• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Dişi Sultan papapanımın dışkısı ÇOK BÜYÜK. YARDIM

Marbling

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Dışkısı çok büyük
Hastalık Belirti Tarihi
16 Ocak 2022
Kullanılan İlaç
İlaç kullanmıyorum
Merhabalar 1 yaşında dişi Sultan papapanımın var. Sürekli eş istediğine dair değişik hareketler yapıyor. Ve 2 3 haftadır dışkısı inanılmaz derecede çok büyük. Acaba bunun sebebi nedir lütfen yardım ediniz.

Marbling

Yeni Üye
Yem olarak en iyisini alıyorum. Suyunada 4 damla vitamin koyuyorum. Kafesini 2 günde bir beyaz sirke ile siliyorum. Gerekli özen ve hassasiyeti gösteriyorum. Ben bunu erkek olarak almıştım dişi çıktı. Şimdide çiftleşmek istediğine dair hareketler yapıyor. Çöküyor, kafasını aşağıya indiriyor ve popo kısmını yukarıya kaldırıyor. Acaba bu sebepten dolayı böyle dışkı yapıyor olabilir mi?? Yani çiftleşme dönemi gelmiş olabilir mi

Marbling

Yeni Üye
Suyunu 2 günde bir değiştiriyorum. Ve 2 günde bir 3 damla katıyorum içine. Alalı 4.5 ay oldu. Ben aldığımda 5 aylıktı. Şuan tahmini 10 aylık vardır büyük ihtimalle.

Marbling

Yeni Üye
Ya birde bu kuş sürekli çiftleşmek istiyor. Ne yapabilirim. Yani bir erkek kuş almam imkansız. Çiftleşmeden durabilir mi? Yani hayvana aslında yazık etmiyor muyum? Çünkü çok agresif davranıyor

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tahanın dediği gibi vitamini çok veriyorsun ve vitaminli suyu çok bekletiyorsun. Probiyotik kullan. Gaga taşı ve kum edinin

Marbling

Yeni Üye
Bu kuşu aldığım adam ne zaman suyunu değiştirirsen o zaman vitamin koy demişti. Bende o yüzden sık koyuyordum. Ben Sultan papağanımı çok seviyorum özellikle eşim daha çok seviyor. Bazen haksızlık ettiğimizi düşünüyoruz. Yavrularının olması gerektiğini düşünüyoruz. Sizce sahiplendirmeli miyiz? Yani erkek kuşu olan birisine?

Marbling

Yeni Üye
Çok teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için Taha ve Tuğrul Bey 🙏🙏

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kusunuz doğasının gereğini yapıyor evcil kuşlar eşleşme hareketleri yapsada eşlesmesi zamn alabiliyor veya eslesmiyor. Tahanın dediği gibi elma verin banyo yaptırın eş alabilirsiniz. Ama yavru garantisini ben değil kuş verir

Marbling

Yeni Üye
Anladım çok teşekkür ediyorum Tuğrul Bey. Söylediklerinizi ciddiye alacağım. Olumlu bir gelişme olursa buradan bilgilendireceğim. Çok sağol un 🙏

Marbling

Yeni Üye
Sizce şuanda da bir tuhaflık var mı yeni yaptı dışkısını