• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkı lar normal mi, hastalık belirtisi mi?

Cxcx

Paylaşımcı
Merhaba,
Mavi kuş yemli dışkı yapıyor birkaç gündür

Cxcx

Paylaşımcı
Yeşil kuşun dışkı rengi de farklı

Cxcx

Paylaşımcı
Hareketliler maşallah, yeşil daha küçük olduğu için daha çok uyuyor, dün probiyotik vermiştim, bugün zolax vermeli miyim

Cxcx

Paylaşımcı
@Şehmus BAKIR Bey bir arkadaşa yem değiştirme durumu oldu mu diye sormuş dışkı da yem olduğu için, Şehmus Bey in tavsiyesi ile ben yemi yeni değiştirdim ondan sonra oldu gerçektende dışkı da yem olayı. Mavi muşta şu anlık sıkıntı yoksa yeşil kuşun dışkısı sıkıntılı mı dün probiyotik vermeden öncede böyleydi dışkısı

Cxcx

Paylaşımcı
Yeşilin son dışkısı

Cxcx

Paylaşımcı
Bu dışkı ne zamanki? Probiyotik ve yem fotolarını görebilir miyiz? Kum veriyor musunuz?
Bu dışkı daha 30 dk önceye ait, dün probiyotik verdim yalnız probiyotik öncesindeki günde kağıt havlu üzerinde aynıydı dışkı, yeşilin dışkısı diye attığım.

Cxcx

Paylaşımcı
Kum hep veriyorum resimdeki küçük mavi kumlukta oluyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
O probiyotigi vermeyin son dışkı o yüzden kötü diyazm 256 veya Entrobac alın dediğimi hatırlıyorum.. üç gün sadece yem ve su birde kum olsun kafesinde günlük suyunu tazeleyin üç gün sonra tekrar dışkı resmi bu konu altında görelim 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yem değişimlerinde dışkı değişebilir ama son dışkı başka bu yüzden probiyotikten olduğunu düşünüyorum siz dediğim gibi üç günden sonra tekrar dışkı resmi görelim

Cxcx

Paylaşımcı
O probiyotigi vermeyin son dışkı o yüzden kötü diyazm 256 veya Entrobac alın dediğimi hatırlıyorum.. üç gün sadece yem ve su birde kum olsun kafesinde günlük suyunu tazeleyin üç gün sonra tekrar dışkı resmi bu konu altında görelim 👍
Yok bana dememiştiniz zaten yeşili yeni aldım,
Mavi için probiyotik alın demiştiniz ama marka geçmiyordu
Tamamdır dediğinizi temin edeyim ve uygulayayım
3 gün sonra tekrar paylaşırım burada
Aminosol vitamin açılalı 6 ay olunca çöpe atın yazmışlar forumda onun yerine hangi vitamini kullanmalıyım

Çimen.2ii

Aktif Üye
Yok bana dememiştiniz zaten yeşili yeni aldım,
Mavi için probiyotik alın demiştiniz ama marka geçmiyordu
Tamamdır dediğinizi temin edeyim ve uygulayayım
3 gün sonra tekrar paylaşırım burada
Aminosol vitamin açılalı 6 ay olunca çöpe atın yazmışlar forumda onun yerine hangi vitamini kullanmalıyım
Ben şuan @Furknmurat58 beyin onerisiyle gerwit-w ve diyazm 256 başlayacağım Trendyoldan temim ettim ürünler geldi henuz başlamadım. Gerwit-v biraz araştırdım icinde 10dan fazla vitamin var ve gerçekten cok övüyorlar kanatlıların hepsine kullaniliyormis özellikle guvercin. Iki ürünü de temin ettim başlayacağım kullanma şeklinde ilk gün gerwit-v ikinci gün sade su üçüncü gün diyazm 256 dördüncü gün sade su. Bu şekilde devam ettireceğim. Kullanım şeklim doğru mu sizlerin de bilgisine ihtiyacim var yanlis ise nasil yapmalıyım bilgilendirir misiniz? @Şehmus BAKIR @Furknmurat58 ?? Şimdiden teşekkürler...

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben şuan @Furknmurat58 beyin onerisiyle gerwit-w ve diyazm 256 başlayacağım Trendyoldan temim ettim ürünler geldi henuz başlamadım. Gerwit-v biraz araştırdım icinde 10dan fazla vitamin var ve gerçekten cok övüyorlar kanatlıların hepsine kullaniliyormis özellikle guvercin. Iki ürünü de temin ettim başlayacağım kullanma şeklinde ilk gün gerwit-v ikinci gün sade su üçüncü gün diyazm 256 dördüncü gün sade su. Bu şekilde devam ettireceğim. Kullanım şeklim doğru mu sizlerin de bilgisine ihtiyacim var yanlis ise nasil yapmalıyım bilgilendirir misiniz? @Şehmus BAKIR @Furknmurat58 ?? Şimdiden teşekkürler...
4 damla gervit w kullan probiyotiği 1 mercimek tanesi kadar ilk zamanlar bahsettiğin gibi kullan sonrasında biraz azalt haftada 1 güne kadar

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tamamdir o zaman. Sıkıntı yoksa aynı devam ederim vitamin dee probiyotik de
Gervit gerçekten çok önemli bir vitamin kaynağı biraz pahalıdır ama bazı yerlerde bölünmüş olarak satılıyor çok fazlada vermeyin kuşunuza tüye sokabilir ilk aldığında 2 günde bir ver sonra haftada 2 ye düşürmeni öneririm

Çimen.2ii

Aktif Üye
Gervit gerçekten çok önemli bir vitamin kaynağı biraz pahalıdır ama bazı yerlerde bölünmüş olarak satılıyor çok fazlada vermeyin kuşunuza tüye sokabilir ilk aldığında 2 günde bir ver sonra haftada 2 ye düşürmeni öneririm
Yani dediğim gibi yapacaktım bir daha diyorum. Ilk gun gervit ikinci gun sade su ucuncu gun 256 dorduncu gun sade su besinci gun gervit. Bu şekilde ilerleyeceğim de zaten probiyotikle beraber uygulayınca hem gerwit-w hemde 256 ikiside haftada 2 ye denk geliyor gibi oluyor. Ben düzenli kullanmayı düşünüyorum da sizce oyle yapmasam mi bir sıkıntısı olunca mı versem sadce ? Ikisinede baktim yani hiç bir sorun olmaz diyolar hatta kimileri haftada 3 4 verin yazmışlar vitamin icin 256 icinde haftada 3 en az yazmışlar düzenli olarak surekli kullanıla bilir demişler. Kafam karışıyor böyle olunca. Bunlari sürekli kullansak bir sıkıntı olur mu yani biri vitamin oburu probiyotik nede olsa.?

Çimen.2ii

Aktif Üye
Gerwit-w bölünmüş olarak aldm 10ml 13 lira 256 da 50gr oda bölünmüş oda 13 lira..