• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişim tüğ dökümüne girmiş sanırım erkekten ayırmalımıyım?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Benm 2 yaşında oğlum varda kukuliyi pek sever izlemese bile sesi yetiyor çocuma 😂 ben 😂
Kuşlar çocukları cidden çok seviyor bunu test ettim bir tane cennet papağanım vardı kaçan kuşum bana ölse gelmezdi sevdirmezdi. Ufak kardeşim var 4 yaşında seviyordu kanka gibi geziyordu

Özkan

Aktif Üye
Çift olduğunu düşündüğüm iki adet muhabbet kuşum var dişim yuvaya girmiyor diye birbirlerinden ayırmıştım dün birleştirdim erkeğin özgüveni baya gelmiş dişiye sürekli kur yapıp yem kusuyor sürekli peşinde dişi izin veriyor buna ama son dakikada gagasıyla itiyor gözlemlediğim kadarıyla dişim tüye giriyor aşırı tüğ dökümü olmuş ince tuğlerde sizce ne yapım tekrar ayırayımı mi erkeği hırpalamasın diye?
tüy dökümü sıkıntı olmaz hatta size şöyle bir örnek vereyim ben erkek sultan papağanıma bir dışı getirdim daha doğrusu bir tanıdık hediye etti kuşu aldığımda göğüs ve sırtında hiç tüy yoktu derisi acıktı yani kuş stres den tüylerini yolmaya başlamış di getirdim attım erkeğin yanına 4 gün sonra ciftlesti ler disi yumurta oluşturmadan 1 haftada bütun tüyler eksiksiz yerine geldi yani kuş isterse 1 hafta da o tüyleri geri çıkarabilir

Esraömer

Paylaşımcı
Kuşlar çocukları cidden çok seviyor bunu test ettim bir tane cennet papağanım vardı kaçan kuşum bana ölse gelmezdi sevdirmezdi. Ufak kardeşim var 4 yaşında seviyordu kanka gibi geziyordu
Gerçekten öyle çocuklarla diğer canlıların sevgisi bambaşka oluyor bizdede öyleydi dişiyi almadan önce oğlum çapkın uçtukça seviniyordu o da özellikle onun etrafında uçardı şimdi dişi gelince bizi unuttuk kerata dişi nereye o oraya 🤗 ki hayvanlarla yetişen çocukta çok başka oluyor daha merhametli ve bilinçli oluyor.

Esraömer

Paylaşımcı
tüy dökümü sıkıntı olmaz hatta size şöyle bir örnek vereyim ben erkek sultan papağanıma bir dışı getirdim daha doğrusu bir tanıdık hediye etti kuşu aldığımda göğüs ve sırtında hiç tüy yoktu derisi acıktı yani kuş stres den tüylerini yolmaya başlamış di getirdim attım erkeğin yanına 4 gün sonra ciftlesti ler disi yumurta oluşturmadan 1 haftada bütun tüyler eksiksiz yerine geldi yani kuş isterse 1 hafta da o tüyleri geri çıkarabilir
İnşallah söylediğiniz gibi olur 😌 Bakalım ben beklemedeyim vakti gelince olur artık Bn yine gerekli besinleri vermeye çalışıyorum 🤗birbirlerini hırpalarlar diye korkmuştum ama şuanlık öyle aşırıya kaçmadılar