• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Zebra İspinozu problemi

Mithra

Aktif Üye
Kuşum daha önce bi erkek ispinozla beraberdi, anlaşmalarında problem yoktu, yuvalığa yumurta da yaptı ,ikiside yuvalığa girip çıkıyorlardı ama yavru olmadı... daha sonra kuşun yanındaki erkeği değiştirdim, bu erkek kuşla kavga ediyorlar. Yuvalık takılı ama sadece dişi kuş giriyor.yumurtada var ama bi gün artıyor bir gün azalıyor, bi gün yerleri değişiyor.. Sizce bu durumu nasıl çözebilirim, ne yapmalıyım?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlk ispinozu neden değiştirdiniz. İlk kuluckalar sıkıntılı olabiliyor. Kuşlar tecrübe kazandıkça daha verimli çiftleşme ve yumurtlama dönemi gecirirler

Mithra

Aktif Üye
Uzun süre beraber kaldılar çünkü, 4-5 ay beraber kaldılar...ama sonuç alamadım bundan dolayı değiştirdim..eşleşmede problem olduğunu düşündürdü bu süre bana??

Mithra

Aktif Üye
Bence boşta olsa kuluçka dönemide geçirdiklerini sayarsak az bir süre. En azından 2 hatta 3. Kuluçkayı görüp öyle karar vermeliydiniz. Kuşların konumu yüksek ve rahatsız edilmeyecekleri bir yerde olsun.
yeterli yükseklikteler kuşlar, bulundukları odayada mümkün olduğuncu girmemeye çalışıyorum.düzenli bir kuluçka dönemleri olmuyor işte, neredeyse yumurta hep var altında ama sürekli yatmıyor...bende rahatsiz etmemek için, yumurtalarını kontrol etmiyorum, doluysa diye.. ne yapacağımı bilemiyorum?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
4,5 kuluçka boş geçirdiğimi biliyorum ben daha yeni dolu yumurtaları oldu normal acemilik varsa

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Karakteristik özellikte olabiliyor bazen ya alışır ya böyle devam eder. Kuslariniz gencse şans verin.