadar kıpır kıpır da değil. Neyi var çözemedim. Cereyan da kalmadı ilgiliyim.

Streamable Video videoda da çektim durumunu

Ne yapmalıyım, antibiyotik mi lazım astım mi oldu
Pandemide nereye götürebilirim o da çok zor. İyileşmesi için size danışmak istiyorum... 😥

Mavişimmm

Yeni Üye
Kullanmış halim bu 3 gündür vermiyorum bir hafta kullandım. Kullandığım sürede de dışkı boncuk siyah eskisi gibi hiiic olmadı. Açık yeşil beyaz sümüğe bulanmış gibiydi. Sesinde de eskisi gibi canlılık yok sanki genzinde bir şey var gibi

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Pek iyi durmuyor gibi. Üst solunum için tilosin tartarat veya azitromisin etken maddeli veteriner hekimlerden ilaç alabilirsiniz. Bunun yanında mantar tedavisi içinde mikostatin önerebiliyorum.

Mavişimmm

Yeni Üye
Hangi ürünü kullanıyorsunuz acaba
Avidiare

Önce terramycn ve gentagut kullandım. Sonra Avidiare.
4 gündür bir şey kullanmıyorum. Tekrar aynı şekilde hem göz çevresinde kaşınma devam ediyor tüyleri yine kötüleşiyor. Bugün iyice kaşıntıdan göz çevresinde tüyler bir tuhaf olmuş yine. Ishalde devam ediyor

Mavişimmm

Yeni Üye
Pek iyi durmuyor gibi. Üst solunum için tilosin tartarat veya azitromisin etken maddeli veteriner hekimlerden ilaç alabilirsiniz. Bunun yanında mantar tedavisi içinde mikostatin önerebiliyorum.
Nereden bulabilirim ilaçları, eczaneden istesem? Kocaeli de kanatlı veteriner tanımıyorum, bildiğiniz varsa danışmak isterim..

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Nereden bulabilirim ilaçları, eczaneden istesem? Kocaeli de kanatlı veteriner tanımıyorum, bildiğiniz varsa danışmak isterim..
Sosyal medyadan tek tek ulaşabilirsiniz. Muadil birşey öneren olursa öğrenin tekrar yazın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Göz çevresi resmini görebilir miyiz bide güncel dışkı resmi

Mehmet SAYIN

Yeni Üye
Merhaba 6 aylık muhabbet kuşum bugun itibariyle. Halsizlik , kusma ( yem ve su gibi ) , dışkısında cıvıklık, surekli uyuklama, yem yiyor suda içiyor ucuyor ama genel olarak bir halsizlik ve civik diski var fotoraf ekledim lutfen yardimci olun .